ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ТРЕТИ състав

На двадесет и девети януари две хиляди и двадесета година    

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЕЛКА БРАТОЕВА

 

 

Секретар МИЛЕНА КРЪСТЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия БРАТОЕВА

Административно дело   793 по описа за 2019 г.

 

На именното повикване в 10:11 часа се явиха:

ИЩЕЦЪТ  М.С.Й., изтърпяващ наказание „лишаване от свобода“ в Затвора – Плевен, редовно призован, не е доведен. Вместо него се явява служебният му защитник адв. Р.М. от Адвокатска колегия – гр. Плевен.

ЗА ОТВЕТНИКА ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ „ОХРАНА“ – гр. СОФИЯ, редовно призован, не се явява представител.

ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – гр. ПЛЕВЕН, редовно призована, се явява прокурор Иво Радев.

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВ. М. – Да не се дава ход на делото, тъй като не е доведен моя доверител и не знам дали иска да присъства.

ПРОКУРОР РАДЕВ – Уважаема госпожо председател, считам, че не следва да се дава ход на делото, тъй като не е доведен ищеца, а освен това не се явява представител и на ГДИН. Моля съда да направи всичко зависещо от него ищецът да бъде осигурен за следващото съдебно заседание.

С оглед заявеното становище от адв. М. да не се дава ход на делото предвид недовеждането на л.св. Й. за днешното съдебно заседание, съдът счита, че ход на делото не следва да бъде даден. Следва да се изиска писмено обяснение от началника на Областно звено „Охрана“ - Плевен по каква причина ищецът не е бил доведен за днешното съдебно заседание, като му се укаже да осигури довеждането на ищеца за следващото съдебно заседание. Също така, следва да се даде възможност на адв. М. да уточни с ищеца кои лица ще иска да бъдат разпитани като свидетели и за какви обстоятелства, както и да посочи откъде да бъдат призовани.

Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ДА СЕ ИЗИСКА писмено обяснение от Началника на Областно звено „Охрана“ – гр. Плевен по каква причина л.св. М.С.Й. *** не е бил доведен за днешното съдебно заседание.

ПРЕДУПРЕЖДАВА Началника на Областно звено „Охрана“ – гр. Плевен, че при недовеждане на ищеца за следващото съдебно заседание ще му бъде наложена глоба.

УКАЗВА на Началника на Областно звено „Охрана“ – гр. Плевен да осигури довеждането на ищеца за следващото съдебно заседание.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на адв. М. в срок до следващото съдебно заседание да уточни с ищеца кои лица ще иска да бъдат разпитани като свидетели по делото и за какви обстоятелства, както и откъде да бъдат призовани.

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 11.03.2020г. от 11,30 часа, за когато страните се считат уведомени.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10,18 часа.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: