ПРОТОКОЛ

 

Година 2021                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ПЪРВИ състав

На първи март две хиляди двадесет и първа година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДАНИЕЛА ДИЛОВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ДИЛОВА

Административно дело № 921 по описа за 2020 г.

 

На именното повикване в 10.13 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ С.В.В. – редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява, не се представлява.

ОТВЕТНИКЪТ ПО ЖАЛБАТА ЗАМЕСТНИК КМЕТ НА ОБЩИНА ПЛЕВЕН – редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява, представлява се от юрисконсулт Д.С. с пълномощно по делото.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Р.П.К. – редовно уведомен по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК, не се явява, не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Е.К.С. – нередовно призована, не се явява, не се представлява.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

ЮРИСКОНСУЛТ С. – Да се даде ход на делото.

Съдът,

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

Съдът докладва молба вх. № 1010/25.02.2021 г. от адвокат М.А. – процесуален представител на С.В.В. с искане за спиране на производството по делото.

ЮРИСКОНСУЛТ С. – Запознат съм с молбата, даже преди малко разговарях с адвокат А.. Нямам нищо против, да се приемат доказателствата по делото. Присъединявам се към становището на адвокат А., даже в същия съд пред друг състав има идентично дело за друг незаконен обект със същия жалбоподател. Предвид факта, че има гражданско дело за делба считам, че е относимо искането за спиране на това дело с оглед това, че гражданското дело е преюдициално. Не възразявам по искането за спиране на делото и оставям съда да прецени.

Съдът намира, с оглед становището на ответника, че са налице условията за спиране на производството по делото, тъй като от представения по делото протокол по гр. дело № 6638/2020 г. на Районен съд – Плевен се установява, че има заведен иск за дела на имота като в случай, че решението за делба влезе в сила и бъде извършена делбата, съответно ще бъде безпредметно и настоящото производство по делото, с оглед на което съдът намира, че е налице връзка между делата и на основание чл. 229, ал. 1, т. 4 от ГПК следва да бъде спряно производството по делото.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

На основание чл. 229, ал. 1, т. 4 от ГПК СПИРА производството по административно дело № 921/2020 г. на Административен съд – Плевен до приключване на производството по гр. дело № 6638/2020 г. на Районен съд – Плевен с влязло в сила решение.

Деловодителят на състава да прави ежемесечни справки относно обстоятелството влязло ли е в сила решението по посоченото по-горе дело.

Определението подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Върховен административен съд на Република България, считано от днес за ответника по жалбата и за жалбоподателя и заинтересованите страни от получаване на съобщението.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 10.16 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: