П Р О Т О К О Л

 

година 2021                                                                         град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                           ВТОРИ състав

 

На ДВАДЕСЕТ И СЕДМИ АПРИЛ                                 2021 ГОДИНА

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ

 

Секретар: БРАНИМИРА МОНОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ГОСПОДИНОВ

Административно дело 1432 по описа за 2019 г.

На именното повикване в 11:30 часа се явиха:

         ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „М.“ ООД – ПЛЕВЕН – уведомен по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК, се представлява от адв.  О.Б. – с пълномощно по делото.

         ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ ОДОП – ВЕЛИКО ТЪРНОВО – уведомен от предходно съдебно заседание, се представлява от юрк. М.Н. – с пълномощно по делото.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВ. Б.: Да се даде ход на делото.

ЮРК. Н.: Да се даде ход на делото.

Съдът счита, че са налице процесуалните предпоставки за даване ход на делото, предвид което    

 

                            О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ДОКЛАДВА постъпилото писмено доказателство, изискано с определение на настоящия съд в предходно съдебно заседание, а именно РА № Р-04001519000629-091-001/12.08.2019 г. издаден от К.Т.Ч.– Началник сектор при ТД на НАП – Велико Търново.

АДВ. Б.: Да се приеме.

ЮРК. Н.: Да се приеме.

Съдът счите, че следва да приеме и вложи в делото РА № Р-04001519000629-091-001/12.08.2019 г. издаден от К.Т.Ч.– Началник сектор при ТД на НАП – Велико Търново, предвид което

 

                            О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЕМА и ВЛАГА в делото изискания препис от РА № Р-04001519000629-091-001/12.08.2019 г. издаден от К.Т.Ч.– Началник сектор при ТД на НАП – Велико Търново.

АДВ. Б.: Други доказателства няма да соча. Моля да се даде ход  на делото по съществото на спора.

ЮРК. Н.: Нямам доказателства и доказателствени искания. Представям списък с разноските по чл. 80 от ГПК.

Съдът счита, че с оглед липсата на други доказателствени искания следва да приключи съдебното дирене и даде ход по същество, предвид което

 

                            О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО

АДВ. Б.: Уважаеми господин съдия, моля да уважите подадената от нас жалба като основателна и доказана и отмените обжалвания ревизионен акт, като моля да ми дадете възможност подробни мотиви да изложа в писмено становище, за което да ми дадете срок. Моля да ни присъдите направените по делото разноски, съобразно представения списък.

ЮРК. Н.: Уважаеми господин съдия, моля да отхвърлите жалбата като неоснователна и недоказана и да потвърдите обжалвания ревизионен акт. Подробни съображения за неговата законосъобразност са изложени в решение № 170/2019 г. на директора на дирекция „ОДОП” – Велико Търново. Само ще акцентирам, че след преценка на събраните в хода на ревизията доказателства органите по приходите правилно са приели, че не са налице данни за явно получени доставка на стоки и услуги по смисъла на чл. 6 и чл. 9 от ЗДДС, и не е налице данъчно събитие по чл. 25 от същия закон, поради което на основание чл. 68, ал. 1,  т. 1  и чл. 69, ал. 1, т. 1 от ЗДДС са отказали право на приспадане на данъчен кредит на жалбоподателя. Моля в полза НАП да бъдат присъдени разноски в размер на 4017 лева, които са съобразени с Наредба 1/2004 г. за минималния размер на адвокатските възнаграждения. Също така моля по повод новопредставените в хода на делото, по-точно в съдебно заседание от 19.05.2020 г. и от 19.01.2021 г. доказателства от жалбоподателя по подробни описи, моля на основание чл. 161, ал. 3 от ДОПК да задължите ответната страна да заплати разноските по делото. Поради огромния фактически материал събран по делото, моля за кратък срок, в който да представя писмени бележки.

         Съдът,

                                      О П Р Е Д Е Л И:

         ПРЕДОСТАВЯ на страните 10-дневен срок, считано от днес за представяне на писмени бележки.

Съдът счита делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе с решение в законния срок.

ПРОТОКОЛЪТ написан в съдебно заседание, което приключи в 11:35 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: