ПРОТОКОЛ

 

Година 2021                                            Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД              ШЕСТИ  състав

 

На двадесет и девети април   две хиляди двадесет и първа   година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СНЕЖИНА ИВАНОВА

                                     

 

Секретар Десислава Добрева

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ИВАНОВА

Административно дело № 982  по описа за 2020 г.

 

         На именното повикване в 10.30 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ – „АНИМАНК“ ЕООД, ГР. ПЛЕВЕН, редовно уведомен по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК, не изпраща представител.

ОТВЕТНИКЪТ – ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ “ОДОП” – ВЕЛИКО ТЪРНОВО, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява, представлява се от гл. юрк У..

ВЕЩОТО ЛИЦЕ – В.А.В., редовно призована, явява се.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

СЪДЪТ КЪМ ЮРК У. - Постъпила е молба за отлагане на делото поради заболяване на управителката на дружеството. Те нямат адвокат.

Съдът предоставя молбата от жалбоподателя на пълномощника на ответника за становище.

ЮРК У. – Поне засега мисля, че не се е явявал адвокат от тяхна страна.

СЪДЪТ КЪМ ЮРК У. – Не. Не се е явявал. Няма упълномощен адвокат.

Съдът докладва постъпила молба в 09.11 часа на 29.04.2021 г. от А.А.А. – управител на „Аниманк“ ЕООД с молба за отлагане на делото за друга дата поради заболяване на същата. Приложен е болничен лист за временна неработоспособност, издаден на 28.04.2021 г. за 2 дни домашно лечение, поради „Хипертонично сърце без /застойна/ сърдечна недостатъчност – съдова криза. Отбелязано е в бележки, че състоянието на пациентката не позволява явяването й пред съдебните органи.

ЮРК У. – Уважаема г-жо Съдия, предоставям на Вас да решите дали да дадете ход на делото и съответно да бъде уважена молбата, постъпила от страна на жалбоподателя, предвид факта, че са налице доказателства за невъзможността й да се яви.

Съдът, с оглед представените преди съдебното заседание данни, че представляващият дружеството жалбоподател в настоящото производство не може да се яви поради заболяване, за което са представени доказателства – болничен лист № Е 20211006333 от 28.04.2021 г. с отбелязване, че състоянието на пациентката не позволява явяването й пред съдебните органи и с оглед обстоятелството, че в настоящото производство жалбоподателят не е упълномощил адвокат и с цел осигуряване процесуалното му право на защита, съдът намира че е налице основанието на чл. 139 от АПК за отлагане на делото за друга дата и

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

 

НЕ ДАВА ХОД на делото

ОТЛАГА същото за 17.06.2021 г. от 10.30 часа, за когато страните се считат редовно уведомени.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10.36 часа.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: