ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                     Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                       ПЕТИ състав

 

На шестнадесети юли две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

КАТЯ АРАБАДЖИЕВА

 

Секретар ЦВЕТАНКА ДАЧЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия АРАБАДЖИЕВА

Административно дело № 422 по описа за 2020 г.

 

         На именното повикване в 09,30 часа се явиха на второ четене:

         ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Сдружение с нестопанска цел „Миг-Белене-Никопол“ – редовно призован, се представлява от адвокат С.П. с пълномощно от днес.

         ОТВЕТНИКЪТ ПО ЖАЛБАТА Изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ – София – редовно призован, не се явява и не се представлява. За него е постъпила молба с вх.№ 3603 от 14.07.2020 г., в което се изразява становище да се даде ход на делото.

 

         ПО ХОДА НА ДЕЛОТО

         АДВОКАТ П. – Моля да се даде ход на делото.

         Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за хода на делото и

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО И ГО ДОКЛАДВА

Образувано е по жалба от Сдружение с нестопанска цел „Миг-Белене-Никопол“, със седалище и адрес на управление гр.Белене, представлявано от Председателя на УС Н.И.Г., чрез Адвокатско  дружество „П., Н. и партньори“, представлявано от адв.П. ***, против  раздел II от Решение №15/19/4/00053/3/07/03/01.

         В изпълнение на съдебно определение жалбоподателят е платил дължимата държавна такса, представил е пълномощно за процесуално представителство и удостоверение за актуално състояние, с което пречките за движение на делото са отстранени.

Административният орган е представил преписката по издаване на оспореното решение.

         АДВОКАТ П. – Поддържам жалбата. Няма да представям други доказателства. Да се приеме административната преписка. Да се приключи делото.

         По доказателствата, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ПРИЕМА като доказателство по делото административната преписка, представена с писмо вх.№ 2336 от 22 май 2020 г.

         ПРИЕМА като доказателство по делото молба вх.№ 2509 от 29.05.2020 г. с приложена към нея квитанция за платена такса за оспорване, пълномощно и удостоверение за актуално състояние на жалбоподателя.

         ПРИЕМА като доказателство по делото приложеното към молба вх.№ 3603 от 14.07.2020 г. споразумение за изпълнение на стратегия за водено от общностите местно развитие № РД 50-11 от 25.01.2017 г.

         Съдът счете делото за изяснено от фактическа страна и

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

         ДАВА ХОД ЗА ПРЕНИЯ МЕЖДУ СТРАНИТЕ

         АДВОКАТ П. – Уважаема госпожо Председател, моля да отмените така обжалваното решение от нас в раздел ІІ поради това, че са налице съществени нарушения на административно-производствените правила; актът е издаден в противоречие с материално-правните разпоредби и същия е в несъответствие с целта на закона. Основният аргумент, който успяхме да извлечем от въпросното решение за постановяването на този акт, е наличието на конфликт на интереси на служителя А. Д., която е била служител на „СНЦ-МИГ-Белене“ Никопол и същевременно е била член на настоятелството на читалище „Напредък“ – гр.Никопол. За съжаление обаче от така издадения акт не се разбира какво е точно нарушението, от къде се изхожда и по какъв начин до този извод управляващият орган. Бих искал да обърна внимание, че въпросното читалище „Напредък“ през целия период, откакто съществува въпросното сдружение с нестопанска цел, не е участвало, не е било бенефициент по проекти, както и не е получавало каквито и да било финансови средства от „СНЦ-МИГ-Белене“. Подробните си аргументи аз съм развил в жалбата и ги поддържам изцяло. Други такива няма да соча. Моля поради гореизложеното да отмените въпросният акт във въпросния раздел. Моля да ни присъдите адвокатско възнаграждение на основание чл.38 от Закона за адвокатурата предвид, че става въпрос за юридическо дружество с нестопанска цел, което е в обществена полза и да ни присъдите направените разноски, свързани с държавната такса, която сме заплатили.

         Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ДАВА петдневен срок на ответника, считано от получаване на съобщението, за представяне на писмени бележки.

         Счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе  с решение в законния срок.

         Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 09,41 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: