ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                            Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД              ШЕСТИ  състав

 

На втори юли   две хиляди и двадесета   година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СНЕЖИНА ИВАНОВА

                                     

 

Секретар ДЕСИСЛАВА ДОБРЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ИВАНОВА

Административно дело № 386 по описа за 2020 г.

 

         На именното повикване в 14.30 часа се явиха:        

ОСПОРВАЩИЯТ – В.Н.С., редовно призован, не се явява, представлява се от  адв. Р..

ОТВЕТНИКЪТ – НАЧАЛНИК ГРУПА „ОХРАНИТЕЛНА ПОЛИЦИЯ“ РУ Левски, редовно призован, се явява лично А.И..

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВ. Р. – Да се даде ход на делото.

ОТВЕТНИКЪТ – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото и

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и го докладва

Постъпила е жалба от В.Н.С.,*** срещу заповед № 293з-87/23.04.2020г. на началник група „Охранителна полиция“ РУ-Левски, с която е наложено дисциплинарно наказание „ писмено предупреждение“ за срок от три месеца. В жалбата са изложени доводи за незаконосъобразност на процесната заповед, тъй като същата е издадена в нарушение на административно-производствените правила. Твърди се, че дисциплинарно-наказващият орган е участвал при извършване на проверката, снел е обяснения от оспорващия и е недопустимо същият да му наложи наказания. Посочва се, че оспорващият не е запознат с Методически  указания за издаване на електронни  фишове, както и административният акт е издаден в нарушение на принципът, залегнал в чл. 35 от АПК, да се постанови след изясняване на всички факти и обстоятелства, имащи отношение по издаването му. Моли за отмяна на заповедта и присъждане на разноски. Правят искания за прилагане на административната преписка и методически указания за издаване на елекронните фишове и доказателства, че оспорващият е запознат със същите. Към жалбата са приложени документи по опис и адвокатско пълномощно.

Съдът докладва писмо вх. № 2485 от впд началник на РУ-Левски, към което са изпратени документи без опис: административната преписка.

СЪДЪТ КЪМ СТРАНИТЕ – Запознати ли сте с документите? Поддържате ли жалбата?

АДВ. Р. – Запознати сме. Поддържаме жалбата. Да се приемат доказателствата по делото. Не са предоставени въпросните Методически указания, ведно с протокол, който доказва, че подзащитният ми е запознат.

ОТВЕТНИКЪТ – Да се приемат доказателствата. Тези Методически указания са в „Пътна полиция“ – КАТ. Там обучаваха служителите по издаването на електронните фишове. Ако изискате този протокол, следва да го изискате от КАТ, защото ако се прати при нас, ще има една процедура, ние ще ги запитваме тях.

СЪДЪТ КЪМ ОТВЕТНИКА – Вие сте ответната страна. Към Вас ще го насоча.

Съдът,

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА като доказателства по делото: представените към жалбата документи по опис, както и представената административна преписка.

С определение от 01.06.2020 г. е указано на ответника да представи доказателства за оспорващия, че е запознат с длъжностната си характеристика, като такива и е предоставил 7 дневен срок, но такива не са представени, с оглед на което съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ЗАДЪЛЖАВА ответника в 14 дневен срок от днес ДА ПРЕДСТАВИ доказателства за запознаване на В.Н.С.  с длъжностната му характеристика.

С оглед поддържане на доказателствено искане за изискване на Методически указания за издаване на електронни фишове от оспорващия, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ЗАДЪЛЖАВА ответника до следващо съдебно заседание да представи  Методически указания за издаване  на електронни фишове и доказателства, че оспорващият е запознат със същите.

След запознаване с административната преписка, съдът констатира, че не е представена в цялост, тъй като в справката, послужила за извършване на проверката и за издаване на процесната заповед са посочени справки от информационната система относно регистрацията на автомобила, за който се твърди, че неправомерно е анулиран фишът, а такава справка не е налична по делото. Обстоятелството, че към 02.04.2019 г. М.Б.М.не е собственик на МПС, не е доказано по делото, както и че Б.Б.Й.също не е собственик, а автомобилът е собственост на дружество „Кристи 12“ ЕООД е недоказан, с оглед на което съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДА СЕ ПРЕДСТАВИ от ответника справка от ИИС „Справки“, посочена на лист 7 от докладна записка № 3286р-9373 от 25.02.2020 г.  до директор на ГДНП – гл. комисар Х.Т., а по делото на лист 56, в срок до следващото съдебно заседание.

С оглед попълване на делото с доказателства, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТЛАГА  същото за 24.09.2020 г. от 11.00 часа, за когато страните се считат редовно уведомени.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в  14.39 часа.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: