ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                     Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                       ПЕТИ състав

 

На единадесети юни две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

КАТЯ АРАБАДЖИЕВА

 

Секретар ЦВЕТАНКА ДАЧЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия АРАБАДЖИЕВА

Административно дело № 362 по описа за 2020 г.

 

         На именното повикване в 11,15 часа се явиха:

         ЖАЛБОПОДАТЕЛКАТА П.Д.С. – редовно призована, не се явява. Представлява се от адвокат П.Д. от Адвокатска колегия – Враца с пълномощно на л.5 от делото.

         ОТВЕТНИКЪТ ПО ЖАЛБАТА Комисията по чл.7 от Наредба № 18 на ОС – Плевен – редовно призован, се представлява от юрисконсулт Б. – член на Комисията по чл.7 от Наредба № 18, с пълномощно по делото.

 

         ПО ХОДА НА ДЕЛОТО

         АДВОКАТ Д. – Да се даде ход на делото. Представям и моля да приемете исканите от Вас с разпореждане доказателства и представям молба, с която по силата на чл.155 ал.3 заявявам, че оттегляме жалбата и моля делото да се прекрати.

         ЮРИСКОНСУЛТ Б. – Да се даде ход на делото. Не се противопоставям да се прекрати делото. Представям изисканите от Вас с определение документи.

         Съдът намира, че предвид подадената от пълномощника на жалбоподателя молба, с която оттегля подадената жалба и моли делото да се прекрати, ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даван. Адвокат Д. е пълномощник на жалбоподателката по силата на приложеното на л.5 от делото адвокатско пълномощно, с което е упълномощен да завежда и води делото до приключването пред всички инстанции, включително има правата по чл.34 ал.2 и ал.3 от ГПК за сключване на спогодба, за намаляване, оттегляне или отказ от иска и всички други права, вписани в пълномощното. С оглед на това той е надлежно оправомощен и да подаде молба за оттегляне на оспорването и за прекратяване на делото по смисъла на чл.155 АПК.

         С оглед подадената молба е налице десезиране на настоящия съд за разглеждане на съдебния административен спор по жалбата на П.С. против Решение от 17 март 2020 г., взето по протокол № 4 на Комисията по чл.7 от Наредба № 18/2019 г. на Общински съвет – Плевен. Налице са предпоставките на чл.155 от АПК. Жалбата следва да бъде оставена без разглеждане, а съдебното производство следва да бъде прекратено.

         Воден от горното, и на основание чл.155 ал.1, във връзка с чл.159 т.8 от АПК, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ: № 851

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата, подадена от П.Д.С. с ЕГН ********** ***, чрез адвокат П.Д. от Адвокатска колегия – Враца със съдебен адрес:***, офис 31, против решение изх.№ УОС-53 от 20 март 2020 г. на Комисията по чл.7 от Наредба № 18 на Общински съвет – Плевен, с което е отказано картотекиране на жалбоподателката.

         ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело № 362 по описа на Административен съд – Плевен за 2020 г.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се оспори с частна жалба чрез Административен съд – Плевен пред Върховния административен съд в седмодневен срок от днес.

         След изготвяне на определението същото да бъде публикувано на сайта на Административен съд – Плевен.

         Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 11,25 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: