ПРОТОКОЛ

 

Година 2021                                                     Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                       ШЕСТИ състав

 

На четвърти февруари  две хиляди двадесет и първа година 

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СНЕЖИНА ИВАНОВА

 

Секретар ДЕСИСЛАВА ДОБРЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ИВАНОВА

Административно дело № 996  по описа за 2020 г.

 

         На именното повикване в 10,37 часа се явиха:

         ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ – В.Х.Н., редовно призован, не се явява, не се представлява.

  ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ “ОДОП” – ВЕЛИКО ТЪРНОВО, редовно призован, ст. юрк В. с пълномощно по делото.

 

         ПО ХОДА НА ДЕЛОТО

ЮРК В. - Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото и

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и го докладва

С писмо вх. № 6025 от 17.11.2020 г. е изпратена административната преписка по опис, ведно с жалбата на лицето срещу ревизионен акт № Р-04000419007430-091-001/13.07.2020 година, потвърден с решение от 16.10.2020 г. В жалбата са изложени доводи, че ревизионният акт е незаконосъобразен, тъй като в него се преповтарят констатациите от предходния ревизионен акт от 2019 г., което е в противоречие с издадените от административния орган указания за извършване на второ ревизионно  производство. Намира установеното за незаконосъобразно. Смята, че неправилно е приложен материалния закон, а именно: чл. 19, ал. 2 от ДОПК и не е доказан фактическият състав за ангажиране отговорността на управител на задължено юридическо лице. Не е докладвано разпореждане с имуществото на задълженото юридическо лице, водещи до намаляване на това имущество. Моли за отмяна на ревизионния акт. По опис представя доказателства.

Съдът докладва писмо вх. № 6410 от 09.12.2020 г. от ответника, към което по опис са представени електронни документи от преписката, справка от публичния регистър на доставчика на удостоверителни услуги, от които е видно, че органите по приходите подписали електронните документи са притежавали квалифицирани електронни подписи към датата на издаването им.

ЮРК В. – Оспорвам жалбата. Моля да бъдат приети доказателствата, които сме представили с административната преписка, а  също така и по-късно представените с вх. № 6410 във връзка с указанията, които са ни дадена съда в определението.

Съдът,

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА като доказателства по делото: представената по опис преписка с писмо вх. № 6025 от 17.11.2020 г., както и представените с писмо вх. № 6410 от 09.12.2020 документи.

Дава възможност на ответника за доказателствени искания и твърдения.

ЮРК В. – Няма допълнително представени от жалбоподателя документи, нали така?

СЪДЪТ КЪМ ЮРК В. – Няма. Тези, които е представил към жалбата и той е представил документи по опис. Посочени са тези, въз основа явно и, които вие сте взели предвид. Няма ги, да. Има само препис и документ за препис. Изброил е доказателствата, които са по вашата преписка, на които се обосновава защо е незаконосъобразна заповедта.

ЮРК В. – Да. Това исках да уточня, да не би нещо друго да е получено. Уважаема г-жо Съдия, аз считам, че доказателствата, които са събрани в двете ревизии обосновават констатациите на органите по приходите, които са потвърдени с решението на директора на дирекция ОДОП – Велико Търново. Няма да соча други доказателства. Нямам доказателствени искания. Доколкото и от страна на жалбоподателя не се навяват нови твърдения и не се представят нови доказателства.

Съдът,

ОПРЕДЕЛИ:

 

УКАЗВА доказателствената тежест на жалбоподателя относно твърденията му, че не са налице основания за ангажиране на отговорността му.

С оглед заявеното от пълномощника на ответника, че няма други доказателствени искания, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО

ЮРК В. – Уважаема г-жо Съдия, считам, че безспорно са доказани основанията за ангажиране отговорността на В.Н. за задължения на „Малавика 8” ЕООД, като подробни мотиви защо това е направено,  защо следва да носи тази отговорност, са изложени както в обжалвания ревизионен акт, така и в мотивите на решението на директора на дирекция ОДОП – Велико Търново, с който същият е потвърден. Поради това, моля въз основа на доказателствата, като имате предвид  тези мотиви, да постановите Вашето решение, с което да отхвърлите жалбата, подадена от В.Н. като неоснователна и недоказана в хода на настоящото съдебно производство. Моля  да ми бъдат присъдени разноски за юрисконсултско възнаграждение, за което представям списък по чл. 80 от ГПК. Моля да потвърдите като правилен и законосъобразен  обжалваният пред Вас ревизионен акт.

Съдът счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе с решение в законния срок.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10.45 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: