ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                     Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                       ПЕТИ състав

 

На двадесет и четвърти септември две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

КАТЯ АРАБАДЖИЕВА

 

Секретар ЦВЕТАНКА ДАЧЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия АРАБАДЖИЕВА

Административно дело № 606 по описа за 2020 г.

 

         На именното повикване в 09,30 часа се явиха на второ четене:

         ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Х.К.В. – редовно призован, не се явява и не се представлява.

         Конституираният с Определение № 1262 от 01.09.2020 г. ОТВЕТНИК – Началник на Районно управление – Долна Митрополия  към ОД на МВР – Плевен – нередовно призован, не се явява и не се представлява. Видно е от призовката на л.30 от делото, че за датата на днешното съдебно заседание е призовано Районно управление – Долна Митрополия, а не началникът  на Районно управление – Долна Митрополия. Изпратена е и нова призовка /на л.36 от делото/ до началника на Районно управление – Долна Митрополия, но видно от същата, тя е получена преди по-малко от 7 дни преди датата на днешното съдебно заседание – 21.09.2020 г.

         С оглед нередовното призоваване на ответника съдът намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даден. С оглед обаче коректното определяне на ответника по настоящото дело, следва да се има предвид: В оспорената заповед на л.6 е посочено, че тя е издадена от началник група към ОДМВР – Плевен, РУ – Долна Митрополия, без означение началник на каква група е издателят на заповедта И. В. М.. Не е ясно дали се касае за техническа грешка, поради което следва да бъде изискано от началника на Районно управление – Долна Митрополия нарочна писмена справка, в която да бъде уточнено дали Заповед за прилагане на ПАМ № 20-0256-000077 от 11.05.2020 г., с която на Х.К.В. с ЕГН ********** е наложена принудителна административна мярка по чл.171 т.2 б.В от ЗДвП, е издадена от началника на Районно управление – Долна Митрополия или от началник на група в РУ – Долна Митрополия. В случай, че е издадена от началник група в РУ – Долна Митрополия, да бъде уточнено писмено началник на каква група в РУ – Долна Митрополия е издателят на заповедта, както и да бъдат представени доказателства, например заповед за назначаване или друг писмен документ, че физическият издател на заповедта – И. В. М., е началник на тази посочена група в РУ – Долна Митрополия. Съответно, ако заповедта е издадена от началника на Районно управление – Долна Митрополия, да бъдат представени доказателства към 11.05.2020 г. кое лице е изпълнявало тази длъжност. След получаване на горното уточнение делото следва да се докладва за определяне на коректния ответник и  конституирането му като страна, в случай, че е различен от понастоящем конституирания и призоваването му за датата на следващото съдебно заседание.

         Воден от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

         ИЗИСКВА от началника на Районно управление – Долна Митрополия при ОД на МВР – Плевен в тридневен срок от датата на съобщението нарочна писмена справка, в която да бъде уточнено дали Заповед за прилагане на ПАМ № 20-0256-000077 от 11.05.2020 г., с която на Х.К.В. с ЕГН ********** е наложена принудителна административна мярка по чл.171 т.2 б.В от ЗДвП, е издадена от началника на Районно управление – Долна Митрополия или от началник на група в РУ – Долна Митрополия. В случай, че е издадена от началник група в РУ – Долна Митрополия, да бъде уточнено писмено началник на каква група в РУ – Долна Митрополия е издателят на заповедта, както и да бъдат представени доказателства, например заповед за назначаване или друг писмен документ, че физическият издател на заповедта – И. В.М., е началник на тази посочена група в РУ – Долна Митрополия. Съответно, ако заповедта е издадена от началника на Районно управление – Долна Митрополия, да бъдат представени доказателства към 11.05.2020 г. кое лице е изпълнявало тази длъжност.

         Административно дело № 606/2020 г. ДА СЕ ДОКЛАДВА след получаване на справката за определяне на коректния ответник и конституирането му като страна, в случай, че е различен от понастоящем конституирания и призоваването му за датата на следващото съдебно заседание.

         ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 22 октомври 2020 г. от 10,30 часа, за когато жалбоподателят  уведомен по реда на чл.138 ал.2 от АПК. Ответникът ще бъде призован след изпълнение на указанията на съда, дадени в протоколното определение по-горе.

         Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 09,40 часа.

 

         СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: