ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                                          Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                         ПЪРВИ касационен състав

 

На ДЕСЕТИ ЯНУАРИ                                                        2020 ГОДИНА         

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЧЛЕНОВЕ:

НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ

ЕЛКА БРАТОЕВА

РАЛИЦА МАРИНСКА

 

 

ПРОКУРОР: ИВО РАДЕВ

СЕКРЕТАР: БРАНИМИРА МОНОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия МАРИНСКА

Касационно административно дело №  1370 по описа за 2019 г.

 

На именното повикване в 11.25 часа се явиха:

         КАСАТОРЪТ ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ – ПЛЕВЕН – редовно призован, не изпраща процесуален представител

         ОТВЕТНИКЪТ ЕТ „Д.Д..Е.Ш.“ чрез представляващ Е.Я.Ш. – редовно призован, не изпраща процесуален представител. Не се явява адв. Л.Г..

ЗА КОНТРОЛИРАЩАТА СТРАНА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ПЛЕВЕН – редовно призована, се явява прокурор ИВО РАДЕВ

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

ПРОКУРОР РАДЕВ: Да се даде ход на делото.

Съдът счита, че ход на делото не следва да бъде даден поради обстоятелството, че ответникът в настоящото производство се представлява от адв. Л. Г., който обаче е упълномощен от пълномощник на ЕТ „Д.Д..Е.Ш.“, а именно И.Ю.Ш., който обаче няма необходимата представителна власт, тъй като страна по делото е едноличен търговец,  а не физическо лице, поради което едноличният търговец не би могъл да бъде представляван от роднини по права линия. По същия начин стои въпроса и с подаването на жалбата пред РС – Никопол, същата е подадена от И.Ю.Ш. в качеството на пълномощник на едноличния търговец.  Производството пред РС - Никопол се развива по реда на НПК, поради което не е възможно едноличният търговец да бъде представляван от физическо лице, което няма адвокатска правоспособност.

Предвид горното, съдът намира, че не следва да се дава ход на делото, като на представляващия ЕТ „Д.Д..Е.Ш.“, а именно Е.Я.Ш. следва да се укаже възможността да потвърди извършените от името на ЕТ „Д.Д..Е.Ш.“, действия по подаване на жалбата пред Районен съд - Никопол срещу НП № 165/24.06.2019 г. издадено от Директор на ОДБХ – Плевен, както и за упълномощаване на адв. Г. като процесуален представител пред касационната инстанция, чрез писмена молба или чрез лично явяване и заявяване на тези обстоятелства пред съда.

Предвид горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

УКАЗВА на представляващия ЕТ „Д.Д..Е.Ш.“, а именно Е.Я.Ш. възможността да потвърди извършените от името на ЕТ „Д.Д..Е.Ш.“, действия по подаване на жалбата пред Районен съд - Никопол срещу НП № 165/24.06.2019 г. издадено от Директор на ОДБХ – Плевен, както и за упълномощаване на адв. Г. като процесуален представител пред касационната инстанция, чрез писмена молба или чрез лично явяване и заявяване на тези обстоятелства пред съда.

ОТЛАГА делото и го НАСРОЧВА за 21 февруари 2020 г. от 11.30 часа, за която дата и час контролиращата страна да се счита уведомена от днес. Касаторът да се счита уведомен по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК.

ОТВЕТНИКЪТ да бъде редовно призован, като в призовката бъде указано на  представляващия ЕТ „Д.Д..Е.Ш.“, а именно Е.Я.Ш. възможността да потвърди извършените от името на ЕТ „Д.Д..Е.Ш.“, действия по подаване на жалбата пред Районен съд - Никопол срещу НП № 165/24.06.2019 г. издадено от Директор на ОДБХ – Плевен, както и за упълномощаване на адв. Г. като процесуален представител пред касационната инстанция, чрез писмена молба или чрез лично явяване и заявяване на тези обстоятелства пред съда.

ПРОТОКОЛЪТ е изготвен в съдебно заседание, което приключи в

11.32 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ: