ПРОТОКОЛ

 

Година 2021                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На седми април две хиляди двадесет и първа година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело № 140 по описа за 2021 г.

 

На именното повикване в 10.30 часа се явиха:

ОСПОРВАЩИЯТ С.Д.С. – редовно призован, се явява лично и се представлява от адвокат М.М. с пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОРЪТ НА РИОСВ - ПЛЕВЕН – редовно призован, не се явява, не се представлява.

По делото е депозирано писмо вх. № 1729/07.04.2021 г. от Директора на РИОСВ - Плевен, в което се моли да не бъде даван ход на делото поради заболяване на процесуалния представител на РИОСВ – Плевен, като се сочи, че при постъпване на болничния лист в учреждението, същият ще бъде предоставен на съда.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВОКАТ М. – Уважаема госпожо Председател, считам, че молбата на ответника е основателна и ще Ви моля да не давате ход на делото.

Съдът намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание следва да бъде даден с оглед редовното призоваване на страните, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и докладва

С оглед депозираното писмо от ответника по делото за невъзможност на процесуален представител на РИОСВ - Плевен да се яви в днешното съдебно заседание поради заболяване, съдът намира, че в днешното съдебно заседание не следва да бъдат извършвани каквито и да било процесуални действия, доколкото следва да бъде осигурено правото на защита на ответника, както и днешното съдебно заседание се явява първо по ред, на което се приемат доказателства. Ето защо не следва да бъдат извършвани процесуални действия.

На ответника следва да бъде указано, че при получаване на болничния лист в учреждението, същият следва да бъде незабавно представен на съда.

Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 21.04.2021 г. от 11.00 часа, за когато жалбоподателят и неговия пълномощник уведомени от днес. На ответника да се изпрати съобщение с указания за представяне на болничен лист на процесуалния представител на РИОСВ – Плевен.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 10.31 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: