ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                            Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД              ВТОРИ КАСАЦИОНЕН състав

 

На двадесет и девети септември две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЧЛЕНОВЕ:

ДАНИЕЛА ДИЛОВА

1.     ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

2.     ВЕНЕЛИН НИКОЛАЕВ

 

Секретар ЦВЕТАНКА ДАЧЕВА

Прокурор НАНКА РАЧЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия НИКОЛАЕВ

Касационно административно дело № 510 по описа за 2020 г.

 

         На именното повикване в 11,32 часа се явиха на второ четене:

         КАСАТОРЪТ Н.В.А. – редовно призован, не се явява. Представлява се от адвокат Н.Н. с пълномощно от днес.

         ОТВЕТНИКЪТ Областен отдел „Автомобилна администрация“ – Плевен – редовно призован, не изпраща представител.

         КОНТРОЛИРАЩАТА СТРАНА Окръжна прокуратура – Плевен – редовно призована, се представлява от прокурор Нанка Рачева.

 

         ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

         АДВОКАТ Н. – Моля да се даде ход на делото.

         ПРОКУРОР РАЧЕВА – Моля да се даде ход на делото.

         Съдът намира, че са налице условия за даване ход на делото, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

         Съдът констатира, че в известието за доставяне на пратка, приложено към въззивното дело, са посочени номера, които са сходни с номерата на наказателни постановления, включително на обжалваното наказателно постановление. В същото известие за доставяне е посочена дата 31.01.2020 г. и саморъчно изписани Н.В.А. и подпис. Същевременно на разписката на наказателното постановление е записано, че Н.А. е получил същото на 05.02.2020 г. С оглед изясняване на обстоятелството подадена ли е в срок жалбата срещу наказателното постановление, съдът намира, че следва да бъде изискана от административно наказващия орган справка какво е било съдържанието на писмо, изпратено до Н.В.А. с препоръчана пратка №ИД PS-5800 01ANTZ K, връчена на Н.В.А. на 31.01.2020 г. Следва да дадат отговор на въпроса дали съдържанието на това писмо е съдържало покана до Н.А. да се яви, за да му бъдат връчени наказателни постановления, или към него са били приложени тези наказателни постановления, чиито номера са закрепени с телбод на известието за доставяне. Следва да бъде указано на административно наказващия орган, че тези доказателства следва да бъдат представени в съда до датата на следващото съдебно заседание, като в противен случай на представляващия административно наказващия орган ще бъде наложена глоба за неоснователно отлагане на делото.

         Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ДА СЕ ИЗИСКА справка от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Областен отдел – Плевен, какво е било съдържанието на писмо, изпратено до Н.В.А. с препоръчана пратка №ИД PS-5800 01ANTZ K, връчена на Н.В.А. на 31.01.2020 г., както и да дадат отговор на въпроса дали съдържанието на това писмо е съдържало покана до Н.А. да се яви, за да му бъдат връчени наказателни постановления, или към него са били приложени тези наказателни постановления, чиито номера са закрепени с телбод на известието за доставяне.

УКАЗВА на административно-наказващия орган, че тези доказателства следва да бъдат представени в съда до датата на следващото съдебно заседание, като в противен случай на представляващия административно-наказващия орган ще бъде наложена глоба за неоснователно отлагане на делото.

         ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 13 октомври 2020 г. от 11,30 часа, за която дата касатора и Окръжна прокуратура – Плевен уведомени от днес, ответникът – по реда на чл.138 ал.2 от АПК.

         Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 11,37 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: