ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                     Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                       ПЕТИ състав

 

На двадесет и осми май две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

КАТЯ АРАБАДЖИЕВА

 

Секретар ЦВЕТАНКА ДАЧЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия АРАБАДЖИЕВА

Административно дело № 260 по описа за 2020 г.

 

         На именното повикване в 14,15 часа се явиха:

         ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Г.Й.Й. – редовно призован на основание § 13 от ПЗР на ЗИД на ЗЗ, се явява лично и с адвокат Д.П. ***, с пълномощно на л.10 от делото.

         ОТВЕТНИКЪТ ПО ЖАЛБАТА Началникът на Районно управление – Долни Дъбник при ОД на МВР – Плевен – редовно призован на основание § 13 от ПЗР на ЗИД на ЗЗ, се представлява от юрисконсулт Ф. с пълномощно от днес.

         СВИДЕТЕЛКАТА В.К. П. – Й. – редовно призована, се явява.

         СВИДЕТЕЛЯТ В.Н.П. – редовно призован, се явява.

         Съдът отстрани свидетелите от залата

 

         ПО ХОДА НА ДЕЛОТО

         АДВОКАТ П. – Моля да се даде ход на делото.

         ЮРИСКОНСУЛТ Ф. – Моля да се даде ход на делото.

         Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за хода на делото, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО И ГО ДОКЛАДВА

В Административен съд –Плевен е образувано административно дело №254 по описа на съда за 2020 год.,  по жалба на Г.Й.Й.,***, чрез адв Д. П., против две заповеди: Заповед за прилагане на принудителна административна мярка № 20-0257-000011/12.02.2020г. на началник РУ Долни Дъбник при ОД на МВР Плевен и Заповед за прилагане на принудителна административна мярка № 20-0257-000012/12.02.2020г. на началник РУ Долни Дъбник при ОД на МВР Плевен.

Съдията-докладчик по адм.дело №254/2020 год. е отделил за разглеждане в друго съдебно производство жалбата на Й. срещу Заповед за прилагане на принудителна административна мярка № 20-0257-000012/12.02.2020г. на началник РУ Долни Дъбник при ОД на МВР Плевен, по повод на което е образувано настоящото съдебно производство.

В изпълнение на съдебно определение жалбоподателят е внесъл дължимата държавна такса за образуване на делото и е представил платежния документ по делото, с което пречките за движение на производството са отстранени.

         По делото е представена и преписката по издаване на оспорената заповед, като допълнително в изпълнение на съдебно определение № 581 от 14.04.2020 г. са представени писмени доказателства, изискани от съда, както и е заверена  административната  преписка по издаване на оспорената заповед.

         С определение № 582 от 14.04.2020 г. до разпит са допуснати свидетелите В.К. П. – Й.и В.Н.П..

         Предвид, че в Районен съд – Плевен е било образувано и АНД по жалба на настоящия жалбоподател срещу наказателно постановление, издадено по същото време срещу жалбоподателя, към което производство е било приложено СD с видеозаписа от охранителните камери на магазин „Брих“ – Долни Дъбник в оригинал, съдът е изискал и от Районен съд – Плевен е представено по настоящото дело копие на направения диск.

         Във връзка с доказателствените искания на жалбоподателя в жалбата, по делото е постъпило писмо от ответника, в което е посочено, че служебният автомобил, с който е пътувал наряда в РУ Долни Дъбник в състав мл.инсп. Б. В. и мл.инсп. А. М. на 12.02.2020 г. не е оборудван с интегрирана система за мобилно видеонаблюдение при осъществяване на ППД, а автомобилът, с който е пътувал мл.инсп. М. М., е оборудван със система за видеонаблюдение на пътния контрол, но същата, поради техническа неизправност, не работи от 11.09.2020 г., което е отразено в дневник за извършените проверки от служителите с право на достъп до системата и поради горното не са налични видео и аудиофайлове от 11.09.2019 г., респективно 12.02.2020 г.

         АДВОКАТ П. – Поддържам жалбата. Да се приемат представените доказателства. Считам, че административно наказателната преписка не е пълна, т.к. на доверителя ми са снети обяснения, а такива не са представени. Извикан е в КАТ и е дал допълнителни писмени обяснения, които липсват по делото.

         В 14,25 часа съдът дава възможност на пълномощника на жалбоподателя да се запознае с материалите по делото

         В 14,30 часа делото продължава в присъствието на страните

         ЮРИСКОНСУЛТ Ф. – Тъй като той оспорва фактическата обстановка в акта, моля да допуснете до разпит служителят в РУ – Долни Дъбник Д.И.Д., който е инициирал извършването на проверката, автоконтрольорът, който е съставил АУАН – М.В.М. и Б.П.В., който е спрял първоначално жалбоподателя, всички при режим на довеждане. Желаем всички свидетели да бъдат разпитани в едно съдебно заседание, т.к. явно се оспорва фактическата обстановка.

         АДВОКАТ П. – Не се противопоставям всички свидетели да се разпитат в едно съдебно заседание, ако възникнат противоречия да могат да се изчистят. По отношение преписката, запознахме се с представените материали. Моля да ни предоставите срок, с оглед обстоятелството, че ще се отложи делото, да се запознаем по-задълбочено с представените доказателства. Противопоставям се да се приемат сега, моля да ми дадете време да се запозная с тях. Моля срокът да се запозная да е поне 7 дни.

         Съдът указва на пълномощника на жалбоподателя, че ако ще оспорва доказателства по реда на чл.193 от ГПК, срокът е днешното съдебно заседание.

         АДВОКАТ П. – Моля да не се приемат доказателствата. Няма да правим оспорвания на доказателствата. Моля да ми се даде възможност да се запозная с тях и да изразя становище в следващото съдебно заседание. Правя искане да бъде гледан записа в следващото съдебно заседание.

         ЮРИСКОНСУЛТ Ф. – Не се противопоставям на гледането на диска. Оспорвам жалбата. Да се приемат всички писмени доказателства. Държа свидетелите да бъдат разпитани в едно съдебно заседание. На този етап нямам други искания.

         С оглед становището на пълномощника на жалбоподателя, че желае да се запознае с представените по делото писмени доказателства, съдът намира, че същите не следва да бъдат приети в днешното съдебно заседание. Следва да се даде възможност на адвокат П. да се запознае с тях и да изрази становище в следващото съдебно заседание, след което съдът ще се произнесе по приемането им.

         Воден от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на адвокат П. да се запознае с представените писмени доказателства, включително УКАЗВА на страните възможността да представят молба за достъп до електронното досие с оглед улеснение до материалите, постъпващи по делото .

         Съдът намира още, че не следва да бъдат разпитвани допуснатите до разпит в днешното съдебно заседание свидетели. Следва да бъдат допуснати до разпит свидетелите, посочени от пълномощника на ответника, а именно длъжностни лица от състава на РУ – Долни Дъбник, които да бъдат допуснати до разпит при режим на довеждане за следващото съдебно заседание и които да бъдат разпитани в едно съдебно заседание с призованите за днешното съдебно заседание свидетели с оглед провеждане на евентуални очни ставки при наличие на противоречиви показания, дадени от тях.

         Воден от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ДОПУСКА до разпит при режим на довеждане от ответника за следващото съдебно заседание М.В.М., Д.И.Д. и Б.П.В. – служители на РУ Долни Дъбник.

         Съдът намира, че следва да бъде уважено искането на адвокат П. да бъде извършен оглед на видеозаписа от CD-то от охранителните камери на магазин „Брих“ – гр.Долни Дъбник, копие от което е приложено по настоящото дело, в следващото съдебно заседание.

         Воден от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ДОПУСКА извършването на оглед в следващото съдебно заседание на приложеното по делото копие от CD с видеозаписите от охранителните камери на магазин „Брих“ – гр.Долни Дъбник, за което да се осигури техническа възможност от системния администратор на съда за следващото съдебно заседание в зала 1.

         ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на страните да сочат и други доказателства.

         ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 9 юли 2020 г. от 10,00 часа, за когато страните и свидетелят  В.Н.П. уведомени от днес. На свидетелката В.К. П. – Й. да се изпрати призовка по нейна молба, предвид служебната й ангажираност. Свидетелите, допуснати до разпит при режим на довеждане, да се считат уведомени чрез юрисконсулт Ф..

         Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 14,48 часа.

 

         СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: