ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ОСМИ състав

На двадесет и девети юни две хиляди и двадесета година         

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

РАЛИЦА МАРИНСКА

 

 

Секретар МИЛЕНА КРЪСТЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия МАРИНСКА

Административно дело   449 по описа за 2020г.

 

На именното повикване в 11:30 часа се явиха:

ЗА ЖАЛБОПОДАТЕЛЯ ЕТ „ГРЕТА ФЛОРА – ГРЕТА ГЕТЕВА“ – гр. ПЛЕВЕН, редовно призован, представител не се явява.

Съдът докладва постъпила молба от страна на едноличния търговец, чрез неговия представляващ Г.Ц.Г., ведно с болничен лист, в която моли съда да отложи разглеждането на делото поради внезапно заболяване. 

ЗА ОТВЕТНИКА НАЧАЛНИК ОТДЕЛ ОПЕРАТИВНИ ДЕЙНОСТИ ВЕЛИКО ТЪРНОВО В ЦЕНТРАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА НАП, редовно призован, се явява юрисконсулт Ц.Г. с пълномощно от днес

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

ЮРИСКОНСУЛТ Г. – Моля  да не се дава ход на делото, с оглед депозираната молба. Липсват доказателства за упълномощаване на адвокат и считам, че са налице пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание и моля същото да бъде отложено за друга дата.

Съдът намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даван. Причина за това е представения болничен лист за временна неработоспособност, издаден на 25.06.2020г. с диагноза „увреждания на лумбо-сакралните коренчета“ и е определен режим на лечение „домашен-амбулаторен“. Със същия болничен лист е определен период на временна неработоспособност 5 дни, до днешна дата.

Съдът счита, че въпреки че в графа „бележки“ на представеният в незаверено копие болничен лист липсва отбелязване по реда на чл. 18, ал. 2 по Наредбата за медицинската експертиза дали може да се яви в днешното съдебно заседание, следва да бъде дадена възможност на жалбоподателката да се яви лично за датата на следващото съдебно заседание или да организира защитата си.

Следва да бъде указано на същата в срок до датата на следващото съдебно заседание да представи болничния лист в оригинал за констатация или да завери представения като й указва, че при неизпълнение на това указание, съдът ще й наложи глоба за неоснователно отлагане на делото.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

УКАЗВА на представляващата жалбоподателя да се яви лично за датата на следващото съдебно заседание или да организира защитата си, както и в срок до датата на следващото съдебно заседание да представи оригинал на болничния лист за констатация или да завери представения, като при неизпълнение ще й бъде наложена глоба за неоснователно отлагане на делото.

ОТЛАГА делото и го НАСРОЧВА за 06.07.2020г. от 10,45 часа, за която дата страните уведомени. Да се уведоми по имейл жалбоподателката за дадените указания.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 11,35 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: