ПРОТОКОЛ

 

Година 2021                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ОСМИ състав

На петнадесети март две хиляди двадесет и първа година          

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

РАЛИЦА МАРИНСКА

 

 

Секретар МИЛЕНА КРЪСТЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия МАРИНСКА

Административно дело   126 по описа за 2021 г.

 

На именното повикване в 10,30 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛКАТА Р.И.Д., нередовно призована, не се явява, не се представлява.

ОТВЕТНИКЪТ КМЕТА НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР, редовно уведомен по реда на 138, ал. 2 от АПК, не се явява, не се представлява.

 

На повторното именно повикване в 10,32 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛКАТА Р.И.Д., нередовно призована, не се явява, не се представлява.

ОТВЕТНИКЪТ КМЕТА НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР, редовно уведомен по реда на 138, ал. 2 от АПК, не се явява, не се представлява.

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

Съдът намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даван. Причина за това е нередовното призоваване на жалбоподателката Р.И.Д., съобщението до която е изпратено на посочения от нея в жалбата постоянен адрес и адрес за призоваване в гр. Славяново, ул. „Христо Смирненски“. Разглеждането на настоящото дело е отложено от предходно съдебно заседание с указания за редовно призоваване на жалбоподателката Д., съобщението, до която е изпратено на 26.02.2021 г. Към днешна дата от Кметство гр. Славяново няма изпратено оформено съобщение до страната. Съдът констатира, че съдебния деловодител на настоящия състав е удостоверил, че на 11.03.2021 г. е провела телефонен разговор с Кметство гр. Славяново е получена в Кметството на 02.03.2021 г., но към датата на разговора не е връчена на страната. С оглед на това, следва да бъдат изискани  писмени обяснения от  длъжностното лице по призоваване в гр. Славяново за причините, поради които призовката не е връчена и не е своевременно върната в деловодството на Административен съд – Плевен, като следва да определи 3-дневен срок за представяне на писмените обяснения, като бъде указано на длъжностното лице по призоваване в Кметство гр. Славяново, че при непредставяне на такива ще му бъде наложена глоба.  Съдът констатира, че от страна на ответника - кмета на община Несебър няма представяне на изисканите с  предходно съдебно определение, писмени доказателства.

Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ИЗИСКВА от длъжностно лице по призоваване Кметство гр. Славяново писмени обяснения за причините поради които призовката до жалбоподателката Р.И.Д. не е връчена и не е своевременно оформена и върната в деловодството на Административен съд – Плевен.

ОПРЕДЕЛЯ 3-дневен срок за представяне на писмените обяснения и УКАЗВА, че при непредставянето им, ще бъде наложена глоба.

ДА СЕ ИЗПРАТИ напомнително съобщение до ответника за представяне на исканите доказателства.

ОТЛАГА делото и го НАСРОЧВА за 12.04.2021 г. от 10,45 часа, за която дата и час да се призове нередовно призованата жалбоподателка, ответникът - уведомен от днес.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10,36 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: