ПРОТОКОЛ

 

Година 2021                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ПЪРВИ състав

На пети февруари две хиляди двадесет и първа година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДАНИЕЛА ДИЛОВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ДИЛОВА

Административно дело №  1024 по описа за 2020 г.

 

На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „АЯКС ГРУП“ ЕООД, гр. Левски чрез представляващ А.П.Л. – редовно призован, не се представлява.

ОТВЕТНИКЪТ ПО ЖАЛБАТА ЗАМЕСТНИК ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ - СОФИЯ – редовно призован, не се явява, представлява се от юрисконсулт Д.П. с пълномощно от днес.

Съдът докладва постъпила молба вх. № 636/04.02.2021 г. от А.П.Л. представляващ „Аякс груп“ ЕООД, гр. Левски, към която е приложен болничен лист. В молбата се прави искане да не се дава ход на делото и същото да бъде отложено за друга дата с оглед на невъзможността му да се яви по причина здравословно състояние. Видно от болничния лист, същият е в отпуск поради временна неработоспособност от 03.02.2021 г. до 17.02.2021 г.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

ЮРИСКОНСУЛТ П. – Моля да се даде ход на делото. Считам, че не следва да бъде уважена представената молба, тъй като вчера лицето беше в сградата на Държавен фонд „Земеделие“ – Плевен, подаде си документи по „de minimis“ – мярка, която върви в момента за подпомагане на животни. С оглед на факта, че сме запознати, моля да не се уважи молбата.

Съдът намира, че не следва да бъде даден ход на делото, предвид представената в днешното съдебно заседание молба за отлагане на делото, към която е представен болничен лист. От представения болничен лист се установява, че А.П.Л., който е представляващ „Аякс груп“ ЕООД, гр. Левски е в отпуск поради временна неработоспособност от 03.02.2021 г. до 17.02.2021 г. На същия е определен домашен амбулаторен режим. С оглед на това съдът намира, че не следва да бъде даден ход на делото като приема, че са налице основателни причини за неявяването му в съдебно заседание.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ОТЛАГА И НАСРОЧВА същото за 01.03.2021 г. от 09.30 часа, за която дата ответникът уведомен от днес. Жалбоподателят уведомен по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 10.14 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: