ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На двадесет и трети септември две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело №  527 по описа за 2019 г.

 

На именното повикване в 14.00 часа се явиха:

ИЩЕЦЪТ Н.Д.Х. – редовно призован, се явява лично и със служебен защитник адвокат А.Д..   

ОТВЕТНИКЪТ ПО ИСКА ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ „ИЗПЪЛНЕНИЕ НА НАКАЗАНИЯТА“ – СОФИЯ – редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се представлява.

По делото е депозирана молба, в която се сочи, че тъй като към дата 17.09.2020 г. възложената съдебно-диетологична експертиза все още не е изготвена и не е спазен срокът по ГПК, моли да не бъде даван ход на делото и същото да бъде отсрочено за друга дата.

ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ПЛЕВЕН – редовно уведомена от предходно съдебно заседание, се представлява от прокурор Иван Шарков.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Ц.П.Д. – редовно призован, явява се.

Съдът разпореди да се свалят белезниците от ръцете на ищеца Н.Д.Х..

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВОКАТ Д. – Да се даде ход на делото.

ПРОКУРОР ШАРКОВ – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, с оглед редовното призоваване на страните, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

        

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и докладва

С протоколно определение от предходно съдебно заседание във връзка с направено искане ищецът да бъде освободен от заплащане на разноски по делото във връзка с направено доказателствено искане за назначаване на съдебна експертиза, ответникът е задължен да представи по делото доказателства за получени парични записи и парични средства и в какъв размер от ищеца.

Във връзка с представените доказателства, съдът с определение в закрито съдебно заседание е освободил ищеца от заплащане на разноски по делото и с определение е назначил съдебномедицинска експертиза с вещо лице д-р Ц.П.Д. – диетолог и с конкретно посочени в съдебния акт задачи, който на 21.09.2020 г. е представил заключение по назначената съдебна експертиза, като не е спазен регламентирания в ГПК срок, с оглед на което е и възражението на ответника.

АДВОКАТ Д. – С оглед направеното възражение на ответника, формално същото е законосъобразно и допустимо, още повече, че ответникът не се явява в днешното съдебно заседание, каквато беше възможността ако се беше явил, да беше изслушано вещото лице макар и, че заключението не е депозирано в срок. В този случай считам, че възражението е основателно.

ПРОКУРОР ШАРКОВ – Уважаема госпожо съдия, изцяло се присъединявам към становището на процесуалния представител на ищеца.

Съдът намира, че с оглед направеното възражение от страна на процесуалния представител на ответника за непредставяне в срок на заключението по назначената съдебномедицинска експертиза, в днешното съдебно заседание не следва да бъдат извършвани каквито и да било процесуални действия по изслушване на вещото лице, както с оглед направеното възражение, така и предвид неявяването в съдебна зала на процесуален представител на ответника, делото следва да бъде отсрочено за друга дата, за когато да бъде изслушано заключението на вещото лице.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 18.11.2020 г. от 14.00 часа, за когато адвокат Д., представителят на Окръжна прокуратура – Плевен и вещото лице д-р Ц.П.Д. уведомени от днес. Да се изпрати съобщение на ищеца и на ответника.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 14.09 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: