ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На първи юли две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело № 816 по описа за 2019 г.

 

На именното повикване в 09.00 часа се явиха:

ОСПОРВАЩИЯТ Ц.Г.Н. – редовно уведомен по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК, не се явява, не се представлява.

По делото е депозирана молба подадена по електронна поща на 01.07.2020 г. от адвокат С.Б., към която е приложено пълномощно, от което се установява, че адвокат С.Б.  е упълномощена да представлява жалбоподателя по настоящото дело, както и е приложен договор за правна защита и съдействие. В молбата се иска да не бъде даван ход на делото в днешното съдебно заседание поради невъзможност на адвокат Б. да се яви и да защита интересите на своя клиент поради служебна ангажираност.   

ОТВЕТНИКЪТ КМЕТА НА ОБЩИНА ЧЕРВЕН БРЯГ – редовно призован, не се явява, представлява се от юрисконсулт П.И. с пълномощно от днес.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА В.Д.К. – редовно уведомен по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК, не се явява, не се представлява.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

ЮРИСКОНСУЛТ И. – Считам, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото.

Съдът намира, с оглед редовното призоваване на страните, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и докладва

С протоколно определение в предходно съдебно заседание е задъжен ответникът да представи по делото доказателства, че на 08.04.2019 г. Кметът на Община Червен бряг Д.В. е отсъствал, поради което функциите и правомощията на кмет е изпълнявал Заместник кмета на Община Червен бряг – В.В., която е подписала и процесната заповед.  

С писмо вх. № 2950/17.06.2020 г. по делото са представени изисканите от съда доказателства.

Съдът намира, че с оглед подадената молба от адвокат Б., която е пълномощник на жалбоподателя и в която се моли да бъде дадена възможност за лично присъствие в открито съдебно заседание, в което да защити интересите на своя доверител, в днешното съдебно заседание не следва да бъдат извършвани каквито и да било процесуални действия с оглед осигуряване правото на защита на жалбоподателя Ц.Г.Н.. С оглед обстоятелството, че договорът за правна защита и съдействие и пълномощното на адвокат Б. са от дата 23.06.2020 г., а едва на 01.07.2020 г. е депозирана молба за отлагане на делото, съдът намира, че адвокат Б. следва да бъда задължена да представи по делото доказателства за неотложен служебен ангажимент на дата 01.07.2020 г., който е посочен като основание за отлагане на днешното съдебно заседание. Адвокат Б. следва да бъде предупредена, че при непредставяне на такива доказателства, ще й бъде наложена глоба по реда на ГПК поради обстоятелството, че става единствена причина за отлагане на днешното съдебно заседание.  

Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ЗАДЪЛЖАВА адвокат С.Б., в 7-дневен срок от получаване на съобщението, да представи по делото доказателства за неотложен служебен ангажимент на дата 01.07.2020 г., който е станал причина за отлагане на днешното съдебно заседание.

ПРЕДУПРЕЖДАВА адвокат С.Б., че при непредставяне в указания срок на изисканите от съда доказателства, ще и бъде наложена глоба по реда на ГПК за обстоятелството, че става единствена причина за отлагане на делото.

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 09.09.2020 г. от 11.00 часа, за когато присъстващият в залата процесуален представител на ответника уведомен от днес. Жалбоподателят и заинтересованата страна уведомени по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 09.13 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: