ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ТРЕТИ състав

На тридесети септември две хиляди и двадесета година  

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЕЛКА БРАТОЕВА

 

 

Секретар МИЛЕНА КРЪСТЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия БРАТОЕВА

Административно дело   298 по описа за 2020г.

 

На именното повикване в 10:05 часа се явиха:

ЗА ЖАЛБОПОДАТЕЛЯ ФК „ЮВЕНТУС-95“ – с. МАЛЧИКА, редовно призован, се явява адв. М.М. от Адвокатска колегия – гр. Плевен с пълномощно по делото.

ЗА ОТВЕТНИКА ПО ЖАЛБАТА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – гр. ЛЕВСКИ, редовно призован, представител не се явява.

ЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА ХАНДБАЛЕН СПОРТЕН КЛУБ „ЛЕВСКИ“, редовно призован, представител не се явява.

ЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА ОБЩИНСКИ ФУТБОЛЕН КЛУБ „ЛЕВСКИ 2007“, редовно призован,  се явява президента на клуба В.П..

ЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА СПОРТЕН КАРАТЕ КЛУБ  КИОКУШИН, редовно призован, представител не се явява.

ЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА СПОРТЕН КЛУБ ПО АВИОМОДЕЛИЗЪМ, редовно призован, представител не се явява.

ЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА АВТОМОДЕЛЕН КЛУБ  - ЛЕВСКИ, редовно призован, представител не се явява.

ЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА ФУТБОЛЕН КЛУБ БОТЕВ 1419, редовно призован, представител не се явява.

ЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА ФУТБОЛЕН КЛУБ ОБНОВА 1934, редовно призован, се явява президента на клуба А.Ц.А..

ЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА ФУТБОЛЕН КЛУБ ПОБЕДА 1932, редовно призован, представител не се явява.

ЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА ФУТБОЛЕН КЛУБ ДИНАМО ИЗГРЕВ, редовно призован, представител не се явява.

ЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА СДРУЖЕНИЕ ЛЕВСКИ МХ ГРУП, редовно призован, се явява  председателя на сдружението В.С.К..

ЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА ФУТБОЛЕН КЛУБ БОТЕВ с. ТРЪНОВИЦА, редовно призован, представител не се явява.

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВ. М. – Моля да се даде ход на делото.

В.П. – Да се даде  ход на делото.

А.А. – Да се даде ход на делото.

В.К. – Да се даде ход на делото.

Съдът счита, че с оглед редовното призоваване на неявилите се страни, не са налице процесуални пречки за даване ход на делото и

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО И ГО ДОКЛАДВА

Административното дело е образувано по жалба на ФК „Ювентус-95“ –с. Малчика срещу Решения № 55 до № 66 на Общински съвет – Левски по т. 10 от Протокол № 7/27.02.2020г.  за разпределение на субсидии за спортни дейности на спортните клубове по бюджета на Община Левски за 2020г.

Жалбоподателят оспорва решението за разпределение на средствата от общинския бюджет между спортните клубове като незаконосъобразно и иска неговата отмяна. Сочи нарушение на процесуалните правила, тъй като заседанието на постоянната комисия е проведено без участие на заинтересованите клубове, не става ясно как е определен конкретният размер на финансирането за всеки клуб. Счита, че решението е немотивирано и не са спазени критериите за разпределение на средствата  съгласно чл. 11 вр. чл. 10 ал.1 от Наредба № 28 на ОбС – Левски.

Ответникът е приложил административната преписка. Изразява становище за неоснователност на жалбата.

Производството е по чл. 145 и следващите от АПК вр. чл. 45 ал.3 ЗМСМА.

Решението на ОбС – Левски по т.10 е взето на 27.02.2020г. Жалбата е подадена на 12.03.2020г. в законния 14-дневният срок за съдебно обжалване срещу подлежащи на обжалване индивидуални административни актове за разпределение на средствата за спортни дейности на спортните клубове за 2020г. и засягащи интересите на оспорващия спортен клуб. Внесена е дължимата държавна такса.

Постановеното по жалбата определение за оставяне на жалбата без разглеждане и прекратяване на съдебното производство е отменено от ВАС и делото е върнато на същия съд за продължаване на съдопроизводствените действия.

Жалбата е редовна, допустима и делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание с призоваване на страните.

С определението за насрочване на делото съдът е указал доказателствената тежест на ответника и заинтересованите страни  и е изискал Наредба № 28 на Общински съвет – гр. Левски, действаща към момента на приемане на решението. Дал е възможност на заинтересованите страни да изразят становище в 14-дневен срок от съобщението.

По делото е приложена административната преписка във връзка с приемане на оспореното решение на Общински съвет - Левски. Съгласно указанията на съда е представена и действащата Наредба № 28 за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове и развитието на спорта за всички в община Левски.

АДВ. М. – Поддържам жалбата. Моля да бъдат приети представените от ответника писмени доказателства. Водим свидетел, който е присъствал на оспорването заседание на комисията, във връзка с обстоятелството кой е присъствал на заседанието, как е протекла процедурата по приемане на решението. Това е А. А. А., който е в качеството на заинтересовано лице от с. Малчика.  Представител е на с. Малчика, който е присъствал на това заседание и се интересува от спорта в с. Малчика. Няма официални документи, в който да е отразено, че е присъствал на заседанието.

В.П. – Считам, че е неоснователна жалбата. Спират целия спорт в гр. Левски с тези дела. Щом са я гласували  тази субсидия, значи е правилно отпусната. Съгласен съм с решението на Общински съвет. На Общински футболен клуб „Левски 2007“ тия пари се дават за развитие на детско-юношеския футбол. Представям документи, с които ще доказваме, че Общински съвет - Левски правилно е взел решение за разпределението на парите между клубовете. Това са документи от Българския футболен съюз за законността на клуба. ФК „Ювентус-95“ – с. Малчика не са били регистрирани като член на БФС към момента на приемане на решението за субсидията. Да се приемат приложените по делото доказателства. По искането за разпит на А. А. предоставям на съда да прецени.

А.А. – Решението на Общински съвет – Левски за разпределението на субсидиите е правилно. Тези жалби, които идват от с. Малчика спират развитието на всички отбори в общината. Отборите на клубовете спират участие заради това. Нямат бюджет клубовете заради техните жалби. Също така жалбата от ФК „Ювентус-95“ е подадена м. февруари 2020г. Когато е обсъждан бюджета, тогава ФК „Ювентус-95“ – с. Малчика не е бил вписан в регистъра на БФС и е имал някакъв проблем с регистрацията. Не знам защо въобще се обръща внимание на тази жалба. Не съм сигурен, че имат право изобщо да кандидатстват за част от бюджета, като не са регистрирани. От морална гледна точка спира се развитието на деца и юноши от 15-20 отбора, които разчитат на тези пари. Прави се с цел да се унищожи спорта в Левски. Правилно е разпределена субсидията между клубовете. Да се приемат представените по делото доказателства, както и днес представените. Относно искания свидетел заявявам, че от този човек идват всички проблеми. Той е подал всички жалби. Спонсор е на отбора от с. Малчика. Той може официално да не се води в клуба, но той е заинтересован от цялото това нещо. Аз съм присъствал на заседанията на комисията и на Общинския съвет, но не мога да се ангажирам, че съм видял г-н А. там. Като какъв да се яви, като не се води никакъв в клуба. Предоставям на съда да прецени.

В.К. – Нямам претенции относно разпределението на субсидията. Решението е правилно. Относно искането за свидетел – предоставям на съда. Да се приемат всички доказателствата. Други доказателства няма да сочим.

АДВ. М. – Относно представените писмени доказателства от страна на ОФК „Левски 2007“ – предоставям на съда да прецени дали са относими към предмета на спора.

Съдът счита, че следва да бъдат  приети приложените с административната преписка писмени доказателства, представени във връзка с оспореното решение на Общински съвет Левски, както и приложената Наредба № 28 на Общински съвет – Левски.

Следва да бъдат приети и днес представените от заинтересованата страна ОФК „Левски 2007“ чрез президента на клуба В.П. и

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА приложените с административната преписката по приемането на решението на Общински съвет – Левски писмени доказателства по опис съгласно придружително писмо РД-1100-133-001/07.05.2020г.: отчет за приходи и разходи за 2019г. на спортните клубове с вх. № РД 48.00-25 от 15.01.2020г.; отчет за приходи и разходи за 2019г. на спортните клубове с вх. № РД 48.00-25-001 от 27.01.2020г.; дневен ред на заседанията на постоянните комисии; протокол от 24.02.2020г на ПК по образование, спорт, култура, вероизповедания; становище от ПК по образование, спорт, култура, вероизповедания; покана за заседание на Общинския съвет на 27.02.2020г, с изх. № РД 08.00-327/25.02.2020г.; протокол № 7 от 27.02.2020г. на Общински съвет-Левски; списъци за поименно гласуване по т. 10 от дневния ред; присъствен списък от заседание № 7 на 27.02.2020г. на Общински съвет-Левски; Наредба № 28 за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове и развитието на спорта за всички в Община Левски; решение № 713 от 28.06.2007г. на ОбС-Левски; разпечатка от сайта на община Левски.

Представени документи от спортните клубове:

- „Общински футболен клуб Левски 2007“ гр. Левски: заявление до ОбС-Левски с вх. № РД 48.00-18 от 14.01.2020г.; Проектобюджет за 2020г.; Удостоверения от ОС на БФС Плевен, от НАП и от Община Левски; График на тренировки; Разпечатка от Търговски регистър; Граждански договор № 1 от 02.01.2020г. за учебно-тренировъчна дейност; Данни за ОФК „Левски-2007“ гр.Левски.

- Хандбален клуб „Левски“ гр.Левски: Заявление до ОбС-Левски с вх. № РД 48.00-19 от 14.01.2020г.; Проектобюджет за 2020г.; Удостоверения от Министерство на правосъдието, от НАП и от Община Левски; Разпечатка от Търговски регистър; данни за ХСК „Левски“ гр.Левски; график на тренировки; граждански договор № 3 от 01.12.2019г. за учебно-тренировъчна дейност; участие в етапите на Държавния спортен календар; Заявление до ОбС-Левски с вх. № РД 48.00-26 от 15.01.2020г.

- „Спортен карате клуб Киокушин“ гр.Левски: Заявление до ОбС-Левски с вх. № РД 48.00-13 от 14.01.2020г.; Проектобюджет за 2020г.; Удостоверения от Българска Карате Киокушин Федерация, от Министерство на правосъдието, от НАП и от Община Левски; Разпечатка от Търговски регистър; данни за СКК „Киокушин“ гр.Левски: График на тренировки; Договор за доброволен труд от 02.01.2020г. за учебно-тренировъчна дейност; Проект на спортен календар за 2020г.

- „Спортен клуб по Авиомоделизъм“ гр.Левски: Заявление до ОбС-Левски с вх. № РД 48.00-28 от 16.01.2020г.; Проектобюджет за 2020г.; Удостоверение от Агенция по вписванията; Банкова сметка; ***.

- „Автомоделен клуб-Левски“ гр.Левски: Заявление до ОбС-Левски с вх. № РД 48.00-23 от 15.01.2020г.; Проектобюджет за 2020г.; Удостоверения от Министерство на правосъдието, от Българска федерация по Автомоделни спортове, от Министерство на младежта и спорта, от Министерство на физическото възпитание и спорта, от НАП и от Община Левски; График на тренировки; Данни за „Автомоделен клуб-Левски“ гр.Левски; Разпечатка от Търговски регистър; Спортен календар за 2020г.

- Футболен клуб „Ботев-1419“ с.Българене: Проектобюджет за 2020г., изпратен на електронна поща с вх. № РД 48 00-7/09.01.2020г. и представен на хартия е вх. № РД 48.00-17/14.01.2020г.; Удостоверения от ОС на БФС-Плевен, от НАП и от Община Левски; График на тренировки;  Разпечатка от Търговски регистър.

 - Футболен клуб „Обнова-1934“ с.Обнова: Проектобюджет за 2020г. с вх. № РД 48.00-15/14.01.2020г.; Удостоверения от ОС на БФС-Плевен, от НАП и от Община Левски; график на тренировки; Разпечатка от Търговски регистър; Данни за ФК „Обнова-!934“ с.Обнова; Граждански договор № 1 от 01.01.2020г. за учебно-тренировъчна дейност;

- Футболен клуб „Победа“ с.Градище: Заявка до Кмета на Община Левски от ФК „Победа“ с.Градище с вх. № РД 48.00-4/07.01.2020г.; Удостоверения от ОС на БФС-Плевен и от Плевенски окръжен съд; Програма пролет 2019-2020г.;

- Сдружение футболен клуб „Динамо-Изгрев“ с.Изгрев: Проектобюджет за 2020г. с вх. № РД 48.00-21/15.01.2020г.; Удостоверения от ОС на БФС-Плевен, от Плевенски окръжен съд от НАП и от Община Левски; График на тренировки; Данни за СФК „Динамо-Изгрев“ с.Изгрев.

- Футболен клуб „Ботев“ с.Трънчовица: Предложение до ОбС-Левски с вх.№ РД 48.00-45/27.01.2020г.

 - Сдружение „Левски MX Груп“: Искане до Кмета на Община Левски с вх. № РД 48.00-22/15.01.2020 г.; удостоверения от Министерство на правосъдието, от Плевенски окръжен съд, от Община Левски и Решение на Плевенски окръжен съд.

ПРИЕМА Наредба № 28 за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове и развитието на спорта за всички в община Левски  на Общински съвет – Левски, приета с Решение № 291/25.03.2013г. на Общински съвет Левски, изменена с решение № 305/25.04.2013г.

ПРИЕМА представените в днешното съдебно заседание от заинтересованата страна ОФК „Левски 2007“ чрез президента на клуба В.П. писмени доказателства: писмо от БФС, Областен съвет Плевен № 15/23.07.2020г.,  писмо от БФС, Областен съвет Плевен № 17/ 31.07.2020 г., писмо от БФС, Областен отдел – Плевен № 16/24.07.2020 г., писмо от БФС, Зонален съвет - Велико Търново изх. № 35/27.07.2020 г,. списък на състезателите на ОФК „Левски 2007“ – гр. Левски за състезателната 2020/2021 година, списък на футболисти деца, състезатели към ОФК „Левски 2007“ – гр. Левски  за състезателната 2020/2021 година и списък на състезателите на ОФК „Левски 2007“ – гр. Левски, Ф-7 и Ф-9 за състезателната 2020/2021г. По относимостта им съдът ще се произнесе с решението по делото.

АДВ. М. –  Във връзка с възражението, че ФК „Ювентус-95“  с. Малчика не е регистриран в ТР и по Закона за юридически лица с нестопанска цел  твърдя, че регистрация има. Към онзи момент, тази кореспонденция е във връзка  с Трета група „Северозападна“. В момента не разполагам с документ за регистрацията на футболния клуб, но ще го изискам от представителя на клуба. Регистрацията най-вероятно е все още към Фирмено отделение, тъй като крайния срок за пререгистрация в Агенция по вписвания не е изтекъл и е края на 2020 година.

По отношение на искането за разпит на посочения свидетел, съдът счита, че същия следва да бъде допуснат, с оглед изясняване на всички факти и обстоятелства във връзка със спазване на процедурата по вземане на оспореното решение на Общински съвет Левски и обсъждането в ресорната комисия.

Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДОПУСКА до разпит в качеството на свидетел А. А. А..

В.П. –  Искаме да допуснете и един наш свидетел, във връзка с фалшифициране на всички подписи. А. Н. Г. се казва човека и е бил президент на ФК „Ювентус-95“ – с. Малчика. Той ще каже, че нищо не е разписвал по техните преписки. Не е давал съгласието си с подпис за регистрацията. Не е давал правомощия. Той се намира пред съдебната зала.

В 10,36 часа представителя на заинтересованата страна „Сдружение Левски МХ ГРУП“ – В.К., напуска съдебната зала.

А.А. – Да го разпитаме, тогава щом е тук.

АДВ. М. –  При тези обстоятелства възразявам, защото той знае и ме е упълномощил за завеждане на делото.

А.А. – Не Ви е упълномощил, разписали са го. Не е уведомяван изобщо за цялата тази жалба.

Съдът счита, че следва да бъде оставено без уважение направеното искане за разпит като свидетел на А. Н. Г. във връзка с оспорване на представителната власт на М. Л. К., тъй като по делото е представено нотариално заверено пълномощно от 03.01.2018г. и е недопустимо то да бъде оспорено чрез свидетелски показания.

Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ искането за разпит на А. Н. Г..

ПРИСТЪПВА КЪМ РАЗПИТ НА ДОПУСНАТИЯ СВИДЕТЕЛ.

СНЕМА САМОЛИЧНОСТ НА СВИДЕТЕЛЯ А. А. А. – 47 години, неосъждан, без родство със страните.

Съдът предупреждава свидетеля, че носи наказателна отговорност до 5 години лишаване от свобода за  лъжесвидетелстване. Свидетелят обещава да говори истината.

АДВ. М. – На 27.02.2020 г. присъствахте ли на заседание на Общински съвет Левски?

СВИДЕТЕЛЯТ А. – Да, присъствах.

АДВ. М. – По отношение на спортните клубове какво решение се взе? Какво се обсъждаше и кой присъстваше на заседанието?

СЪДЪТ КЪМ СВИДЕТЕЛЯ А. – Моля да уточните на кое заседание сте присъствали – на Ресорната комисия или на Общински съвет – Левски?

СВИДЕТЕЛЯТ А. – На Комисията по спорт, извършваща разпределението на средствата по Наредба № 28 на Общински съвет – Левски и на 27.02.2020г. на заседанието на Общински съвет – Левски.

СЪДЪТ КЪМ СВИДЕТЕЛЯ А. – На коя дата беше заседанието на комисията, на което Вие твърдите, че сте присъствали?

СВИДЕТЕЛЯТ А. – Не си спомням кога точно беше. Мисля, че на 13 февруари.

СЪДЪТ КЪМ СВИДЕТЕЛЯ А. – През 2020 година присъствал ли сте на заседание на Комисията?

СВИДЕТЕЛЯТ А. – Присъствал съм в самото начало, където се докладва наличието или липсата на документи. Там се уточни, че част от документите са изискуеми при сключване на договор с Общината. Там някакъв набор от документи бяха необходими за там, други в момента на представянето на искането са представени. И след това ни казаха да напуснем заседанието. След което напуснахме заседанието на Комисията по спорт, напуснахме, което е незаконосъобразно, защото доколкото ми е известно, засекретяване на заседание на комисията става само с изрично предварително решение на Общинския съвет, каквото нямаше. Излязохме в коридора.

СЪДЪТ КЪМ СВИДЕТЕЛЯ А. – Вие в какво качество присъствахте на заседанието на тази комисия?

СВИДЕТЕЛЯТ А. –Не е тайна, че съм бил спонсор на ФК „Ювентус-95“ – с. Малчика и като такъв съм заинтересован, макар да нямам представителна власт. По  закон комисиите са публични.  Представляващия е бил друг, той чрез упълномощен представител.

СЪДЪТ КЪМ СВИДЕТЕЛЯ А. – Представител на ФК „Ювентус-95“ – с. Малчика присъствал ли е на това заседание на Комисията?

СВИДЕТЕЛЯТ А. – Не, не е присъствал нито представителя, нито упълномощено от него лице.

СЪДЪТ КЪМ СВИДЕТЕЛЯ А. – На самите обсъждания твърдите, че  не сте бил допуснат да  присъствате?

СВИДЕТЕЛЯТ А. – На обсъжданията, становища, критерии, прилагане, изчисление никой не е присъствал от футболните клубове. Спомням си че г-н П. беше в коридора. Той си тръгна преди мен. 3-ма – 4-ма бяха извиквани по повод някакви неясноти по документацията. При нас имаше липса на документ за задължения към държавата и аз го представих своевременно на комисията. Имаше едно лично заяждане, тъй като има фирма, регистрирана с аналогично име и те решиха, че фирма е футболния клуб и футболния клуб е мой, което е недопустимо в аматьорския футбол - търговско дружество  да участва под такава юридическа форма в първенството.

СЪДЪТ КЪМ СВИДЕТЕЛЯ А. – Кой движи дейността на клуба?

СВИДЕТЕЛЯТ А. – За аматьорски клуб и то от село, малко трудно е да се каже кой движи нещата. Финансово ги подпомагам аз, има старши треньор, има едно момче, което му помага, защото той има детско-юношески формации, освен мъжкия отбор.

СЪДЪТ КЪМ СВИДЕТЕЛЯ А. – Питам официално кой представлява клуба и формално юридически кой движи нещата?

СВИДЕТЕЛЯТ А. – Бившият кмет на с. Малчика М. К. имаше пълномощно от представляващия. Години наред, мисля повече от 10 той движеше нещата. Представляващият клуба обичайно отсъства. К. беше кмет 3 мандата и през това време отговаряше и за клуба.

АДВ. М. – Какво се установи, какво разбрахте от това решение?

СВИДЕТЕЛЯТ А. – След 2-часово чакане останах само аз и кмета на с. Градище, който представляваше футболния клуб на с. Градище. Заседанието продължаваше. Тръгна си той, останах аз и разбрах, че за нас е определено 10 хил. лева. За другия клуб, който към този момент беше в по-ниска група от нас, респективно с нормално по-ниски нормативно признати разходи - ОФК „Левски 2007“ – гр. Левски, бяха определени 86 хил. лева.  Завишените  суми се базират и на това, че през 2018 година, м. май на спортни клубове, всички тези 12, с изключение може би 2-3 са отпуснати заеми с обезпечение невлязло в сила решение на Общински съвет Левски за субсидии за 2018г. Това решение беше обжалвано и обявено от ВАС за незаконно. Никой не го прегласува. И сега се е решило,  според мен, със завишени субсидии на тези 9-10 кредитополучателя на общински средства заеми, да се завиши субсидията, с която да си издължат заемите от 2018г. от финансова гледна точка това да бъде нулирано.

АДВ. М. – Какво стана с решението на Общинския съвет? Приставахте ли на заседанието?

СВИДЕТЕЛЯТ А. – Присъствах на самата сесия за точката, която ни касае.

АДВ. М. – Други представители на клубове бяха ли? Господата на другата банка бяха ли (посочва В.П. и А.А.)?

СВИДЕТЕЛЯТ А. – Беше господин П., естествено г-н Дончев, който присъстваше като общински съветник. Имаше и други - президента на ФК Ботев – Трънчовица и други.

АДВ. М. – Как се гласуваше решението? Какво решение се прие?

СВИДЕТЕЛЯТ А. – Тогава се видяха параметрите на взетото от комисията решение. Наредбата отказва да се гласува становището на комисията, което представлява една цялост. То пак се разби субективно, на отделни точки и чисто теоретично е възможно някоя точка може да не се гласува.

АДВ. М. – Как се обяви след гласуване? Как се гласува?

СВИДЕТЕЛЯТ А. – Гласуваха общинските съветници за всеки клуб поотделно. Повечето решения се приемаха с мнозинство, по-сериозно или по-малко сериозно.

АДВ. М. – Когато се е обсъждала тази спорна за Вас т. 10, съответно разпределение на 80 хил. лева за ОФК „Левски 2007“ – гр. Левски и 10 хил. лева за ФК „Ювентус-95“ – с. Малчика? Изтъкнати ли бяха мотиви защо?

СВИДЕТЕЛЯТ А. – Нашият отбор беше тогава в по-голяма група, ОФК „Левски 2007“ – гр. Левски беше в по-ниска група.

АДВ. М. – Нямам повече въпроси.

В.П. – Нямам въпроси към свидетеля.

А.А. – Нямам въпроси към свидетеля.

 

АДВ. М. – Нямаме други искания и нови доказателства няма да сочим.

В.П. – Няма да сочим нови доказателства. Моля да се приключи делото.

А.А. – Няма да сочим нови доказателства. Моля да се приключи делото.

Съдът счита, че делото е изяснено от фактическа страна и с оглед изчерпване на доказателствените искания на страните

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО

АДВ. М. – Уважаема госпожо съдия, ще моля да постановите решение, с което да приемете, че жалбата е основателна по  доводи, изложени в нея. Допълнителни доводи ще развия в писмени бележки, които ще представя в указан от вас срок. Ще моля при постановяване на решение, с което да уважите жалбата, в полза на жалбоподателя да присъдите направените разноски.

В.П. – Жалбата е неоснователна. Моля да я оставите без уважение.

А.А. – Жалбата е неоснователна. Моля да я оставите без уважение.

Съдът счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе с решение в законния срок.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на адв. М. в 7-дневен срок от днес да представи писмени бележки.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10,52 часа.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: