П Р О Т О К О Л

 

година 2021                                                                         град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                          ВТОРИ състав

 

На ДЕВЕТИ ФЕВРУАРИ                                                 2021 ГОДИНА

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ

 

Секретар: БРАНИМИРА МОНОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ГОСПОДИНОВ

Административно дело 998 по описа за 2020 г.

На именното повикване в 11:19 часа се явиха:

         ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ С.Г.Д. – редовно призован, се явява лично и с адв. А.Д. – с пълномощно от днес.

         ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ТП НА НОИ – ПЛЕВЕН – редовно призован, се представлява от юрк. Ж.Т – с пълномощно от днес.

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

         АДВ. Д.: Да се даде ход на делото.

         ЮРК. Т: Да се даде ход на делото.

         Съдът счита, че са налице процесуалните предпоставки за даване ход на делото, предвид което

                                      О П Р Е Д Е Л И:

         ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и го докладва.

Производството по делото е образувано по жалба на С.Г.Д., ЕГН **********,***, против Решение № Ц2153-14-71/09.10.2020 г. на директор на ТП на НОИ – Плевен, с което е отхвърлена жалба с вх. № Ц-1012-14-127/09.09.2020 год. на С.Г.Д. и е потвърдено Разпореждане № 2/15.07.2020 г. на ръководител „Пенсионно осигуряване“ като правилно и законосъобразно.

ДОКЛАДВА постъпилата жалба с приложените към нея доказателства и направени доказателствени искания.

ДОКЛАДВА писмените доказателства по административната преписка, свързана с издаване на оспорения административен акт представени от ответника с писмо вх. рег. № 6028/17.11.2020 г. – по опис.

АДВ. Д.: Поддържам изцяло депозираната жалба, поддържам и направеното искане за задължаване на трети лица да представят доказателства по делото, находящи се при тях. Представям два броя молби по чл. 192 от ГПК за „Плевен инженеринг“ и фирма „Техно-04“ ЕООД. Да се приемат писмените доказателства с жалбата и тези по преписката.  Поддържам искането за експертиза, но по-добре да постъпят документите от третите лица и тогава да формулирам задачите.

ЮРК. Т: Жалбата е неоснователна. Да се приемат представените доказателства. По отношение на доказателствените искания нямам възражения.

Съдът намира, че следва да приеме и вложи в делото писмените доказателства представени с жалбата – по опис, както и представената от ответника административна преписка с приложени към нея писмени доказателства – по опис.

Предвид горното, съдът

                            О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЕМА и ВЛАГА в делото писмените доказателства представени с постъпилата жалба – по опис и писмените доказателства по административната преписка, свързана с издаване на оспорения административен акт представени от ответника с писмо вх. рег. № 6028/17.11.2020 г. – по опис.

Съдът намира че следва да бъдат уважени представените молби от адв. Д. в качеството й на процесуален представител на жалбоподателя за изискване от трети неучастващи по делото лица на намиращи се в тях документи на основание чл. 192 от ГПК приложим с оглед разпоредбата на чл. 144 от АПК.

Предвид горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

ЗАДЪЛЖАВА трето неучастващо по делото лице, а именно „Плевен инженеринг“ АД с посочен адрес: гр. Плевен, ул. Дойран“ № 148 да представи по делото личното трудово досие на жалбоподателя С.Г.Д., копие от разплащателните ведомости за съответните периоди, издадени на немски език от DATEV, трудовият договор на С.Г.Д., регистриран  в Здравната каса /СОКА-БАУ/ Германия и в Агенция по заетостта – България за периода 01.09.2001 г. – 31.07.2002 г., извлечение от ведомостите, представени и заверени в СОКА-БАУ Германия с данните за регистрираното от работодателя брутно месечно трудово възнаграждение на С.Г.Д. за периода 01.09.2001 г. – 31.07.2002 г.

Препис от молбата да бъде изпратена на третото лице.

Съдът указва на третото лице, че следва да представи изисканите документи в 7-мо дневен срок от съобщението.

Третото лице да бъде уведомено за отговорността при неоснователно непредставяне на исканите документи по смисъла на чл. 192, ал. 3 от ГПК.

ЗАДЪЛЖАВА трето неучастващо по делото лице, а именно „Техно-04“ ЕООД с посочен адрес: обл. София, община Столична, гр. София, р-н Възраждане, ж.к. ЗОНА Б-18, бл. 9, ет. 4, ап. 19 да представи по делото личното трудово досие на жалбоподателя С.Г.Д., копие от разплащателните ведомости за съответните периоди, издадени на немски език от DATEV, трудовият договор на С.Г.Д., регистриран  в Здравната каса /СОКА-БАУ/ Германия и в Агенция по заетостта – България за периода 01.09.2009 г. – 14.05.2010 г., извлечение от ведомостите, представени и заверени в СОКА-БАУ Германия с данните за регистрираното от работодателя брутно месечно трудово възнаграждение на С.Г.Д. за периода 01.09.2009 г. – 14.05.2010 г.

Препис от молбата да бъде изпратена на третото лице.

Съдът указва на третото лице, че следва да представи изисканите документи в 7-мо дневен срок от съобщението.

Третото лице да бъде уведомено за отговорността при неоснователно непредставяне на исканите документи по смисъла на чл. 192, ал. 3 от ГПК.

АДВ. Д.: Нямам други искания.

ЮРК. Т: Нямам други искания.

Съдът намира, че не са налице предпоставките за приключване на съдебното дирене, предвид което

                                      О П Р Е Д Е Л И:

         НЕ ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ПРЕДОСТАВЯ възможност на процесуалния представител на жалбоподателя да формулира задачи с оглед направеното в жалбата искане за изготвяне на съдебно-счетоводна експертиза след постъпване на писмените доказателства, изискани от третите неучастващи в производството лица.

ОТЛАГА делото и го НАСРОЧВА за 13 април 2021 г. от 10:30 часа, за която дата и час страните да се считат за уведомени от днес.

ПРОТОКОЛЪТ написан в съдебно заседание, което приключи в 11:31 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: