ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                                          Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                         ПЪРВИ касационен състав

 

На ДЕСЕТИ ЯНУАРИ                                                        2020 ГОДИНА         

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЧЛЕНОВЕ:

НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ

ЕЛКА БРАТОЕВА

РАЛИЦА МАРИНСКА

 

 

ПРОКУРОР: ИВАН ШАРКОВ

СЕКРЕТАР: БРАНИМИРА МОНОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия БРАТОЕВА

Касационно административно дело №  1300 по описа за 2019 г.

 

На именното повикване в 10.45 часа се явиха:

         КАСАТОРЪТ „КАРО ТРЕЙДИНГ“ ООД – СОФИЯ чрез представляващ К.Д.К. –  редовно призован, се представлява от адв. К.– с пълномощно от днес

         ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКЦИЯ „ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА“ – ПЛЕВЕН – редовно призован, се представлява от юрк. И.– с пълномощно по делото

         ЗА КОНТРОЛИРАЩАТА СТРАНА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ПЛЕВЕН – редовно призован, се явява прокурор ИВАН ШАРКОВ

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВ. К.: Да се даде ход на делото.

ЮРК. И.: Да се даде ход на делото.

ПРОКУРОР ШАРКОВ: Да се даде ход на делото.

Съдът счита, че са налице процесуалните предпоставки за даване ход на делото, предвид което

                            О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ДОКЛАДВА касационната жалба и представените към нея писмени доказателства системен бон и болничен лист.

ДОКЛАДВА направено доказателствено искане за допускане до разпит на свидетели.

АДВ. К.: Уважаеми административни съдии, поддържам  депозираната касационна жалба и направените с нея доказателствени искания, както и представените доказателства, които моля да приемете.

ЮРК. И.: Уважаеми господин председател, считаме че жалбата е изцяло неоснователна и незаконосъобразна. Представените доказателства да се приемат. Същите считаме, че са неоснователни. Неоснователно е и искането за разпит на свидетели.

ПРОКУРОР ШАРКОВ: Да се приемат представените писмени доказателства. Съгласно разпоредбите на АПК пред тази инстанция не са допустими гласни такива, именно разпит на свидетели, така че предлагам това искане да бъде отхвърлено. Няма да сочим други доказателства. Да се приключи съдебното дирене.

Съдът намира, че следва да приеме и вложи в делото представените с касационната жалба писмени доказателства. По отношение на искането за събиране на гласни такива чрез разпит на свидетелите П.П. Ю.М., съдът намира същите за неоснователни, тъй като съобразно разпоредбите на АПК пред касационната инстанция не е допустимо събирането на гласни доказателства.

Воден от горното, съдът

                            О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЕМА и ВЛАГА в делото представените с касационната жалба писмени доказателства, а именно системен бон и болничен лист.

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ искането за допускане до разпит на двама свидетели.

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО

АДВ. К.: Уважаеми административни съдии, моля при постановяване на решението да вземете предвид подробно изложените съображения за нарушение на процесуалните норми, както и на материалния закон, които са довели до незаконосъобразност на постановения съдебен акт. Моля да отмените първоинстанционното съдебно решение като неправилно и незаконосъобразно и да постановите друго такова и алтернативно да отмените съдебното решение и да върнете делото в първоинстанционния съд за ново разглеждане, поради допуснатите нарушения на процесуалните правила в хода на първоинстанционното производство.

ЮРК. И.: Уважаеми касационни съдии, моля да постановите решение, с което да оставите без уважение подадената касационна жалба. Същата считаме за изцяло неоснователна и незаконосъобразна. Решението на първоинстанционния съд е изцяло правилно и законосъобразно, постановено в съответствие със събраните по делото писмени и гласни доказателства. В мотивите си съдът правилно е съобразил всички факти и обстоятелства по делото, както и събраните доказателства. Същата преписка по делото е изпратена и в РП - Кнежа с оглед данни за измама. С оглед тези факти моля да потвърдите решението на първоинстанционния съд като правилно и законосъобразно.

ПРОКУРОР ШАРКОВ: Уважаеми административни съдии, с оглед събраните по делото доказателства, считам че решението на първоинстанционния съд е правилно и законосъобразно и следва да бъде оставено в сила.

Съдът счита делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе с решение в законния срок.

ПРОТОКОЛЪТ е изготвен в съдебно заседание, което приключи в

10:50 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: