ПРОТОКОЛ

 

Година 2021                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ОСМИ състав

На двадесет и шести април две хиляди двадесет и първа година         

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

РАЛИЦА МАРИНСКА

 

 

Секретар МИЛЕНА КРЪСТЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия МАРИНСКА

Административно дело   183 по описа за 2021 г.

 

На именното повикване в 10:33  часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Г.К.В., редовно призован, не се явява. За него адв. Н.Н. от Адвокатска колегия – гр. Плевен с пълномощно по делото.

ЗА ОТВЕТНИКА ДИРЕКТОРА НА ТЕРИТОРИАЛНА ДИРЕКЦИЯ НА НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ПО ПРИХОДИТЕ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО,  редовно призован, се явява юрисконсулт Н. М. с пълномощно от днес.

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВ. Н. – Да се даде ход на делото.

ЮРИСКОНСУЛТ М. – Да се даде ход на делото.

Съдът,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

Докладва постъпила жалба от Г.К.В., чрез адв. Н. Н., против Решение по жалба срещу разпореждане за изпълнение №23/19.02.2021г. на директор на ТД на НАП-В. Търново, с което е оставена без уважение жалба с вх. рег. № 1963/11.02.2021г. и е потвърдено Разпореждане за изпълнение   изх. № С210015-026-00033255/28.01.2021г. на главен публичен изпълнител в дирекция „Събиране“ при ТД на НАП- В. Търново, ИРМ –Плевен.

С определение № 386/16.03.2021 г. съдът е конституирал страните в настоящото производство. Разпределил е доказателствената тежест. Приел е преписката по оспореното решение. Предоставил е възможност на страните да сочат и представят доказателства в подкрепа на твърденията си.

АДВ. Н. – Уважаема госпожо съдия, от името на доверителя ми поддържам жалбата с изложените в нея оплаквания. Няма да представям нови доказателства и нямам доказателствени искания.

ЮРИСКОНСУЛТ М. – Уважаема госпожо съдия, намирам жалбата за неоснователна. Няма да сочим други доказателства и нямаме доказателствени искания.

АДВ. Н. –  Да се приключи съдебното дирене.

ЮРИСКОНСУЛТ М. – Да се приключи съдебното дирене.

Съдът,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО

АДВ. Н. –  Уважаема госпожо съдия, от името на доверителя ми ще моля да уважите подадената жалба срещу решение по жалба срещу разпореждане за изпълнение № 23/19.02.2021 г. на директор на ТД на НАП Велико Търново по изложените в нея оплаквания, като ни присъдите и направените в производството  разноски по приложен списък на разноските. Подробни съображения ще изложа в писмени бележки, които ще представя в определен от Вас срок.

ЮРИСКОНСУЛТ М. – Уважаема госпожо съдия, моля да  потвърдите обжалваното решение на директора на ТД на НАП – Велико Търново като правилно и законосъобразно. Моля да ми дадете възможност да изложа подробни съображения в писмена защита. Също така прилагам списък с разноски. Не правя възражение срещу претендираното адвокатско възнаграждение.

АДВ. Н. –  Нямам възражения срещу претендираното от ответната страна юрисконсултско възнаграждение.

Съдът,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА представените от страните списъци за разноски по реда на чл. 80 ГПК.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на страните в едноседмичен срок от днес да представят писмени защити.

Съдът счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе с решение в законния срок.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10,37 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: