ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                            Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД              ШЕСТИ  състав

 

На тринадесети февруари   две хиляди и двадесета   година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СНЕЖИНА ИВАНОВА

                                     

 

Секретар ДЕСИСЛАВА ДОБРЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ИВАНОВА

Административно дело № 1297  по описа за 2019 г.

 

         На именното повикване в 09.45 часа се явиха:        

ОСПОРВАЩИЯТ – НАЧАЛНИК НА ЗАТВОРА - ПЛЕВЕН, редовно призован, не се явява, не се представлява.

ОТВЕТНИКЪТ – КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯ - СОФИЯ, редовно призован, не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА – З.Г.Г., редовно призована, се явява лично и с А.Й.Г..

Представено е пълномощно от З.Г.Г., с което упълномощава А.Й.Г.да я представлява пред всички държавни и административни органи, включително ВКС, ВАС, Окръжни съдилища, но съдът с оглед разпоредбата на чл. 32 от ГПК, във вр. с чл. 144 от ГПК съгласно, който: представителни на страните по пълномощие могат да бъдат, съгласно т. 2: „родителите, децата или съпруг на страната“, съдът не е сезиран с необходимите доказателства, от които може да установи, че лицето А.Й.Г.е съпруг на заинтересованата страна З.Г.Г., с оглед на което съдът,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА пълномощното да остане по делото.

УКАЗВА на страната, че с оглед липсата на доказателства за обстоятелството, че А.Й.Г.е съпруг на З.Г.Г., същият не може да осъществи процесуално представителство към настоящото дело.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

ЮРК.П.- Още една пречка има, ако може така да се каже. Началникът на Затвора И.П.е освободен, считано от 10.02.2020 г. по собствено желание със заповед копие, от която ще приложа по настоящото дело. Представям и пълномощно от настоящия началник на Затвора, в случай че решите да продължите разглеждането на настоящото дело, да е видно, че аз съм надлежно упълномощена. Знам, че е в лично качество, но това е единственото, с което разполагам. Другото пълномощно си е приложено по делото. В случай, че приемете, че е необходимо, затова го прилагам.

С оглед обстоятелството, че началникът на Затвора е освободен с оглед представените в днешно съдебно заседание доказателства, съдът констатира, че ЮРК.П.не може да бъде процесуален представител на оспорващия, който е призован като началник на Затвора, но в лично качество.

ЮРК.П.– Заявявам, че не съм уведомила началника на Затвора за днешното съдебно заседание, а съм получила призовката и същият с оглед обстоятелството, че от 10.02.2020 г. не е началник на Затвора, не е уведомен за днешното съдебно заседание.

З.С. Г. – Да гледаме днес делото, тъй като мисля, че И.П.е знаел за днешната дата, за това заседание. Дали е бил в отпуск или не, считам че е бил уведомен.

С оглед обстоятелствата изложени от ст. юрк Попова, съдът намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даден с оглед осигуряване процесуалното право на защита на оспорващия, а именно И.П., който към датата на получаване на призовката от ЮРК.П.16.12.2019 г.  е бил началник на Затвора, но с оглед заявеното от същата, че тя е получавала книжата за началника на Затвора и същият не е уведомен за днешното съдебно заседание, а на 10.02.2020 г., на 28.01.2020 г., същият от тази дата е с прекратено правоотношение като началник на Затвора, съдът намира, че същият следва да бъде призован за следващото съдебно заседание  на домашния му адрес, с оглед на което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ОТЛАГА и НАСРОЧВА същото за 02.04.2020 г. от 09.45 часа, за когато редовно призованите страни се считат за редовно уведомени, като ДА СЕ ИЗВЪРШИ справка в НБД по отношение на постоянен и настоящ адрес на И.Х.П., с оглед призоваването му за следващото съдебно заседание.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 09.53 часа.

 

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: