ПРОТОКОЛ

 

Година 2021                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На седми април две хиляди двадесет и първа година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело № 1077 по описа за 2020 г.

 

На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Д.В.Д. – редовно призован, не се явява, не се представлява.

По делото е депозирана молба вх. № 1717/06.04.2021 г. от Д.Д., в която се сочи, че е в невъзможност да се яви на днешното открито съдебно заседание поради ангажираност по гр. дело № 39 по описа за 2021 г. на Районен съд – Оряхово. Моли делото да бъде отложено за друга дата.

ОТВЕТНИКЪТ НАЧАЛНИК СЕКТОР КЪМ ОД НА МВР - ПЛЕВЕН, СЕКТОР „ПЪТНА ПОЛИЦИЯ“ - ПЛЕВЕН – редовно призован, не се явява, представлява се от юрисконсулт Г.А. с пълномощно по делото.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

ЮРИСКОНСУЛТ А. – Моля да дадете ход на делото. Моля да не уважите подадената молба, тъй като към същата явно няма представени доказателства, няма призовка или друг съдебен документ, от които да е видно за насрочена дата и призоваване на жалбоподателя по гр. дело № 39 по описа за 2021 г. на Районен съд – Оряхово.

Съдът намира, с оглед редовното призоваване на страните, че ход на делото в днешното съдебно заседание следва да бъде даден, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и докладва

С оглед депозираната молба от жалбоподателя Д. Д. за ангажираност в днешното съдебно заседание, съдът намира, че за осигуряване правото на защита на лицето и доколкото същото няма адвокат, който да го представлява по делото, следва да не бъдат извършвани никакви процесуални действия и делото да се отложи за друга дата. Доколкото от страна на жалбоподателя не са представени никакви доказателства за ангажираност на днешната дата, следва на Д. да бъде указано в срок до следващото съдебно заседание да представи доказателства за ангажираност по гр. дело № 39 по описа за 2021 г. на Районен съд – Оряхово за дата 07.04.2021 г.

Предупреждава жалбоподателя, че при непредставяне на доказателства за ангажираност на дата 07.04.2021 г. на същия ще бъде наложена глоба поради причина, че става единствено основание за отлагане на делото в днешното съдебно заседание.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 21.04.2021 г.

ЮРИСКОНСУЛТ А. – Уважаема госпожо Председател, моля да насрочите заседание за по-късна дата, тъй като от 16.04.2021 г. до 26.04.2021 г. включително имам уважено заявление за отпуск поради планувано пътуване извън страната.

Съдът,

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 12.05.2021 г. от 09.30 часа, за когато явилият се в днешното съдебно заседание процесуален представител на ответника уведомен от днес. На жалбоподателя да се изпрати съобщение. В съобщението да бъде посочено, че му се указва да представи доказателства за ангажираност по гр. дело № 39 по описа за 2021 г. на Районен съд – Оряхово и се предупреждава, че при непредставяне на доказателства за ангажираност ще му бъде наложена глоба поради единствена причина за отлагане на делото в съдебно заседание от 07.04.2021 г.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 10.06 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: