ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ОСМИ състав

На единадесети септември две хиляди и двадесета година        

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

РАЛИЦА МАРИНСКА

 

 

Секретар МИЛЕНА КРЪСТЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия МАРИНСКА

Административно дело   360 по описа за 2020 г.

 

На именното повикване в 11,25 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ  Д.Ц.Д., редовно призован,  не се явява. За него адв. М.М. от Адвокатска колегия – гр. София и с адв. Ж. Н. от Адвокатска колегия – гр. Плевен с пълномощни по дело.

ЗА ОТВЕТНИКА ПО ЖАЛБАТА ГЛАВЕН ДИРЕКТОР НА ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА НАКАЗАНИЯТА – гр. СОФИЯ, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се явява юрисконсулт Н.У. с пълномощно по делото.

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВ. М. – Да се даде ход на делото.

АДВ. Н. – Да  се даде ход на делото.

ЮРИСКОНСУЛТ У. – Да се даде ход на делото.

Съдът,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

Докладва постъпила жалба от страна на Д.Ц.Д. *** против Заповед № Л-1484/17.03.2020г. на Главен директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, въз основа на която, на основание чл.214, ал.1, т.1 и чл. 215, ал.1 от ЗМВР, вр. чл. 13, ал.2, т.4 от ЗИНЗС, жалбоподателя е временно отстранен от заеманата от него длъжност „мл. инспектор- технически сътрудник II- ра ст.“ в Затвора- Белене и е разпоредено да му бъдат иззети служебната карта, личен знак и служебно оръжие.

С определение № 801/03.06.2020г. съдът е конституирал страните по делото. Разпределил е доказателствената тежест между същите. Приел е представените писмени доказателства.

АДВ. М. – Поддържам жалбата, моля да приемете писменото доказателство, което колегата ще Ви представи.

АДВ. Н. – Представям и моля да приемете служебна характеристика на мл. инс. Д.Ц.Д. – технически сътрудник ІІ-ра степен (водни съоръжения) в затвора гр. Белене – ІІ-ра категория. На този етап няма да сочим други доказателства.

ЮРИСКОНСУЛТ У. – Моля да се приемат представените доказателства. Нямам нови доказателствени искания. Да се приеме представената служебна характеристика и да се приключи съдебното дирене.

Съдът,

 

ОПРЕДЕЛИ

 

ПРИЕМА представената в днешното съдебно заседание приложената от страна на жалбоподателя служебна характеристика рег. № 847/29.01.2020 г.

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО

АДВ. М. – Уважаема госпожо съдия, моля да отмените заповед № Л-1484/17.03.2020г. на Главен директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ при МП, като същата считаме, че е издадена при несъответствие с целите на закона, при противоречие с материално правните разпоредби, както и при неспазване на установената форма. Считам, че тези обстоятелства подробно сме защитили с изложението в жалбата. Представям списък на разноските, както и доказателства за изплатено адвокатско възнаграждение.

АДВ. Н. – Изцяло се присъединявам към колегата. Поддържам изложените съображения и доводи и моля да получа препис от протокола от днешното съдебно заседание и кратък срок за представяне на писмено становище.

Съдът,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на адв. Н. да представи писмени бележки в 7-дневен срок от днес.

ЮРИСКОНСУЛТ У. – Уважаема госпожо съдия, считам че подадената срещу заповедта на главния директор жалба е неоснователна и като такава Ви моля да я отхвърлите. Поддържам направеното искане за юрисконсултско възнаграждение, направено още с писмения отговор, а в днешното съдебно заседание правя  възражение за прекомерност на адвокатското възнаграждение. Моля да ми предоставите възможност за писмена защита.

Съдът,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на процесуалния представител на ответника да представи писмена защита в 7-дневен срок от днес.

Съдът счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе с решение в законния срок.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 11,32 часа.

 

СЕКРЕТАР:                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: