ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На двадесет и девети април две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар Д. ДОБРЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело № 875 по описа за 2019 г.

 

На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

ОСПОРВАЩИЯТ - А.В.В. – редовно призован, не се явява, не се представлява.

ОТВЕТНИКЪТ  - ДИРЕКТОРЪТ НА ОД НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ - ПЛЕВЕН – редовно призован, не се явява, представлява се от юрисконсулт Д.П. с пълномощно по делото.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

 

ЮРИСКОНСУЛТ П. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и докладва

С протоколно определение от предходно съдебно заседание е изискано от „Служба по вписванията“ - Луковит да представят по делото данни, включително и да приложат по делото нотариални актове за извършени разпоредителни сделки с процесните два поземлени имота в землището на с. Ъглен, общ. Луковит.

С писмо вх. № 623 от 03.02.2020 г. по делото е предоставена изисканата информация и включително са приложени и нотариални актове за извършени покупко-продажби на недвижими имоти.

ЮРИСКОНСУЛТ П. – Уважаема г-жо Председател, след запознаване  с постъпилите документи, моля същите да се приемат и да се вземат в предвид при обявяване на крайния акт. Видно от тях е, че се потвърждават констатациите, залегнали в издадения от нас Акт за установяване на публично държавно вземане, а именно че имотите са придобити преди датата на подаване на заявлението: 06.04.2015 г.,  а датата на подаване на заявлението е 13.07.2015 г. Нямам нови доказателства. Няма да соча нови доказателства. Считам, че делото е изяснено и моля да се даде ход по същество.

По доказателствата, с оглед становището на страните, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА представените с писмо вх. № 623 от 03.02.2020 г. от Агенция по вписванията и „Служба по вписванията“ – Луковит, нотариални актове, а именно: Нотариален акт № 107, том І., рег. № 33578, дело № 390 от 2017 г.; Нотариален акт № 90, том ІV, рег. № 3188, дело № 376 от 2017 г., Нотариален акт № 143, том ІІ, рег. № 1598, дело № 202 от 2015 г., Нотариален акт № 7, том V, рег. № 7343, дело № 598 от 2006 г., Нотариален акт № 145, том ІІ, рег. № 1601, дело № 204 от 2015 г.

С оглед становищата на страните, че няма да представят други доказателства и нямат доказателствени искания, съдът намира делото за изяснено от фактическа страна и

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО

ЮРИСКОНСУЛТ П. – Уважаема г-жо Председател, считам жалбата за неоснователна, като намирам оспорения акт за правилно издаден, в установената за това форма и при спазване  процедурата по издаване, поради което моля същият да бъде потвърден. В проведените открити съдебни  заседания безспорно се доказа и потвърди  констатацията, изложена в атакувания административен акт. Представям и моля да приемете списък с разноски,  като претендирам юрисконсултско възнаграждение в размер на 200 лв. С оглед изхода на делото, ако е прекомерно адвокатското възнаграждение, моля да се намали. С оглед на изяснената в достатъчна степен  фактическата  обстановка, намирам че несъмнено и безспорно се доказва основателността на издадения Акт за установяване на публично държавно вземане, което се потвърждава и от представените документи, а  именно: нотариални актове от Агенцията по вписванията – Луковит. Видно от направената експертиза е, че като се изключат имотите, не се изпълнява бизнес планът, както е заложен, което обстоятелство също дава право да бъде издаден атакуваният в настоящото производство акт. Считам, че следва да бъде потвърден обжалваният акт и жалбата да бъде отхвърлена.

Съдът счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе с решение в законния срок.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 09.37 часа.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: