ПРОТОКОЛ

 

Година 2021                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ПЪРВИ състав

На ДВАДЕСЕТ И ВТОРИ МАРТ                                     2021 ГОДИНА

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДАНИЕЛА ДИЛОВА

 

Секретар БРАНИМИРА МОНОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ДИЛОВА

Административно дело №  721 по описа за 2020 г.

 

На именното повикване в 10:11 часа се явиха:

 ЗА ЖАЛБОПОДАТЕЛЯ „ОЛИМП“ ЕООД, гр. Плевен с представляващ Г.П. – уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява представител.

ЗА ОТВЕТНИКА ПО ЖАЛБАТА ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „ОДОП“ - ВЕЛИКО ТЪРНОВО – уведомен от предходно съдебно заседание, се явява юрк. В.В. – с пълномощно по делото.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ К.Г.Т. – редовно призована, се явява лично.

Съдът докладва постъпила молба от адв. О.Б., в която заявява, че по здравословни причини не е в състояние да се яви в днешното съдебно заседание, но не възразява да се даде ход на делото. Моли да се приемат като доказателства по делото новопостъпилите документи. Моли да не се изслушва представената по делото съдебно-техническа експертиза, а същата да отчете новополучените доказателства и изготви заключение, основано на всички представени по делото доказателства.

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

ЮРК. В.: Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че неявяването на адв. Б., която е редовно призована за днешното съдебно заседание не е основание за недаване ход на делото, страните са редовно призовани, поради което

                            О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ЮРК. В.: Получих копие от писмото, с което  доказателствата са представени на съда, но аз не считам, че същите са нови, тъй като са представени вече по делото. Тези документи  са изискани в хода на ревизията от „Хектор“ ООД – лице, което обслужва този касов апарат. Според писмото същите документи са входирани с  № 21280 от 08.03.2018 г. В папка № 2 от административната преписка по т. 17 е описано именно същото искане и същия входящ номер като представени документи, но въпреки това аз не възразявам нека вещото лице да провери нещата.

СЪДЪТ: /към вещото лице К.Т./ Запозната ли сте с представените по делото на 8-ми март документи?

ВЛ К.Т.: Не, госпожо съдия, не съм запозната. Мога да се запозная. Тъй като беше предоставен кратък срок за  изготвяне на експертизата нямах физическа възможност да се запозная.  

Съдът намира, че не следва да бъде прието заключението на  вещото лице в днешното съдебно заседание, а следва да бъде дадена възможност на вещото лице да се запознае с представените по делото от ТД на НАП – Велико Търново  доказателства, изпратени с писмо вх. рег. № 1177/08.03.2021 г.

Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

НЕ ПРИЕМА в днешното съдебно заседание заключението на вещото лице К.Г.Т. по назначената допълнителна съдебно-техническа експертиза.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на вещото лице К.Г.Т. да се запознае с представените по делото доказателства, съдържащи се в диск приложен към писмо с вх. рег. № 1177/08.03.2021 г. от ТД на НАП – Велико Търново, представени по делото и след запознаване с документите, съдържащи се в диска да допълни заключението.

ЮРК. В.: Да се приемат доказателствата. Аз представям с оглед това, че на вещото лице е поставен въпрос да изследва фискалните бонове, както в деня на издаване на товарителницата, така и в предходните пет. Вещото лице се е съобразило с така поставената му задача. Представям протокол  от 16.04.2020 г. Същият се съдържа в административната преписка в папка № 1, т. 11. Към протокола е представена справка, която органите по приходите са направили с Wayback Machine. Аз го представям, защото в тази справка има линк към общите условия, които са били актуални фактически към датата 6 юни 2017 г. Този линк от тези общи условия води до условията, които са били за обработка и доставка на пратките. Вижда се, че времето, което самият търговец е предвидил, че трябва да обработи доставката и да я изпрати към клиента не включва такива 6 дни.

Съдът намира, че следва да бъде прието представеното в днешното съдебно заседание писмено доказателство и да бъдат приети представените с писмо вх. рег. № 1177/08.03.2021 г. от ТД на НАП – Велико Търново, 1 брой СD-R, съдържащ контролна лента на електронен носител от фискално устройство DТ340714 с фискална памет № 268595 за периода от 20.04.2016 г. до 30.04.2018 г. 

Водим от горното, съдът

                            О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЕМА представените писмени доказателства – протокол № Р-04001518004952-П73-002/16.04.2020 г. и представеният с писмо вх. рег. № 1177/08.03.2021 г. от ТД на НАП – Велико Търново 1 брой СD-R, съдържащ контролна лента на електронен носител от фискално устройство DТ340714 с фискална памет № 268595 за периода от 20.04.2016 г. до 30.04.2018 г.  

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 2 април 2021 г. от 10.30 часа, за която дата ответникът уведомен от днес, а жалбоподателят уведомен по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК.

ПРОТОКОЛЪТ написан в съдебно заседание, което приключи в 10.25 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: