ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ОСМИ състав

На двадесет и девети юни две хиляди и двадесета година         

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

РАЛИЦА МАРИНСКА

 

 

Секретар МИЛЕНА КРЪСТЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия МАРИНСКА

Административно дело   360 по описа за 2020г.

 

На именното повикване в 10:30 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Д.Ц.Д., нередовно призован, не се явява, не се представлява.

ЗА ОТВЕТНИКА ГЛАВНИЯ ДИРЕКТОР НА ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА НАКАЗАНИЯТА – гр. СОФИЯ, редовно призован, се явява юрисконсулт П.П. с пълномощно от днес.

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

ЮРИСКОНСУЛТ П. – Моля да не бъде даван ход на делото с оглед нередовното призоваване на жалбоподателя.

Съдът намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даван. Причина за това е нередовното призоваване на жалбоподателя Д.Ц.Д.. В случая, съдът е насрочил делото за разглеждане в днешното открито съдебно заседание с определение № 801/03.06.2020г., като с оглед установеното извънредно положение и извънредна епидемиологична обстановка, съдът е постановил връчване на определението и съответно датата за насрочване на днешното съдебно заседание на посочените от тях електронни адреси. Съдът констатира, че съобщението до жалбоподателя е изпратено на погрешен имейл адрес, а не на посочения от страна на представителя на жалбоподателя адрес, находящ се в молба на лист 28 от делото.

Съобщение на посоченият в жалбата съдебен адрес не е изпращано, поради невръчване на подобни съобщения в рамките на извънредното положение в страната.

Телефонен разговор с пълномощника на жалбоподателя - адв. М.М., е проведен от страна на секретаря на съдебния състав Милена Кръстева, удостоверено с протокол, находящ се на лист 72. Разговорът е проведен на 25.06.2020г., в който разговор адвокат М. е заявил, че не е получил съобщението, с оглед на което съдът приема, че същият е нередовно призован за датата на днешното съдебно заседание, въпреки изпращането на призовката и определение № 801/03.06.2020г. по имейл на 25.06.2020г.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ОТЛАГА същото и го НАСРОЧВА за 11.09.2020г. от 11,00 часа, за която дата ответникът – уведомен, да се призове нередовно призования жалбоподател.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10,35 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: