ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ПЪРВИ състав

На десети февруари две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДАНИЕЛА ДИЛОВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ДИЛОВА

Административно дело №  1329 по описа за 2019 г.

 

На именното повикване в 10.08 часа се явиха на второ четене:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „КАЛИНА 24 КС“ ЕООД – гр. Плевен, чрез представляващ К.Д.К. – редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се представлява от адвокат М.С. с пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ ПО ЖАЛБАТА КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ЧЕРВЕН БРЯГ – редовно уведомен по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК, не се явява, не се представлява.

ЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА „ГРАЦ 2013“ ЕООД чрез представляващ В.В.В. – редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява представител.

ЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА „ИВЕН 88“ ЕООД-с. Радомирци – редовно уведомена по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК, не се явява представител.

Съдът докладва постъпила молба вх. № 636/03.02.2020 г. от адвокат Ц.Ц., в която моли да не се дава ход на делото, тъй като на същата дата е ангажиран по НОХД № 140/2019 г. по описа на Районен съд – Луковит и не му е възможно да се яви в съдебното заседание по настоящото дело. Заявява, че ще представи за следващото съдебно заседание препис от протокола.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВОКАТ С. – Уважаема госпожо Председател, разпоредбата на чл. 139, ал. 1 от АПК е категорична. Изискват се обективни причини за неявяване на пълномощника и страната. Въпреки това ще предоставя на Вас да решите спора дали следва да дадете ход на делото или не.

Съдът намира, че са налице условията за даване ход на делото, тъй като съгласно разпоредбата на чл. 139, ал. 1 от АПК, съдът отлага делото ако страната и пълномощникът й не могат да се явят поради препятствие, което страната не може да отстрани. В случая се заявява уважителна причина по отношение само на представителя на страната, но не и на страната. Ето защо съдът приема, че са налице условията за даване ход на делото, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

С оглед обстоятелството, че делото е попълнено с доказателства, които касаят изпълнение указанията на Върховния административен съд и законосъобразността на проведената процедура, съдът намира, че следва да бъде дадена възможност на заинтересованата страна да изрази становище в следващото по делото заседание, но му указва, че няма да бъде отлагано делото повторно на това основание.

Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 02.03.2020 г. от 10.00 часа, за която дата страните редовно уведомени. Да се изпрати съобщение на заинтересованата страна „Грац 2013“ ЕООД.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 10.13 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: