П Р О Т О К О Л

 

година 2021                                                                         град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                          ВТОРИ състав

 

На ДЕВЕТИ ФЕВРУАРИ                                                 2021 ГОДИНА

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ

 

Секретар: БРАНИМИРА МОНОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ГОСПОДИНОВ

Административно дело 1022 по описа за 2020 г.

На именното повикване в 11:32 часа се явиха:

         ЗА ЖАЛБОПОДАТЕЛЯ  ЕТ „Г.К. – РОЛ“– редовно призован, се представлява от адв. Ю.М. с пълномощно по делото, както и от представляващия ЕТ Г.К.Г..

         ЗА ОТВЕТНИКА ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ДФ „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ – СОФИЯ – редовно призован, се явява адв. Н.Б. – преупълномощена от Адвокатско дружество „Митровски и съдружници“, което дружество е упълномощено от ИД на ДФ „Земеделие“.

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

         АДВ. М.: Да се даде ход на делото.

         АДВ. Б.: Да се даде ход на делото.

Съдът счита, че са налице процесуалните предпоставки за даване ход на делото, предвид което

                            О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и го докладва.

Производството по делото е образувано по жалба от  ЕТ „Г.К. – РОЛ“, ЕИК ***, представлявано от Г.К.Г. ***, подадена чрез адв. Ю.М. ***, против Акт за установяване на публично държавно вземане № 11/311/00639/3/01/3/04/01 по мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности от Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г., издаден от изп. директор на ДФ „Земеделие“.

ДОКЛАДВА постъпилата жалба с направените в нея доказателствени искания.

ДОКЛАДВА административната преписка по издаване на оспорения административен акт с приложените в нея писмени доказателства по опис, постъпила в съда с писмо вх. рег. № 27630/04.09.2020 г. по описа на АС –

София град.

         АДВ. М.: Уважаеми господин председател, поддържаме подадената жалба. Поддържаме направените в нея доказателствени искания. Молим,  защото не сме се запознали с това, което е представил ответника, тъй като не ни е изпратено, за да вземем становище по приложеното от тях. Ние многократно сме правили справки дали има представено нещо и отговорът от деловодството беше, че няма нищо.

         АДВ. Б.: Оспорвам жалбата. Да се приеме административната преписка. По направените доказателствени искания твърдя, че документите, които са посочени в жалбата не са индивидуализирани с конкретни номера, са описани горе-долу като съдържание какви документи се очаква да бъдат представени. Считам, че тези документи, които са изискани  и които искат да се представят са представени в административната преписка. С оглед доказване на фактическите твърдения на административния орган, правя доказателствено искане на база допускане на съдебно-икономическа експертиза, чиито въпроси съм подготвила писмено.

АДВ. М.: За да ангажирам становище, вкл. и по молбата за допускане на експертиза искам да ни предоставите възможност да се запознаем с административната преписка, но тъй като и същата е обемна и няма как това да стане в днешното съдебно заседание, моля да отложите делото.

АДВ. Б.: Мисля, че административната преписка е представена на 30 септември в Административен съд - София град, сега сме вече февруари месец, т.е. имал е пет месеца за запознаване, но предвид процесуалните права моля да отложите делото и да дадете възможност да се запознае колегата. АПК нас ни задължава да представим административната преписка в един екземпляр и ние винаги предоставяме такава в съда.

Съдът намира, че с оглед изразените становища на страните следва да отложи делото за нова дата, като предостави възможност на процесуалния представител на жалбоподателя да се запознае с административната преписка по издаване на оспорения административен акт, след което да му се предостави възможност да изрази отношение както по приложените в административната преписка писмени доказателства, така и по направените с жалбата доказателствени искания и респ. по направеното искане за допускане на икономическа експертиза,  съобразно молбата  представена в днешно съдебно заседание от процесуалния представител на ответника.

Предвид горното, съдът

                            О П Р Е Д Е Л И:

НЕ ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

Съдът предлага на страните дата за следващо съдебно заседание  16 март 2021 г.

АДВ. М.: Господин съдия, на тази дата имам служебен ангажимент в Районен съд – Ловеч.

Съдът предлага на страните дата за следващо съдебно заседание  13 април.

АДВ. М.: На тази дата мога да се явя.

АДВ. Б.: Удобно ми е

         ОТЛАГА делото и го НАСРОЧВА за 13 април 2021 г. от 11:30 часа, за която дата и час страните да се считат уведомени от днес.

          Предоставя възможност на жалбоподателя и неговия процесуален представител да се запознае с материалите по административната преписка и в тази връзка да направи допълнителни доказателствени искания, респ. да изрази становище по направените такива от ответника, чрез неговия процесуален представител.

ОПРЕДЕЛЯ на жалбоподателя и неговия процесуален представител 14-дневен срок от днес за запознаване с материалите и изразяване на становище по доказателствата, респ. доказателствените искания с препис за страната.

ПРОТОКОЛЪТ написан в съдебно заседание, което приключи в 11:43 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: