ПРОТОКОЛ

 

Година 2021                                                     Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                       ШЕСТИ състав

 

На осемнадесети февруари  две хиляди двадесет и първа година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СНЕЖИНА ИВАНОВА

 

Секретар ДЕСИСЛАВА ДОБРЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ИВАНОВА

Административно дело № 914  по описа за 2020 г.

 

         На именното повикване в 10,15 часа се явиха:

         ОСПОРВАЩИЯТ – ДКЦ „СВЕТИ ПАНТАЛЕЙМОН“ ООД, ГР. ПЛЕВЕН, редовно уведомен по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК, не изпраща представител.

         ОТВЕТНИКЪТДИРЕКТОРА НА РЗОК – ПЛЕВЕН, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява, представлява се от гл. юрк В. с пълномощно по делото.

 

         ПО ХОДА НА ДЕЛОТО

         ЮРК В. – Да се даде ход на делото.

         Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото и

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и го докладва

Днес по електронната поща са получени документи от оспорващия и становище да се даде ход на делото. В случай, че бъде решено, да бъдат присъдени разноски. Изпратен е и списък с разноските.

Съдът дава възможност на юрк В. да се запознае с представените документи.

ЮРК В. – Да. Не възразявам срещу приемането на представените по електронната поща доказателства. В изпълнение на протоколното  определение от предишното съдебно заседание, представям заповед № РД-01-284/29.06.2020 г. и заповед № РД-01-301/03.06.2020 г. на Министерството на здравеопазването с приложенията към тях. Не съм ги заверила, тъй като са извадка от сайта на Министерството на здравеопазването. Същите не са получени в НЗОК по някакъв специален ред. С оглед твърденията на страната, че заповедта е отменена към датата на издаване на процесната заповед, държа да отбележа, че проверката касае период, когато заповедта е действала. Представям и договор № 150397/17.02.2020 г. за оказване на специализирана извънболнична медицинска помощ от медицински център/диагностично-консултативен център, сключен между НЗОК и ДКЦ „Свети Панталеймон“ ООД, ведно с Анекс № 5 към същия и Приложение № 1 към договор № 150397/17.02.2020 г.

СЪДЪТ КЪМ ЮРК В. – А отменена ли е действително в последствие с тази от 29.05. отменена частично?

ЮРК В. – Едната, да. Изменена, като са въведени нови понятия в определението за Ковид състояние и т.н.

Съдът,

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА като доказателства по делото: представените по електронната поща документи  с вх. № 882/18.02.2021 г. и вх. № 883/18.02.2021 г. от оспорващия и списък с разноските, както и представените в днешно съдебно заседание от пълномощника на ответника:  заповед № РД-01-284/29.06.2020 г. и заповед № РД-01-301/03.06.2020 г. на Министерството на здравеопазването с приложенията към тях, както и договор № 150397/17.02.2020 г. между НЗОК и ДКЦ „Свети Панталеймон“ ООД, ведно с Анекс № 5 към същия и Приложение № 1 към договор № 150397/17.02.2020 г.

ЮРК В. – Нямам други доказателствени искания. Няма да соча нови доказателства.

С оглед заявеното от страните, че нямат други искания и няма да сочат доказателства, съдът счете делото за изяснено от фактическа страна и

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО

ЮРК В. – Уважаема г-жо Съдия, считам жалбата за неоснователна и недоказана. От приетата и вложена в делото административна преписка е видно, че при извършването на проверката са спазени всички административно-процесуални правила. По отношение на констатациите считам, че същите се доказват от съставения протокол. Лечебното заведение, което е сключило договор за извършване на високоспециализирано медико-диагностично изследване, следва да извършва същите при спазване на определените правила, съгласно заповедите на министъра на здравеопазването. Това не е направено, поради което проверяващите лица са констатирали редица еднообразни нарушения на сключения с лечебното заведение договор, които от своя страна са скрепени със санкция. Моля да се произнесете с решение, с което да потвърдите заповедта на директора на РЗОК – Плевен като правилна, мотивирана и законосъобразна. Моля да ми присъдите и юрисконсултско възнаграждение в минимален размер  от 100 лв.

Съдът счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе с решение в законния срок.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10.22 часа.

 

 

 

         СЕКРЕТАР:                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: