ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На шестнадесети септември две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело № 574 по описа за 2020 г.

 

На именното повикване в 11.00 часа се явиха:

ОСПОРВАЩИЯТ  „АДОНИС КОМ“ ЕООД, гр. Плевен чрез представляващ Д.О.Л. – редовно призован, се представлява от адвокат Р.М. и адвокат С.С. *** с пълномощно от днес.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОРЪТ НА ДИРЕКЦИЯ „ОДОП“ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПРИ ЦУ НА НАП – редовно призован, не се явява, представлява се от главен юрисконсулт В.В. с пълномощно от днес.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВОКАТ М. – Не са налице процесуални пречки, моля да дадете ход на делото.

ЮРИСКОНСУЛТ В. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО И ГО ДОКЛАДВА 

Производството по делото е образувано по жалба от „Адонис Ком“ ЕООД със седалище и адрес на управление гр.Плевен, представлявано от управителя Д.О.Л. против Ревизионен акт №Р-04001519005579-091-001/09.03.2020г., в частта в която за данъчни периоди от 01.12.2013г. до 31.07.2015г. и от 01.10.2015г. до 31.03.2016г. е начислен допълнително ДДС в размер на 81 554,01лева и съответни лихви за просрочието му в размер на 42 653,11лева, и са определени допълнително задължения за корпоративен данък за 2013г. в размер на 7149,95 лева и лихви 4312,99 лева; за 2014г. в размер на 4571,88 лева и лихви 2293,27 лева; за 2015г. в размер на 2522,60 лева и лихви 1008,49 лева, и за 2016г. в размер на 2457,09 лева и лихви 733,09 лева, потвърден с Решение №103/15.06.2019г. на Директор на Дирекция „ОДОП“-гр. Велико Търново.

С определение в закрито съдебно заседание са конституирани страните и делото е насрочено за разглеждане в днешното открито съдебно заседание, като на ответника е указано, че не сочи доказателства за валидността на електронните подписи на съответните длъжностни лица, чрез които е ставало връчването на документите по електронен път на дружеството.

АДВОКАТ М. – Поддържаме жалбата. Моля да не бъде приемана административната преписка и да ни бъде дадена възможност да се запознаем със същата.

АДВОКАТ С. – Има доказателства, които не са ни представени по административното производство. Става на въпрос за оригиналните дискове с обезпечената информация, която е обезпечена от трето лице по чл. 40 от ДОПК, това не ни е представено по административната преписка в хода на административното производство, а същият е представен, доколкото успяхме да научим, но не разполагаме с неговото съдържание. Ние нямаме никаква информация какво съдържа този диск. Отделно от това нещо в хода на административното производство не са ни връчени никакви данни, анализ на база данни. Не сме виждали съдържанието на тези дисковете и на хартиен носител.

ЮРИСКОНСУЛТ В. – Няма как де се разпечатат тези база данни защото информацията е обемна, но копие от същия този диск е връчен в хода на ревизията. Връчен е на съответния представляващ.

СЪДЪТ - Имате предвид, че е връчена на представляващия на „Адонис Ком“ ЕООД или на дружеството чийто данни са били обезпечени – на „Венис 17“ ЕООД?

ЮРИСКОНСУЛТ В. – В момента не мога да кажа точно.

СЪДЪТ - Обезпечаването на доказателствата по данни от делото е станал в присъствието на представляващия „Венис 17“ ЕООД. Вие казвате, че дискът е представен на представляващия „Венис 17“ ЕООД или на представляващия оспорващото в настоящото производство дружество? Можете ли да се ориентирате по доказателствата?  

ЮРИСКОНСУЛТ В. – Няма да мога да се ориентирам.

АДВОКАТ М. – Моля да ни бъде дадена възможност да се запознаем с преписката и да вземем отношение по съдържанието й, след като се запознаем с доказателствата.

АДВОКАТ С. – Моля да ни дадете възможност да се запознаем подробно с преписката и да ни дадете възможност да получим копия от всички дискове, които се намират по преписката.

ЮРИСКОНСУЛТ В. – Оспорвам изцяло жалбата като неоснователна и недоказана. Считам, че след като жалбоподателят не е направил съответните възражения при извършената му проверка с Протокол № П-22221018131074-073-001 от 29.07.2019 г. за извършена съпоставка на отчетените продажби и анализ на информацията, която е иззета от „Венис 17“ ЕООД считам, че съответно същият е запознат с съответното съдържание на дисковете.

Съдът ПРЕДЯВЯВА на процесуалния представител на ответника Протокол № П-22221018131074-073-001 от 29.07.2019 г.

СЪДЪТ - Този протокол ли имате предвид?

ЮРИСКОНСУЛТ В. – Да.

СЪДЪТ - По така представения протокол няма подписи и никъде не пише да е в присъствието на управителя и нямам данни да му е връчено.

АДВОКАТ С. – Тези доказателства принципно би трябвало да бъдат връчени с ревизионния доклад, но те не са описани в ревизионния доклад и не са ни връчени защото връчването става по електронен път.

Съдът намира, че следва да бъде уважено искането на пълномощниците на оспорващото дружество и на същите да бъде дадена възможност да се запознат с всички представени по делото доказателства с оглед твърдението им, а и данните по делото, че част от доказателствата не са връчени на оспорващото дружество „Адонис Ком“ ЕООД в хода на извършваната му ревизия.

Съдът счита, че за да не се бави процесът по делото следва да бъде дадена възможност на оспорващото дружество, след запознаване с доказателствата по делото да правят доказателствени искания и да представят доказателства в срок до следващото съдебно заседание.

Ответникът следва да бъде задължен да представи по делото в екземпляр за оспорващото дружество диск носещ информация таблици и извлечения от база данни обезпечени с Протокол № 0011086 от 09.02.2018 г. и копие на оригинала на база данни към този протокол.

Водим от горното, съдът  

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на оспорващото дружество чрез неговите пълномощници, в срок до следващото съдебно заседание, да се запознаят с представените по делото като административна преписка образувана по издаване на оспорения ревизионен акт доказателства, като в срок до следващото съдебно заседание да правят доказателствени искания.

ЗАДЪЛЖАВА ответника, в 7-дневен срок от днес, да представи по делото един брой CD диск носещ информация за таблици и извлечения от база данни обезпечени с Протокол № 0011086 от 09.02.2018 г. и копие на оригинала на база данни към този протокол.

 УКАЗВА на страните, че разполагат с възможността да подадат по делото заявление за достъп до електронен регистър, на базата на който достъп ще имат възможност по електронен път да се запознават с всички приложени по делото доказателства.

Съдът намира, че делото не е изяснено от фактическа страна и

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 14.10.2020 г. от 13.30 часа, за когато страните уведомени от днес.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 11.25 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: