ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                     Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                       ЧЕТВЪРТИ състав

 

На двадесети май две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар ЦВЕТАНКА ДАЧЕВА

Прокурор ИВО РАДЕВ

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Исково административно дело № 246 по описа за 2020 г.

 

         На именното повикване в 10,00 часа се явиха на второ четене:

         ИЩЕЦЪТ П.П.Б. нередовно призован, не се явява и не се представлява. Същият е уведомен чрез адвокат А.И. по телефон на 14 април 2020 г., като съгласно § 13 от ПЗР на ЗИД на Закона за здравето  сроковете, спрели да текат по време на извънредното положение на Закона за мерките и действията по време на извънредно положение /ЗМДВИП/, продължават да текат след изтичане на седем дни след обнародване на ЗИД на Закона за здравето в Държавен вестник. Последният е обнародван на 13 май 2020 г., т.е. сроковете започват да текат отново от 21 май 2020 г. Предвид последното ищецът е нередовно призован за днешното съдебно заседание.

         ОТВЕТНИКЪТ Областна дирекция на МВР – Плевен нередовно призован, не изпраща представител. Същият е уведомен по телефона и чрез връчено съобщение на 30 април 2020 г. и също са нередовно призовани на основание  § 13 от ПЗР на ЗИД на Закона за здравето.

         КОНТРОЛИРАЩАТА СТРАНА Окръжна прокуратура – Плевен – нередовно призована, се представлява от прокурор Иво Радев.

 

         ПО ХОДА НА ДЕЛОТО

         ПРОКУРОР РАДЕВ – С оглед нередовното призоваване на страните предлагам да не се дава ход на делото. Моля да определите нова дата.

 

         Съдът намира, с оглед нередовното призоваване на ищеца и ответника, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даван. Същото следва да бъде насрочено за нова дата с ново призоваване.

 

 

         Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

         ОТЛАГА и НАСРОЧВА същото за 10 юни 2020 г. от 10,30 часа, за когато присъстващия в залата представител на Окръжна прокуратура – Плевен уведомен от днес. Да се уведомят ищецът и ответникът по телефон, за което да се съставят протоколи.

         Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10,04 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: