ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                     Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                       ЧЕТВЪРТИ състав

 

На двадесети май две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар ЦВЕТАНКА ДАЧЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело № 921 по описа за 2018 г.

 

         На именното повикване в 09,30 часа се явиха на второ четене:

         ОСПОРВАЩИЯТ ЕТ „Хаджи К. *** – редовно призован, се представлява от адвокат В. с пълномощно по делото.

         ОТВЕТНИКЪТ ПО ЖАЛБАТА Изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ – София – редовно уведомен като му е изпратено съобщение по електронна поща на 30 април 2020 г., не се явява и не се представлява.

 

         ПО ХОДА НА ДЕЛОТО

         АДВОКАТ В. – Моля да се даде ход на делото.

         Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и докладва:

         С протоколно определение от съдебно заседание на 20 февруари 2019 г. е дадена възможност на пълномощника на жалбоподателя да представи по делото доказателства за твърдението, че пред ВАС е образувано дело със същите страни по сходен предмет.

         След представяне на такова съдебно удостоверение с определение №414 от 07.03.2019 г. е спряно производството по адм.д.№ 921 по описа за 2018 г. на Административен съд – Плевен до приключване с влязъл в сила съдебен акт на адм.д.№ 7538 по описа за 2018 г. на ВАС.

         След приключването с влязъл в сила съдебен акт по адм.д.№ 7538 по описа за 2018 г. на ВАС, с определение от 29 април 2020 г. е възобновено производството по адм.д.№ 921 по описа за 2018 г. на Административен съд – Плевен и същото е насрочено за разглеждане в днешното открито съдебно заседание.

         АДВОКАТ В. – Считам, че събраните до настоящия момент доказателства са достатъчни. Нямам доказателствени искания. Считам, че следва да се приключи съдебното дирене.

         Съдът намира, с оглед становищата на страните, че нямат доказателствени искания и няма да представят нови доказателства, че делото е изяснено от фактическа страна, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

         ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО

         АДВОКАТ В. – Уважаема госпожо Председател, моля да постановите съдебен акт, с който да отмените процесното решение за налагане на финансова корекция. Моля по същество да приемете изложеното в жалбата, както и събраните доказателства по делото и съответно да обсъдите и обявяването на нищожността на методиката, въз основа на която е определен размера на финансовата корекция. Освен изложеното в жалбата, депозирам и защита. Искам да акцентирам върху един момент, който не беше обсъден от ВАС по делото, заради което беше спряно настоящото, а именно приложността на ЗУСЕСИФ в настоящия случай. Считам, че тази процедура е неприложима. Депозирам писмени бележки, в които съм развил доводи за това. Цитирал съм практика на ВАС по аналогични казуси. Моля в решението да ни присъдите и направените по делото разноски, за което представям списък, ведно с доказателства за извършването им.

         Съдът счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе с решение в законния срок.

         Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 09,35 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: