ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На пети февруари две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело № 1303 по описа за 2019 г.

 

На именното повикване в 10.10 часа се явиха на второ четене:

ОСПОРВАЩИЯТ „УНИПОС“ ООД гр. Плевен, представлявано от управителя Л.П.  – редовно призован, се представлява от адвокат М.К. с пълномощно по делото.  

ОТВЕТНИКЪТ ГЛАВЕН АРХИТЕКТ НА ОБЩИНА ПЛЕВЕН – редовно призован, не се явява, представлява се от юрисконсулт Д.С. с пълномощно от днес.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВОКАТ К. – Моля да се даде ход на делото.  

ЮРИСКОНСУЛТ С. – Да се даде ход на делото.

С оглед редовното призоваване на страните съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО И ГО ДОКЛАДВА

Производството по делото е образувано по жалба на „Унипос“ ООД гр.Плевен, представлявано от управителя Л.П., чрез адвокат М.К. ***, против Мотивиран отказ на главен архитект на Община Плевен за издаване на разрешение за поставяне на преместваемо съоръжение, обективиран в писмо изх. № ТСУ-26-1489-3 от 30.10.2019 г.

С определение в закрито съдебно заседание са конституирани страните и делото е насрочено за разглеждане в днешното съдебно заседание, като е разпределена доказателствената тежест.

Ответникът е задължен да представи по делото и конкретно посочени в съдебния акт документи.

По делото е представена административната преписка образувана по издаване на оспорения отказ.

С писмо вх. № 6295/12.12.2019 г. от процесуалния представител на ответника е посочено, че приложения към заявлението проект е върнат в цялост, поради което не може да бъде представена изисканата от съда скица на СГКК.

АДВОКАТ К. – Поддържам жалбата. Моля да се допусне съдебнотехническа експертиза по задачи, които съм посочила подробно в молба, която представям с копие за ответната страна. В случай, че се касае за допълване на документ, който е за нашия имот, моля да ни се даде възможност да я представим ние по делото. Да се приемат представените по делото доказателства.  

ЮРИСКОНСУЛТ С. – Считам жалбата за неоснователна и недоказана. Да се приемат приложените по делото доказателства. Не възразявам по назначаването на експертиза. Ще помоля евентуално да ни дадете възможност да поставим към експертизата и допълнителни въпроси.  

С оглед становището на страните по доказателствата, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА представените с писмо вх. № 5891/22.11.2019 г. от ответника доказателства, съгласно опис в писмото.

ПРИЕМА представените с писмо вх. № 5985/27.11.2019 г. от ответника доказателства, съгласно опис в писмото.

ПРИЕМА писмо вх. № 6295/12.12.2019 г. от ответника, както и приложените към него доказателства, а именно Протокол № 41/17.10.2019 г. на заседание на експертен съвет по устройство на територията при Община Плевен.

ПРИЕМА представеното с молба вх. № 6432/18.12.2019 г. от оспорващото дружество Постановление за възлагане на недвижим имот от 28.12.2015 г.

Съдът намира, че за да бъде попълнено делото с всички относими доказателства, следва оспорващото дружество да бъде задължено да представи заверено копие от проекта към подаденото заявление ТИП за павилион за охрана в поземлен имот *******в кв. 424 по плана на гр. Плевен, включително и скица № 15-694782 от 31.07.2019 г.  

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ЗАДЪЛЖАВА оспорващото дружество, в 7-дневен срок от днес, да представи по делото заверено копие от проекта към подаденото заявление ТИП за павилион за охрана в поземлен имот *******в кв. 424 по плана на гр. Плевен, включително и скица № 15-694782 от 31.07.2019 г. 

Съдът намира, че ответникът следва да бъде задължен да представи по делото и актуална към момента на издаване на оспорената заповед Наредба № 15 за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти на територията на Община Плевен.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ЗАДЪЛЖАВА ответника, в 7-дневен срок от днес, да представи по делото актуална към момента на издаване на оспорената заповед Наредба № 15 за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти на територията на Община Плевен.

Съдът намира, че следва да бъде уважено доказателственото искане на оспорващото дружество и по делото да бъде назначена съдебнотехническа експертиза с вещо лице инж. С.С., която след запознаване с доказателствата по делото, при необходимост оглед на мястото където е искано да бъде поставен павилионът за охрана, да отговори на въпросите поставени в молбата представена в днешното съдебно заседание от адвокат К., както и на следните въпроси: Според ТИП процесният павилион къде е предвиден да бъде ситуиран и спазено ли е изискването на Наредба № 15 за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти на територията на Община Плевен да не се затруднява достъпността и проходимостта на градската среда и да не се застрашава безопасността на движение по улиците, както и пречи ли на основното предназначение на терена, върху който е предвидено поставянето му?

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

НАЗНАЧАВА съдебнотехническа експертиза с вещо лице инж. С.С., която след запознаване с доказателствата по делото, при необходимост оглед на мястото където е искано да бъде поставен павилионът за охрана и при необходимост проверка на документи в Община Плевен, да отговори на въпросите поставени в молбата представена в открито съдебно заседание на 05.02.2020 г. от адвокат К., както и на следните въпроси: Според ТИП процесният павилион къде е предвиден да бъде ситуиран и спазено ли е изискването на Наредба № 15 за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти на територията на Община Плевен да не се затруднява достъпността и проходимостта на градската среда и да не се застрашава безопасността на движение по улиците, както и пречи ли на основното предназначение на терена, върху който е предвидено поставянето му?

ОПРЕДЕЛЯ депозит в размер на 250 лева вносими в 7-дневен срок от днес от оспорващото дружество чието е и доказателственото искане. След внасяне на депозита да се изпрати писмо с посочване на задачите на вещото лице.  

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на ответника в 7-дневен срок от днес да постави задачи на назначената по делото съдебнотехническа експертиза.  

АДВОКАТ К. – Нямам други доказателствени искания.

ЮРИСКОНСУЛТ С. – Нямам други доказателствени искания.  

Съдът намира, че делото не е изяснено от фактическа страна, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 15.04.2020 г. от 10.00 часа, за когато страните уведомени от днес. Да се изпрати съобщение на вещото лице.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 10.23 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: