ПРОТОКОЛ

 

Година 2021                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ОСМИ състав

На осми февруари две хиляди двадесет и първа година    

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

РАЛИЦА МАРИНСКА

 

 

Секретар МИЛЕНА КРЪСТЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия МАРИНСКА

Административно дело   925 по описа за 2020 г.

 

На именното повикване в 11,00 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ П.Г.П., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се явява лично и с адв. Г.Г. от Адвокатска колегия – гр. София с пълномощно по делото.

ЗА ОТВЕТНИКА МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се явява Б.П., служител с юридическа правоспособност.

СВИДЕТЕЛЯТ Г.В.Г., допуснат при режим на довеждане, не се явява.

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВ. Г. – Да се даде на делото.

Б.П. – Да се даде ход на делото.

Съдът,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

Разглеждането на настоящото дело е отложено в предходно съдебно заседание за разпит на допуснат свидетел – Г.В.Г. при режим на довеждане.

АДВ. Г. – Свидетелят вчера се обадил на доверителя ми и е казал, че го е страх да дойде без призовка. Моля да бъде призован с призовка. Ще платим депозит и ще посочим адрес и телефон, на които може да бъде призован свидетеля - ******. Други доказателствени искания нямаме.

.

Б.П. – Нямаме искания. По отношение на искането на адв. Г. - предоставям на съда. Считам, че жалбоподателя е имал достатъчно време, за да бъде осигурено присъствието на свидетеля в съдебната зала.

Съдът намира, че следва да бъде уважено направеното от жалбоподателя, чрез процесуалния му представител, искане допуснатия в предходно съдебно заседание свидетел – Г.В.Г. да бъде призован.

Следва да бъде указано на жалбоподателя в 7-дневен срок, считано от днес, да внесе сумата от 25 лева депозит за призоваване на допуснатия свидетел.

Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДОПУСКА при условията на призоваване на посочения адрес - ****** свидетеля Г.В.Г. при депозит в размер на 25 лева, вносими от жалбоподателя в 7-дневен срок, считано от днес  по сметка на Административен съд – Плевен.

Допуснатият свидетел да се призове след внасяне на депозита.

За събиране на това доказателство, разглеждането на делото следва да бъде отложено за нова дата.

Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 05.03.2021 г. от 11,30 часа, за която дата и час страните са уведомени. Да се призове свидетеля след представяне на вносна бележка за внесен депозит.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 11,05 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: