ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ПЪРВИ състав

На двадесет и пети август две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДАНИЕЛА ДИЛОВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ДИЛОВА

Административно дело №  521 по описа за 2020 г.

 

На именното повикване в 11.00 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Б.П.Д. – редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се явява лично и с адвокат М.М. с пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ ПО ЖАЛБАТА ДИРЕКТОРЪТ НА ОД НА МВР - ПЛЕВЕН – редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява, не се представлява.

ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА ПЛЕВЕН – редовно уведомена по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК, не се явява представител.

СВИДЕТЕЛЯТ С.Г.Д. – нередовно призован, не се явява.

Съдът докладва постъпила молба вх. № 4309/24.08.2020 г., в която ответникът по жалбата заявява, че държи на разпита на този свидетел и сочи нов адрес за призоваването му в гр. Плевен, като заявява, че в случай, че не може да бъде призован за следващото съдебно заседание, ще направят опит да бъде доведен за следващото съдебно заседание. Прави искане за отлагане на делото за нова дата за събиране на това доказателство.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВОКАТ М. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че са налице условията за даване ход на делото, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

АДВОКАТ М. – По молбата на ОД на МВР – Плевен предоставям на съда.

Съдът намира, че с оглед изясняване на обективната истина по делото е необходим разпитът на свидетеля С.Г.Д.. Тъй като искането за допускане до разпит на свидетел е направено от ответника по жалбата и същият не е намерен на посочения от ответника адрес, съдът намира, че следва да бъде направен опит да бъде призован свидетелят на посочения в молба подадена на 24.08.2020 г. адрес, както и в случай, че не бъде намерен на този адрес свидетелят, да бъде доведен от ответника, но уведомява ответника, че определя последен срок за събиране на това доказателство в следващото съдебно заседание и ако свидетелят не бъде намерен на посочения адрес или не бъде доведен от ответника в следващото съдебно заседание, съдът ще отмени определението за допускането му до разпит като свидетел.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 18.09.2020 г. от 11.00 часа, за която дата жалбоподателят уведомен в днешното съдебно заседание, ответникът да се счита уведомен. Да се призове свидетелят на посочения в молбата от 24.08.2020 г. адрес, като в случай, че същият не бъде намерен на посочения адрес да бъде уведомен ответникът с оглед осигуряване явяването на свидетеля в насроченото съдебно заседание.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 11.08 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: