ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На двадесет и трети септември две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело № 453 по описа за 2020 г.

 

На именното повикване в 09.00 часа се явиха:

ОСПОРВАЩИЯТ А.В.Д. – редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се явява лично и се представлява от адвокат М.Б. с пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ ВПД ДИРЕКТОР НА ОД НА МВР - ПЛЕВЕН – редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява, представлява се от юрисконсулт Г.А. с пълномощно по делото.  

СВИДЕТЕЛЯТ Л.В.П. – редовно призован, не се явява.

СВИДЕТЕЛЯТ Е.Т.Ф. – допуснат до разпит при режим на довеждане, не се явява.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВОКАТ Б. – Уважаема госпожо съдия, няма процесуални пречки за даване ход на делото. Моля след даване ход на делото поради неявяване на свидетелите и болничен лист на свидетеля Л.П., който представям, моля делото да бъде отложено за друга дата.

ЮРИСКОНСУЛТ А. – Не възразявам щом искате да бъде разпитан Л.П., нека отложим делото за друга дата. Както заявихме и в предходното съдебно заседание считаме, че разпитът на този свидетел няма отношение и не би разяснил допълнителни обстоятелства и доказателства по делото, предвид, че дисциплинарното производство и дисциплинарното наказание е наложено въз основа на взета по законоустановения ред проба с дрегер „Алкотест“ и последващо медицинско изследване е установило количество алкохол 0,80 промила. Тази проба не е оспорена по законоустановения ред, нито след издаване на наказателното постановление, нито след издаване на заповедта за принудителна административна мярка. Считаме, че разпитът на този свидетел не би могъл да докаже някакви обстоятелства различни от това, което е изложено в хода на дисциплинарното производство.

АДВОКАТ Б. – В момента свидетелят е почти след оперативния период и не може да се движи. Не мога да кажа колко време ще е необходимо за възстановяването му.

Съдът намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание следва да бъде даден с оглед редовното призоваване на страните и на допуснатия до разпит свидетел.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и докладва 

С протоколно определение от предходно съдебно заседание до разпит в качеството на свидетел е допуснато лицето Л.В.П.. До разпит е допуснато и лицето д-р Е.Т.Ф. при режим на довеждане.  

Предвид представения в днешното съдебно заседание от адвокат Б. болничен лист за временна неработоспособност на допуснатия до разпит свидетел Л.В.П. и с оглед обстоятелството, че същият е допуснат в предходно съдебно заседание като свидетел за изясняване на спорните по делото факти и обстоятелства, както и като се вземе предвид, че свидетелят при режим на довеждане Е.Т.Ф. също не се явява в днешното съдебно заседание, съдът намира, че делото следва да бъде отложено за друга дата.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 28.10.2020 г. от 11.45 часа, за когато страните уведомени от днес. Да се изпрати призовка на свидетеля Л.В.П..

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 09.06 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: