ПРОТОКОЛ

 

Година 2021                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ОСМИ състав

На дванадесети април две хиляди двадесет и първа година       

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

РАЛИЦА МАРИНСКА

 

 

Секретар МИЛЕНА КРЪСТЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия МАРИНСКА

Административно дело   964 по описа за 2020 г.

 

На именното повикване в 11,30 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛКАТА И.А.Г., редовно уведомена от предходно съдебно заседание, не се явява. За нея адв. Н.Т. от Адвокатска колегия – гр. София с пълномощно по делото.

ЗА ОТВЕТНИКА ДИРЕКТОРА НА ТЕРИТОРИАЛНО ПОДЕЛЕНИЕ НА НАЦИОНАЛЕН ОСИГУРИТЕЛЕН ИНСТИТУТ – гр. ПЛЕВЕН, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се явява юрисконсулт Ж. Т. с пълномощно от днес.

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВ. Т. – Да се даде ход на делото.

ЮРИСКОНСУЛТ Т. – Моля да се даде ход на делото.

Съдът,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

Докладва постъпила молба от страна на жалбоподателката с вх. Рег. № 822/15.02.2021 г., в която се излагат уточнения във връзка с дадени от съда указания и се представят писмени доказателства, както следва: заверено копие от трудова книжка № 207 на жалбоподателката И.А.Г., ведно с продължение на трудова книжка и заповед за прекратяване на трудов договор № 27/30.06.2017 г., също в заверено копие.

Съдът докладва постъпила допълнителна молба от страна на жалбоподателката по електронна поща на съда с вх. Рег. № 884/18.02.2021 г., с която се посочва, че страната не разполага с документ за назначаването й, изискания от съда трудов договор.

Съдът докладва постъпило становище от ответника с вх. Рег. № 974/23.02.2021 г., в което се взема становище и се прилагат писмени доказателства - констативен протокол и задължителни преписания в заверено копие.

Съдът докладва също постъпило становище от страна на ответника с вх. Рег. № 1661/02.04.2021 г., в което се взема становище във  връзка с конкретно поставен въпрос, съобразно разпореждане № 1115/18.03.2021 г. на съдията-докладчик.

Съдът докладва също служебно изискано цялото производство по АД № 1087/2020 г. по описа на Административен съд – Плевен. Решението по посоченото дело е влязло в сила.

АДВ. Т. – Да се приемат представените доказателства. Представям оригиналите на тези документи за констатация.

ЮРИСКОНСУЛТ Т. – Считам жалбата за неоснователна. Да се примат представените доказателства, други няма да сочим.

Съдът,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА представените с докладваните по-горе молби писмени доказателства от страните.

ПРИЕМА като доказателство по делото АД № 1087/2020 г. по описа на Административен съд – Плевен.

Извършва констатация за идентичност с представеното в днешното съдебно заседание оригинал на трудова книжка продължение на И.А.Г.. Същата се нахожда на листи  82-87 вкл. от делото, отговарящи на стр. 1-11 вкл. от представената в оригинал трудова книжка.

Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

КОНСТАТИРА идентичност на представената в заверено копие трудова книжка, приложена на лист 82-87вкл. от делото с представения в оригинал трудова книжка стр. 1-11 вкл.

КОНСТАТИРА, че на стр. 12 от трудовата книжка, която страница не фигурира по делото, има поставен мокър печат от ТП на НОИ Плевен касаещ времето от 01.07.2017 г. до 30.06.2018 г. - 12 месеца зачетени за трудов стаж по реда на чл. 354 от КТ и за осигурителен стаж по чл. 9 от КСО.

КОНСТАТИРА идентичност и с представената заповед за прекратяване на трудов договор, находяща се на лист 88 от делото.

ВРЪЩА оригиналите на процесуалния представител на жалбоподателката.

 

АДВ. Т. – Нямаме други искания.

ЮРИСКОНСУЛТ Т. –  Нямаме други искания. Моля да  се приключи съдебното дирене.

Съдът,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО

АДВ. Т. – Уважаема госпожо съдия, моля да уважите така подадената жалба, като считам, че дружеството и в момента съществува и може да бъде направена справка в Търговския регистър и констатациите, направени в представените документи за това, че то не извършва дейност считам, че нямат правна стойност, тъй като работника няма как да знае и да е виновен ако има извършени някакви нарушения от работодателя, така че считам, че не трябва това да се взима под внимание. Представям списък на разноските и моля същите да ми бъдат присъдени.

ЮРИСКОНСУЛТ Т. – Уважаема госпожо съдия, моля да оставите без уважение жалбата на И.Г. и да потвърдите решението на директора на ТП на НОИ Плевен като правилно и законосъобразно.  Изцяло поддържам мотивите изложени в решението. Предвид постъпилата информация за заличени данни от осигурителя „Вато 2014“ ЕООД за периода 01.06-30.06.2017 г. за госпожа Г. считам, че правилно е извършена преценка, че в този случай следва да бъде съобразена датата на предходното осигуряване на лицето и съответно да се извърши нова преценка на датата на парично обезщетение за безработица, което е сторено с разпореждане № 141-00-1653/17.08.2020 г. С изложените мотиви, моля да потвърдите решението като правилно и законосъобразно и претендирам също така минимално юрисконсултско възнаграждение в размер на 150 лева.

Съдът,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА представения списък на разноски от страна на жалбоподателя.

Съдът счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе с решение в законния срок.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 11,41 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: