ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ОСМИ състав

На тринадесети юли две хиляди и двадесета година         

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

РАЛИЦА МАРИНСКА

 

 

Секретар МИЛЕНА КРЪСТЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия МАРИНСКА

Административно дело   323 по описа за 2020г.

 

На именното повикване в 11,00 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ К.А.А., редовно уведомен от предходно съдебно заседание, явява се лично.

ЗА ОТВЕТНИКА ПО ЖАЛБАТА СПЕЦИАЛИЗИРАН СЪСТАВ ПО ВЪТРЕШНИ БЕЛОДРОБНИ И СЪРДЕЧНО СЪДОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, НАЦИОНАЛНА ЕКСПЕРТНА ЛЕКАРСКА КОМИСИЯ – гр. СОФИЯ, редовно уведомен по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК, представител не се явява.

ЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА БЪЛГАРСКИ ПОЩИ ЕАД – РАЙОННО УПРАВЛЕНИЕ „СЕВЕРЕН ЦЕНТРАЛЕН РЕГИОН – гр. ПЛЕВЕН, редовно уведомена по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК, представител не се явява.

ЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА ТЕЛК ТРЕТИ СЪСТАВ ПРИ УМБАЛ „Д-Р Г. СТРАНСКИ“ ЕАД – гр. ПЛЕВЕН, редовно уведомена по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК, представител не се явява.

ЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА АГЕНЦИЯ ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ – гр. СОФИЯ, редовно уведомена по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК, представител не се явява.

ЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА ТЕРИТОРИАЛНО ПОДЕЛЕНИЕ НА НАЦИОНАЛЕН ОСИГУРИТЕЛЕН ИНСТИТУТ – гр. ПЛЕВЕН, редовно уведомена по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК, представител не се явява.

ЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА РЕГИОНАЛНА ДИРЕКЦИЯ „СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ“ – гр. ПЛЕВЕН, редовно уведомена по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК, представител не се явява.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ И.А.Й.-В., редовно призована, не се явява.

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ А. – Да се даде ход на делото.

Съдът,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

Докладва постъпила молба от страна на ответника от 22.06.2020г., в която посочва, че по делото е представена в пълен обем преписката по издаване на оспореното решение.

Съдът докладва постъпила писмена молба от страна на вещото лице д-р И.Й.-В., назначена от съда като експерт по допуснатата съдебно-медицинска експертиза с определение № 970/01.07.2020г., с която посочва че е в невъзможност към днешна дата да изготви и представи експертизата.

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ А. –  Представям и моля да приемете в оригинал медицинско направление/искане от 06.03.2007 г. от очен кабинет д-р Л. К.. Също така моля книжата по делото да ми бъдат изпращани на посочения в делото електронен адрес.

Съдът,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА представеното писмено доказателство – медицинско направление/искане от 06.03.2007 г. от очен кабинет д-р Лидия Каменова /оригинал/.

УКАЗВА съдебните книжа, предназначени за жалбоподателя да се изпращат на посочения от него електронен адрес: angkose@abv.bg.

За събиране на допуснатите доказателства - заключение по съдебно-медицинската експертиза, разглеждането на делото следва да бъде отложено за нова дата.

Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

НЕ ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ОТЛАГА делото и го НАСРОЧВА за 09.10.2020г. от 10,00 часа, за която дата и час страните уведомени. Да се призове вещото лице.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 11,04 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: