ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На двадесет и втори юли две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело № 462 по описа за 2020 г.

 

На именното повикване в 10.30 часа се явиха:

ОСПОРВАЩИЯТ В.С.И. – редовно призован, се явява лично.

ОТВЕТНИКЪТ НЕЛК СПЕЦИАЛИЗИРАН СЪСТАВ ПО ХИРУРГИЧНИ, ОРТОПЕДИЧНИ И СЪРДЕЧНО-СЪДОВИ БОЛЕСТИ – редовно призован, не се представлява.  

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА ТЕЛК – ТРЕТИ СЪСТАВ КЪМ УМБАЛ „Д-Р ГЕОРГИ СТРАНСКИ“ ЕАД, ГР. ПЛЕВЕН – редовно призован, не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА АГЕНЦИЯ ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ - СОФИЯ – редовно призован, не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА ТП НА НОИ - ПЛЕВЕН – редовно призован, не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА РД „СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ“ - ПЛЕВЕН – редовно призован, не се представлява.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

ОСПОРВАЩИЯТ И. – Да се гледа делото днес.

С оглед редовното призоваване на страните съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО И ГО ДОКЛАДВА 

Производството по делото е образувано по жалба от В.С.И. *** срещу Експертно решение № 0791 от зас. № 072 проведено на 14.04.2020 г. на НЕЛК-Специализиран състав по Хирургични, Ортопедични и Сърдечно-съдови болести, с което е потвърдено ЕР № 3204/07.10.2019 г. на ТЕЛК, трети състав към „УМБАЛ д-р Г. Странски“ ЕАД гр.Плевен с дадена оценка 40% трайно намалена работоспособност.

С определение в закрито съдебно заседание са конституирани страните и делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание, като е разпределена доказателствената тежест.

На ответника и на заинтересованите страни е дадена възможност да представят писмен отговор по жалбата и да сочат доказателства като представят писмените, с които разполагат.

На страните е дадена възможност да представят и други доказателства и да правят доказателствени искания в подкрепа на своите твърдения.  

С писмо вх. № 2743/09.06.2020 г. от ответника по делото са представени намиращите се при него доказателства, представляващи част от административната преписка образувана по издаване на оспореното експертно решение. В писмото се сочи, че са изискали от РЗИ - Плевен Медицинското експертно досие на лицето и след като бъде получено в НЕЛК, същото ще бъде изпратено незабавно в Административен съд гр. Плевен. Към настоящия момент по делото не е постъпило Медицинското експертно досие на жалбоподателя В.С.И..

ОСПОРВАЩИЯТ И. – Поддържам жалбата. Моля решението на НЕЛК да бъде отменено. Считам, че то е неправилно. Да се приемат представените от НЕЛК по делото доказателства.

С оглед становището на страните по доказателствата, съдът  

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА представените с писмо вх. № 2743/09.06.2020 г. от ответника доказателства, представляващи част от административната преписка образувана по издаване на оспореното експертно решение на НЕЛК, съгласно опис в писмото.

Съдът констатира, че по делото не е представено Медицинското експертно досие на В.С.И., поради което следва от РЗИ - Плевен същото да бъде изискано за прилагане по делото и с оглед извършване на последващи съдопроизводствени действия.

Водим от горното, съдът  

ОПРЕДЕЛИ:

 

ИЗИСКВА от Регионална картотека на медицинската експертиза при РЗИ – Плевен, в 7-дневен срок от получаване на съобщението, да представят по делото Медицинското експертно досие на лицето В.С.И. с ЕГН **********.

ОСПОРВАЩИЯТ И. – На този етап нямам доказателствени искания, като бъде приложено по делото Медицинското досие тогава ще преценя.

Съдът намира, че делото не е изяснено от фактическа страна, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 09.09.2020 г. от 11.45 часа, за когато жалбоподателят уведомен от днес. Ответникът и заинтересованите страни уведомени по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 10.40 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: