П Р О Т О К О Л

 

година 2021                                                                         град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                          ВТОРИ състав

 

На ТРИДЕСЕТИ МАРТ                                                    2021 ГОДИНА

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ

 

Секретар: БРАНИМИРА МОНОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ГОСПОДИНОВ

Административно дело 756 по описа за 2020 г.

На именното повикване в 11:31 часа се явиха:

         ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „ПЕПИ ОЙЛ“ ЕООД, представлявано от управителя Ц.Н. М.– редовно призован, се представлява от адв. П.– с пълномощно по делото.

         ОТВЕТНИКЪТ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ДФ „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ – СОФИЯ – уведомен от предходно съдебно заседание, не се представлява.

За същия е постъпила молба, в която се дава съгласие за разглеждане на производството в отсъствие на процесуален представител на  ответника и се поддържат направените доказателствени исакиня с представено по делото писмено становище.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

         АДВ. П.: Да се даде ход на делото.

         Съдът счита, че са налице процесуалните предпоставки за даване ход на делото, предвид което

                                      О П Р Е Д Е Л И:

         ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ДОКЛАДВА постъпилата жалба.

ДОКЛАДВА писмените доказателства, съставляващи административната преписка по издаване на оспорения административен акт, представени от ответника с писмо изх. № 01-2600/6594/10.08.2020 г. по описа на ДФ „Земеделие“ с приложени към него писмени доказателства – по опис.

ДОКЛАДВА писмен отговор на ответника вх. рег. № 5740/03.11.2020 г. и направеното с него доказателствено искане за допускане на съдебно-икономическа експертиза.

АДВ. П.: Да се приемат писмените доказателства. По отношение на допълнителните такива, представям и моля да приемете Работен лист за проверка за реализиране на заложени параметри/показатели в бизнес плана. По искането за експертиза – не се противопоставям, но моля експертизата да бъде допълнена със следните въпроси: Какви са количествата газ реализирани за всяка една от финансовите години от 2016 г. до 2018 г.? Съответстват ли те в количественото отношение на заложените в бизнес плана за всяка една от календарните години?  Какъв е процентът на изпълнение на бизнес плана в количествено отношение  за всяка една от финансовите години като продадена стока? Ако цената на горивата е същата като заложената в бизнес плана при така реализираните количества какъв би бил финансовия резултат за дружеството като процент неизпълнение на бизнес плана?

Съдът намира, че следва да приеме и вложи в делото писмените доказателства, съставляващи административната преписка по издаване на оспорения акт, представени от ответника, както и представеното в днешно съдебно заседание писмено доказателство от процесуалния представител на жалбоподателя,  а именно Приложение Работен лист за проверка за реализиране на заложени параметри/показатели в бизнес плана в заверено копие.

Предвид горното, съдът

                            О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЕМА и ВЛАГА в делото писмените доказателства, съставляващи административната преписка по издаване на оспорения административен акт, представени от ответника с писмо изх. № 01-2600/6594/10.08.2020 г. по описа на ДФ „Земеделие“ с приложени към него писмени доказателства – по опис.

ПРИЕМА и ВЛАГА в делото Приложение Работен лист за проверка за реализиране на заложени параметри/показатели в бизнес плана в заверено копие.

         Съдът счита за основателно искането  на ответника за назначаване на съдебно-икономическа експертиза по посочите  в депозираното писмено становище вх. рег. № 5740/03.11.2020 г. въпроси, като следва задачата на вещото лице  да се допълни и с поставения от процесуалния представител на жалбоподателя въпрос.

         Предвид горното, съдът

                                      О П Р Е Д Е Л И:

НАЗНАЧАВА съдебно-икономическа експертиза, по която вещото лице след като се запознае с материалите по делото и извърши проверка в счетоводните регистри на дружеството-жалбоподател и наличната в НАП информация, а при нужда и в ДФ „Земеделие“ да даде отговор на въпросите:

Какви са приходите от подпомаганата дейност за финансовата 2016 г.?

Какви са приходите от подпомаганата дейност за финансовата 2017 г.?

Какви са приходите от подпомаганата дейност за финансовата 2018 г.?

Реално установените приходи съответстват ли на заложените в бизнес плана по одобрения проект за подпомагане?

Да се изчисли процентът на изпълнение, което е реализирано за всяка година и средно аритметично за трите?

Какви са количествата газ реализирани за всяка една от финансовите години от 2016 г. до 2018 г.?

Съответстват ли те в количественото отношение на заложените в бизнес плана за всяка една от календарните години? 

Какъв е процентът на изпълнение на бизнес плана в количествено отношение  за всяка една от финансовите години като продадена стока?

Ако цената на горивата е същата като заложената в бизнес плана при така реализираните количества какъв би бил финансовия резултат за дружеството като процент неизпълнение на бизнес плана?

         ВЪЗЛАГА експертизата на вещото лице Ваня Винчева от утвърдения списък на вещите лица.

УКАЗВА на ответника внасяне на депозит за изготвяне на заключението в  размер на 350 лева, в 7-мо дневен срок от съобщението.

         Съдът намира, че с оглед допуснатата експертиза следва да отложи делото за нова дата, предвид което

                                     О П Р Е Д Е Л И:

НЕ ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ОТЛАГА делото и го НАСРОЧВА за 25 май 2021 г. от 11:30 часа, за която дата и час жалбоподателят да се счита за уведомен от днес, а ответникът редовно уведомен по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК.

ПРОТОКОЛЪТ написан в съдебно заседание, което приключи в 11:44 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: