ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                            Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД              ШЕСТИ  състав

 

На двадесет и седми февруари  две хиляди и двадесета   година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СНЕЖИНА ИВАНОВА

                                     

 

Секретар ДЕСИСЛАВА ДОБРЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ИВАНОВА

Административно дело № 1433 по описа за 2019 г.

 

         На именното повикване в 11.34  часа се явиха:       

ОСПОРВАЩИЯТ –  Н.И.Б., редовно призован, явява се лично.  

ОТВЕТНИКЪТ  - ДИРЕКТОР НА ТП НА НОИ - ПЛЕВЕН, редовно призован, не се явява не се представлява.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

ОСПОРВАЩИЯТ – Да се гледа делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото и

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и го докладва

С писмо с вх. № 6523 от 30.12.2019 г. е изпратена жалбата на лицето заедно с административната преписка. Жалбата е подадена срещу решение № 21531466 от 11.12.2019 г., с което е отхвърлена жалбата на лицето срещу разпореждане № О-14-000-00-01348126 от 08.11.2019 г. и разпореждане от 08.11.2019 г. с № О-14-000-00-01348127. Изложени са доводи за незаконосъобразност, тъй като счита, че следва да бъде изплатено обезщетение за безработица в максимален  размер.

СЪДЪТ КЪМ ОСПОРВАЩИЯ - Да се приемат ли доказателствата от административния орган, послужили за издаване на обжалваното решение?

ОСПОРВАЩИЯТ За документите на НОИ аз съм против тях. Да не се приемат, защото няма логика в това, което се върши от НОИ и НАП. Доказателствата са,  че не знам дали са питали двамата човека, които са били в НАП, защо ми казват, че аз за тях съм редовен, тъй като в 2002 г. имам подадена декларация и не съм прекъсвал осигуряването. Не може процес, който да го стартират. Няма как да стане. Това казаха. Отивам в  НОИ. Те казват: „Не. Ние не го приемаме.“ После пак в НАП, НОИ и така 4-5 пъти. Получи се така, че един държавен орган ме прехвърля на друг държавен орган, той ме връща пак и така 4-5 пъти. Защо НОИ иска документ от НАП, след като такъв документ от 2002 г.  като мое желание, че ще се осигурявам го има в НАП, а те ми искат още един такъв. Не е логично. Получи се така, че се минаха 15-20 дни и ми се обадиха от НАП да ида да попълня ОКД - 5. Пак отидох в НАП. Попълних я в 420 стая. Момичетата там казаха, че за тях това е безсмислено, защото не съм прекъсвал изобщо от 2002 г. да се осигурявам. Твърдя, че в НАП съм подал декларация още 2002 г.

СЪДЪТ КЪМ ОСПОРВАЩИЯ – Твърдите, че в НАП сте подали декларация още през 2002 г., така ли?

ОСПОРВАЩИЯТ – Да. Те го потвърдиха. Изпратиха ги всичките тия неща в НОИ. Казаха, че искат още една декларация, която  е същата.

СЪДЪТ КЪМ ОСПОРВАЩИЯ – А през 2013 г. подавал ли сте декларация в НАП?

ОСПОРВАЩИЯТ  - Сигурно съм подал и през 2013г., защото счетоводителката ги подава. Не ги помня точно декларациите, но не съм прекъсвал да се осигурявам – никога, включително и сега понеже работя все още. Те искат да ги попълня за действие, което не е прекъснато.

СЪДЪТ КЪМ ОСПОРВАЩИЯ – Кога Ви е отпусната пенсията за осигурителен стаж?

ОСПОРВАЩИЯТ През 2018 г. мисля, че беше. Октомври, ноември ли беше?!

СЪДЪТ КЪМ ОСПОРВАЩИЯ – На 25.10.2018 г.

ОСПОРВАЩИЯТ – Отишъл съм ноември или декември, а те ми го отпускат със стара дата и в същото време ми казват: „Господине, Вие в 10 дневен срок трябва да си подадете документите“. Те са ми отпуснали от 25 октомври. Аз реално съм бил в НАП декември.

С оглед заявеното от лицето, че няма други доказателствени искания съдът счете делото за изяснено от фактическа страна и

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО

ОСПОРВАЩИЯТ – Искам да ми се изплати болничния лист. Моля да отмените решението и да ми бъде изплатено обезщетение по представените болнични листове, тъй като се осигурявам от 2002 г. за всички осигурителни социални рискове. Считам, че следва да получа обезщетение.

Съдът счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе с решение в законния 30 дневен срок от днес.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 11.43 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: