ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                                          Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                         ПЪРВИ касационен състав

 

На  ДВАДЕСЕТ И ЧЕТВЪРТИ ЯНУАРИ                         2020 ГОДИНА       

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЧЛЕНОВЕ:

НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ

ЕЛКА БРАТОЕВА

РАЛИЦА МАРИНСКА

 

 

ПРОКУРОР: ИВАН ШАРКОВ

СЕКРЕТАР: БРАНИМИРА МОНОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия МАРИНСКА

Касационно административно дело №  1408 по описа за 2019 г.

 

На именното повикване в 11.07 часа се явиха:

         КАСАТОРЪТ „КАРО ТРЕЙДИНГ“ ООД – СОФИЯ с представляващ К.Д.К. – редовно призован, се представлява от адв. К. - САК с пълномощно от първата инстанция.

         ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКЦИЯ „ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА“ – ПЛЕВЕН – редовно призован, се  представлява от юрк. И.

         ЗА КОНТРОЛИРАЩАТА СТРАНА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ПЛЕВЕН – редовно призована, се явява прокурор ИВАН ШАРКОВ

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВ. К.: Да се даде ход на делото.

ЮРК. И.: Да се даде ход на делото.

ПРОКУРОР ШАРКОВ: Да се даде ход на делото.

Съдът счита, че са налице процесуалните предпоставки за даване ход на делото, предвид което

 

                            О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ДОКЛАДВА касационната жалба с представените с нея писмени доказателства.

АДВ. К.: Поддържам жалбата. Да се приемат представените писмени доказателства. Поддържам искането за допускането на свидетели.

ЮРК. И.: Считам, че жалбата е изцяло неоснователна. Представените доказателства са неотносими към настоящото производство. Относно исканията за разпит на свидетели, считам че са недопустими в настоящото производство и към настоящата инстанция. Няма да сочим доказателства. Нямаме доказателствени искания.

ПРОКУРОР ШАРКОВ: Да се приемат представените доказателства. Съгласно разпоредбите на АПК пред тази инстанция не се допускат гласни доказателствени средства, така че считам, че искането е недопустимо. Няма да сочим нови доказателства. Да приключи съдебното дирене.

Съдът счита, че следва да приеме и вложи в делото представените с касационната жалба системен бон и болничен лист, като становище по тяхна относимост към правния спор ще се вземе със съдебния акт. По отношение искането за допускане до разпит на свидетели, съдът намира същото за неоснователно, тъй като съобразно разпоредбите на АПК пред касационната инстанция не се допуска събиране на гласни доказателства.

Предвид горното, съдът

 

                            О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРИЕМА и ВЛАГА в делото представените с касационната жалба писмени доказателства системен бон и болничен лист № Е20196939566 издаден на 09.09.2019 г.

ОТХВЪРЛЯ като неоснователно искането  на процесуалния представител на касатора за допускане до разпит на двама свидетели.

С оглед липсата на други доказателствени искания съдът намира, че следва да приключи съдебното дирене и даде ход по същество, предвид което

                            О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО

АДВ. К.: Уважаеми административни съдии, моля да постановите решение, с което  да уважите касационната жалба. Подробни съображения сме изложили в нея, които ви моля да вземете предвид.

ЮРК. И.: Уважаеми касационни съдии, моля да  постановите решение, с което да потвърдите решението на първоинстанционния съд. Същото считаме за правилно и законосъобразно. Това е решение, което е  постановено в съответствие с материалния и процесуалния закон, както и с оглед събраните по делото доказателства. Касационната жалба е изцяло неоснователна и незаконосъобразна. С оглед този факт моля да постановите решение, с което да потвърдите решението на  първоинстанционния съд.

ПРОКУРОР ШАРКОВ: Уважаеми административни съдии, с оглед събраните по делото доказателства считам, че решението на първоинстанционния съд е правилно и законосъобразно и следва да бъде оставено в сила.

Съдът счита делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе с решение в законния срок.

ПРОТОКОЛЪТ е изготвен в съдебно заседание, което приключи в

11.12 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: