ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                            Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД              ШЕСТИ  състав

 

На двадесет и четвърти септември   две хиляди и двадесета   година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СНЕЖИНА ИВАНОВА

                                     

 

Секретар ДЕСИСЛАВА ДОБРЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ИВАНОВА

Административно дело № 386 по описа за 2020 г.

 

         На именното повикване в 11.05 часа се явиха:        

ОСПОРВАЩИЯТ – В.Н.С., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява, представлява се от адв. Р. с пълномощно по делото.  

ОТВЕТНИКЪТ – НАЧАЛНИК ГРУПА „ОХРАНИТЕЛНА ПОЛИЦИЯ“ РУ Левски, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява, не се представлява.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВ. Р. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото и

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и го докладва

Докладва постъпили на 24.09.2020 г. в 08.48 часа с вх. № 4883 документи от ответника: типова длъжностна характеристика на мл. инспектор В.Н.С., справка за регистрацията на лек автомобил „***“  с рег. № ***и копие на Протокол за проведено обучение за работа с технически средства за контрол на скоростта и Методически указания за издаване на електронни фишове и докладна записка № 3286р-9373/25.02.2020 г. на директор на ГДНП гр. София.

АДВ. Р. – Уважаема г-жо Съдия, запозната съм с представените документи. Считам, че част от представените доказателства са неотносими, тъй като касаят издаване на електронен фиш за нарушения по ЗДВП, а именно: за превишена скорост, както и протокола, с който е запознат доверителя ми, така и представените Методически указания. Считам, че нямат отношение към нашето производство и моля да не бъдат приемани към делото.

Съдът,

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА като доказателства по делото, представените от ответника: типова длъжностна характеристика на мл. инспектор В.Н.С., справка за регистрацията на лек автомобил „***“  с рег. № ***и копие на Протокол за проведено обучение за работа с технически средства за контрол на скоростта и Методически указания за издаване на електронни фишове и докладна записка № 3286р-9373/25.02.2020 г. на директор на ГДНП гр. София, като по относимостта им ще се произнесе с крайния съдебен акт.

АДВ. Р. – Правя отново същото искане: да се представят Методически указания за издаване на електронен фиш, касаещи конкретния случай, с които да е запознат жалбоподателя, протокол от който да е видно, че той е запознат с издаване на електронни фишове по Кодекса на застраховане. Дори в самата покана за даване на обяснения, дисциплинарно-наказващият орган е задал въпросът: Запознат ли е с Методиката за издаване и анулиране на електронни фишове, във връзка с констатирани нарушения по Кодекса на застраховане?

СЪДЪТ КЪМ АДВ. Р. – За типовата длъжностна характеристика има представено, че е запознат.

Съдът,

ОПРЕДЕЛИ:

 

ЗАДЪЛЖАВА ответника по делото  ДА ПРЕДСТАВИ в срок до следващото съдебно заседание: Методически указания и доказателства за запознаване с тях на оспорващия, относно издаване и анулиране на електронни фишове по Кодекса за застраховане.

УКАЗВА на ответника, че при неизпълнение  на указанията на съда, ще му бъде наложена глоба.

С оглед попълване на делото с доказателства, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

НАСРОЧВА същото за 05.11.2020 г. от 10.45 часа, за когато страните се считат редовно уведомени.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 11.10 часа.

СЕКРЕТАР:                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: