ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На двадесет и втори януари две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело № 985 по описа за 2013 г.

 

На именното повикване в 10.30 часа се явиха:

ОСПОРВАЩИЯТ „ШАНС 65“ ЕООД гр. Плевен, чрез представляващ Н.Х.М. – редовно призован, се представлява от адвокат Р.М. с пълномощно представено с молба вх. № 290/20.01.2020 г. от представляващия „ШАНС 65“ ЕООД гр. Плевен.  

ОТВЕТНИКЪТ НАЧАЛНИК РДНСК СЕВЕРОЗАПАДЕН РАЙОН – редовно призован, не се явява, представлява се от юрисконсулт Г.Л. с пълномощно по делото.

ЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА „ЕКОЕЛ“ ЕАД гр. Плевен, чрез представляващ В.В.В. – редовно призован, не се явява представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА ГЛАВЕН АРХИТЕКТ НА ОБЩИНА ПЛЕВЕН – редовно призован, не се явява, представлява се от юрисконсулт Д.С. с пълномощно от днес.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВОКАТ М. – Моля да се даде ход на делото.

ЮРИСКОНСУЛТ Л. – Да се даде ход на делото.

ЮРИСКОНСУЛТ С. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, с оглед редовното призоваване на страните, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

        

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО И ГО ДОКЛАДВА

Производството по делото е образувано от „ШАНС 65“ ЕООД гр. Плевен срещу Заповед № ДК-10-СЗР-28/19.09.2013 г. на Началника на РДНСК-Северозападен район, с която е отменен Акт за узаконяване № 2/10.04.2013 г., издаден от Главния архитект на Община Плевен.

С протоколно определение от 23.01.2019 г. във връзка с искане на представляващия оспорващото дружество адвокат за спиране на производството по делото до приключване на образувано в районен съд гражданско дело между същите страни, съдът е указал на жалбоподателя да представи удостоверение за образуваното гражданско дело. След представяне на такова удостоверение с определение в закрито съдебно заседание е спряно производството по административно дело № 985 по описа за 2013 г. до приключване с влязъл в сила съдебен акт на гр. дело № 326 по описа за 2019 г. на Районен съд – Плевен. След приключване на гр. дело № 326 по описа за 2019 г. на Районен съд – Плевен с влязъл в сила съдебен акт, съдът с определение в закрито съдебно заседание е възобновил производството по административно дело № 985 по описа за 2013 г. на Административен съд – Плевен и е насрочил същото за разглеждане в днешното съдебно заседание.  

АДВОКАТ М. – Госпожо съдия, моля да не се извършват никакви процесуални действия в настоящото съдебно заседание, тъй като има новонастъпили обстоятелства, а именно по данни на жалбоподателя има извършена сделка на покупко-продажба на урегулиран поземлен имот № 35, кв. 424 по плана на гр. Плевен. Върху този имот е изградена процесната постройка. Моля да приемете по делото справка по лице за „ЕКОЕЛ“ ЕАД в ликвидация, от която е видно, че през 2019 г. урегулираният поземлен имот е продаден. Моля да бъде издадено съдебно удостоверение, което да послужи пред Агенция по вписванията, за да можем да се снабдим с нотариалния акт, който да бъде приложен по настоящото дело и съответно са бъде конституиран като заинтересована страна новият собственик на урегулирания поземлен имот.  

ЮРИСКОНСУЛТ С. – Нямам възражение, съдът да прецени.

ЮРИСКОНСУЛТ Л. – Не възразявам, да се уважи доказателственото искане.

Съдът намира, че следва да бъде уважено искането на пълномощника на оспорващото дружество и на същото, след внасяне на дължимата държавна такса, се издаде съдебно удостоверение, което да послужи пред Агенция по вписванията, по силата на което да се снабди с нотариалния акт, с който е извършена покупко-продажбата на недвижим имот с идентификатор 56722.666.79. Доколкото от представената в днешното съдебно заседание справка от Служба по вписванията – Плевен се установява, че „ЕКОЕЛ“ ЕАД в ликвидация е продал на трето лице именно този имот и с оглед установяване на заинтересованите страни в настоящия процес, не следва да бъдат извършвани каквито и да било процесуални действия към настоящия момент.

Водим от горното, съдът  

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДА СЕ ИЗДАДЕ, след внасяне на дължимата държавна такса, съдебно удостоверение на оспорващото дружество, което да послужи пред Агенция по вписванията, по силата на което да се снабди с нотариален акт за извършената покупко-продажба на недвижим имот с идентификатор 56722.666.79 по плана на гр. Плевен.

АДВОКАТ М. – Моля делото да бъде насрочено за по-късна дата с оглед събирането на доказателства.

ЮРИСКОНСУЛТ Л. – Не възразявам.

ЮРИСКОНСУЛТ С. – Не възразявам.

Съдът намира, че делото следва да бъде отложено за друга дата, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 01.04.2020 г. от 10.30 часа, за когато присъстващите в залата страни уведомени от днес. На другите заинтересовани страни да се изпрати съобщение.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 10.46 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: