ПРОТОКОЛ

 

Година 2021                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На двадесет и осми април две хиляди двадесет и първа година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело № 41 по описа за 2021 г.

 

На именното повикване в 10.00 часа се явиха на второ четене:

ОСПОРВАЩИЯТ „ЕС ОЙЛ“ ЕООД, гр.Плевен чрез представляващ П.Г.С. – редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се представлява от адвокат Б.Б. с пълномощно по делото.  

ОТВЕТНИКЪТ НАЧАЛНИК ОТДЕЛ „ОПЕРАТИВНИ ДЕЙНОСТИ“ ГР.ВЕЛИКО ТЪРНОВО, В ДИРЕКЦИЯ „ОПЕРАТИВНИ ДЕЙНОСТИ“, ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ „ФИСКАЛЕН КОНТРОЛ“ В ЦУ НА НАП – редовно уведомен от предходно съдено заседание чрез юрисконсулт М.Ж., не се явява, не се представлява.  

СВИДЕТЕЛЯТ Г.П.С. – допуснат до разпит при режим на довеждане, се явява.

СВИДЕТЕЛЯТ А.А.К. – допуснат до разпит при режим на довеждане, се явява.

СВИДЕТЕЛЯТ Д.С.М. – допуснат до разпит при режим на довеждане, не се явява.

СВИДЕТЕЛЯТ Р.П.П. – допуснат до разпит при режим на довеждане, не се явява.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВОКАТ Б. – Моля да се даде ход на делото.

Съдът намира, с оглед редовното призоваване на страните, че ход на делото в днешното съдебно заседание следва да бъде даден, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и докладва

С определение в предходно съдебно заседание е открито производство по реда на чл. 193 от ГПК по оспорване съдържанието на протокол за извършена проверка № 0293704/15.12.2020 г., като е указана тежестта на доказване на оспорващото дружество.

Във връзка с указаната тежест на доказване е уважено доказателственото искане и до разпит в качеството на свидетели при режим на довеждане са допуснати лицата Г.П.С. и А.А.К..  

От страна на процесуалния представител на ответника е направено доказателствено искане, което също е уважено и до разпит в качеството на свидетели при режим на довеждане са допуснати лицата Д.С.М. и Р.П.П..

АДВОКАТ Б. – Поддържаме нашето искане за разпит на свидетели. Водим ги за разпит в днешното съдебно заседание. Ако няма да приключвате съдебното дирене и ще дадете възможност на другата страна да си доведе свидетелите за следващото съдебно заседание, искането ни е за разпит на всички свидетели в едно съдебно заседание, тоест разпитът на нашите свидетели да бъде отложен за следващото съдебно заседание.

Съдът намира, че във връзка с откритото производство по оспорване съдържанието на протокол за извършена проверка от 15.12.2020 г., следва да бъде дадена възможност на ответника да доказва установените в протокола обстоятелства във връзка с което изрично беше направено искането в предходното съдебно заседание за допускане на свидетели на ответника. Ето защо съдът счита, че допуснатите до разпит свидетели следва да бъдат разпитани в едно съдебно заседание, като на ответника бъде дадена възможност да защити оспорения акт, поради което съдът намира, че делото следва да бъде отложено за друга дата.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 09.06.2021 г. от 11.30 часа, за която дата оспорващото дружество уведомено от днес чрез адвокат Б.. Да се изпрати съобщение на ответника, като му се укаже, че му се дава възможност да води допуснатите му до разпит свидетелите и да защити констатираните обстоятелства в оспорената заповед.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 10.10 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: