ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На петнадесети юли две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело № 290 по описа за 2020 г.

 

На именното повикване в 11.30 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ И.В.Х.-Д. – редовно призован, не се явява, не се представлява.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОРЪТ НА ТЕРИТОРИАЛНА ДИРЕКАЦИЯ НА НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ПО ПРИХОДИТЕ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО – редовно призован, не се явява, представлява се от юрисконсулт Х.К. с пълномощно от днес.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

ЮРИСКОНСУЛТ К. - Да се даде ход на делото.

С оглед редовното призоваване на страните, съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО И ГО ДОКЛАДВА

Производството по делото е образувано по жалба от И.В.Х.-Д. *** против Решение №29/24.02.2020 г. на Директора на ТД на НАП-Велико Търново, с което е оставена без уважение жалба вх.№ 2089/13.02.2020г. и е потвърдено Разпореждане с изх. №С200015-137-0000827/03.02.2020г., издадено от публичен изпълнител при ТД на НАП Велико Търново в оспорената му част.

С определение в закрито съдебно заседание са конституирани страните и делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание, като е разпределена доказателствената тежест.

На страните е дадена възможност да искат и да представят и други доказателства в подкрепа на техните твърдения.

По делото е представена административната преписка образувана по издаване на оспореното разпореждане.

ЮРИСКОНСУЛТ К. - Моля да приемете представената преписка от ТД на НАП – Велико Търново. Моля също така да приемете и приложите по делото справка за общи задължения на И.В.Х.-Д., в която са посочени произхода и задълженията чието погасяване се иска да бъде извършено по давност от публичен изпълнител. Явно се вижда, че тези задължения са формирани към 2014 г., противно на твърденията на жалбоподателката, че като държавен служител не е следвало да формира такива задължения. Уважаема госпожо съдия, имам едно доказателствено искане, моля да задължите Националния институт за недвижимо културно наследство да представи информация дали и кога е получил постановление за налагане на обезпечителни мерки и съответно запорното съобщение към него постановени с налагане на обезпечителни мерки с № 232 от 07.01.2016 г. Това е постановлението, въз основа на което е спряна давността съгласно разпоредбите на ДОПК и съответно изпратено запорно съобщение до Националния институт за недвижимо културно наследство с изх. № 232#1 от 07.01.2016 г.

По доказателствата, с оглед становището на страните, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА представените с писмо изх. № 5530#1 от 05.03.2020 г. при ТД на НАП – Велико Търново документи представляващи административната преписка образувана по издаване на оспорения акт, съгласно опис в писмото.

ПРИЕМА представената в днешното съдебно заседание от процесуалния представител на ответника справка за общи задължения към дата 10.07.2020 г. на жалбоподателката.

Съдът намира, че за изясняване на всички факти и обстоятелства по делото следва да бъде уважено доказателственото искане на процесуалния представител на ответника и от Национален институт за недвижимо културно наследство гр. София да бъде изискана информация дали  и кога е получено Постановление за налагане на обезпечителни мерки с изх. № 232 от 07.01.2016 г. и  запорно съобщени към него изх. № 232#1 от 07.01.2016 г. и дали въз основа на това постановление и запорно съобщение са превеждани суми по сметка на ТД на НАП – Велико Търново.

Водим от горното, съдът  

ОПРЕДЕЛИ:

 

ИЗИСКВА от Национален институт за недвижимо културно наследство гр. София, в 7-дневен срок от получаване на съобщението, да представят по делото информация дали  и кога е получено Постановление за налагане на обезпечителни мерки с изх. № 232 от 07.01.2016 г. адресирано до И.В.Х.-Д. и  запорно съобщени към него изх. № 232#1 от 07.01.2016 г. и дали въз основа на това постановление и запорно съобщение са превеждани суми по сметка на ТД на НАП – Велико Търново.

Съдът намира, че делото не е изяснено от фактическа страна, поради което  

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 23.09.2020 г. от 10.30 часа, за когато присъстващите в залата уведомени от днес. Жалбоподателят уведомен по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 11.40 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: