ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                            Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД              ВТОРИ КАСАЦИОНЕН състав

 

На двадесет и девети септември две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЧЛЕНОВЕ:

ДАНИЕЛА ДИЛОВА

1.     ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

2.     СНЕЖИНА ИВАНОВА

 

Секретар ЦВЕТАНКА ДАЧЕВА

Прокурор НАНКА РАЧЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ИВАНОВА

Касационно административно дело № 686 по описа за 2020 г.

 

         На именното повикване в 10,42 часа се явиха на второ четене:

         КАСАТОРЪТ Н.В.А. – редовно призован, не се явява. Вместо него се явява адвокат Н.Н. *** с пълномощно от днес.

         ОТВЕТНИКЪТ Областен отдел „Автомобилна администрация“ – Плевен – редовно призован, не изпраща представител.

         КОНТРОЛИРАЩАТА СТРАНА Окръжна прокуратура – Плевен – редовно призована, се представлява от прокурор Нанка Рачева.

 

         ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

         АДВОКАТ Н. – Моля да се даде ход на делото

         ПРОКУРОР РАЧЕВА – Моля да се даде ход на делото

         Съдът намира, че са налице условия за даване ход на делото, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

         АДВОКАТ Н. – Доверителят ми е категоричен, че наказателното постановление, което се обжалва, му е връчено на пети февруари и се е подписал пред връчителя, че е получил екземпляр. Той ми обърна внимание, че известието, което има по-ранна дата, няма никакво отношение към делото. Към известието, видно от ксерокопието, с телбод е защипано листче, на което има номера. Първо, това листче може да бъде защипано впоследствие и второ, от него не се вижда, че въпросните номера имат отношение към случая. Това са някакви номера, които може да са всичко, дори размер на дрехи. Няма категорични доказателства, че това има някаква връзка с делото. Единственото, което е безспорно има отношение към делото и връчването на документи, е това, което е подписано лично от Н.А. на пети февруари. Известието за доставяне е подписано от него, но не знаем какво известява. Категоричен е, че това известие не го е получил.

         Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ПРЕДЯВЯВА на адвокат Н. копие от известие за доставяне, находящо се на л.16 от делото.

         АДВОКАТ Н. – Според мен това не е неговия подпис. Няма данни това известие какво известява.

         С оглед становището на адвокат Н. и преценка допустимостта на жалбата срещу наказателното постановление, съдът намира, че следва да се изиска справка от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ какво е било съдържанието на полученото от Н.В.А. на 31 януари 2020 г. писмо, изпратено с № ИД PS-5800 01ANTZ K от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Областен отдел „Автомобилна администрация“ – Плевен, към което има прикрепени номера; същите номера представляват ли номера на издадени срещу Н.В.А. наказателни постановления и същите наказателни постановления били ли са връчени с това писмо на Н.В.А., на датата, отразена в съобщението за доставяне, а именно 31.01.2020 г.

         Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ДА СЕ ИЗИСКА справка от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ относно обстоятелството какво е съдържанието на полученото от Н.В.А. на 31 януари 2020 г. писмо, изпратено с № ИД PS-5800 01ANTZ K от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Областен отдел „Автомобилна администрация“ – Плевен, към което има прикрепени номера; същите номера представляват ли номера на издадени срещу Н.В.А. наказателни постановления и същите наказателни постановления били ли са връчени с това писмо на Н.В.А., на датата, отразена в съобщението за доставяне, а именно 31.01.2020 г.

УКАЗВА на административно-наказващия орган, че тези доказателства следва да бъдат представени в съда до датата на следващото съдебно заседание, като в противен случай на представляващия административно-наказващия орган ще бъде наложена глоба за неоснователно отлагане на делото.

         ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 13 октомври 2020 г. за 10,30 часа, за която дата касаторът и Окръжна прокуратура – Плевен уведомени от днес, ответникът – по реда на чл.138 ал.2 от АПК.

         Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10,51 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: