ПРОТОКОЛ

 

Година 2021                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ПЪРВИ състав

На петнадесети февруари две хиляди двадесет и първа година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДАНИЕЛА ДИЛОВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ДИЛОВА

Административно дело №  1074 по описа за 2020 г.

 

На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

ЗА ЖАЛБОПОДАТЕЛЯ ФК „ЮВЕНТУС 95“, с. Малчика – редовно призован, се явява представляващият А.А.. 

ЗА ОТВЕТНИКА ПО ЖАЛБАТА ЗОНАЛЕН СЪВЕТ НА БФС – ВЕЛИКО ТЪРНОВО – редовно призован, не се явява представител.

Съдът докладва постъпил писмен отговор вх. № 779/11.02.2021 г. от Зонален съвет на БФС - Велико Търново, в която не възразяват срещу даване ход на делото в днешното съдебно заседание и представят доказателства.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

ПРЕДСТАВЛЯВАЩИЯТ А. – Да се даде ход на делото.

Съдът,

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО И ДОКЛАДВА ЖАЛБАТА

Производството по делото е образувано по жалба подадена от ФК „Ювентус-95“ с. Малчика против Решение на Зонален съвет на БФС – гр. В.Търново от 01.08.2020 г. за утвърждаване състава на Северозападна трета лига за първенство 2020/2021 и изваждане на ФК “Ювентус - 95“ от нея. Твърди се, че оспорения акт е неправилен и незаконосъобразен, тъй като е постановен в драстично противоречие с нормативната база. Прави искане съда да отмени обжалваното решение.

Към писмен отговор вх. № 779/11.02.2021 г. от Зонален съвет на БФС - Велико Търново са представени писмени доказателства, а именно състав на Зонален съвет на БФС - Велико Търново; спортен лиценз № 60/23.01.2020 г. издаден от Министерство на младежта и спорта и копие от трудов договор на председателя на Зонален съвет на БФС - Велико Търново.

ПРЕДСТАВЛЯВАЩИЯТ А. – Госпожо Председател, тъй като имах разговор с представител на Зоналния съвет, не с неговия председател, а с един от неговите членове А.Д., който е и председател на Областния съвет на БФС, при който разговор получих предложение да се споразумеем. Моля да ни дадете срок до следващото съдебно заседание насрочено от Вас да се споразумеем и след споразумението да оттегля жалбата си.  

Съдът намира, с оглед становището на жалбоподателя, че следва да бъде дадена възможност на жалбоподателя и ответника по жалбата да постигнат споразумение, като им указва, че в случай, че в дадения срок не постигнат споразумение производството по делото ще продължи.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на страните да постигнат споразумение.

УКАЗВА на страните, че в случай, че в дадения срок не постигнат споразумение производството по делото ще продължи.

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 22.03.2021 г. от 10.30 часа, за която дата жалбоподателят уведомен в днешното съдебно заседание. Ответникът уведомен по реда на чл. 138, ал.2 от АПК.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 10.09 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: